Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že aj iné dejové línie, ako snaha o udržanie podniku vo vlastných rukách nie sú tak zábavné. Romantická linka je v podstate úplne zbytočná, pretože je mimochodom aj veľmi prevídateľná a čo sa týka Ali, tak jej postup vo Varieté musí byť klišé, inak by ani nebolo o čom točiť, tu ide najmä o jej vystúpenia a na tie sa pozerá v pohode. Takže pre mňa čistý priemer, ktorý neublíži, ani nenadchne a ako oddychovka počas večera, kedy som fakt nemal náladu nad niečím od únavy premýšľať, padla vhod. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pěkné, barevné, dojemné, stylové, potěšilo mě to jako většina hudebních filmů. Ty dvě dámy mají fakt zlato v hrdle, Christina je jedním slovem anděl a Cher si i po letech udržuje status šarmantní distingované dámy. I když filmu kralovaly převážně ženy nebo něco mezi nimi, přesto nad nimi jasně vyčníval zajímavý téměř neznámý Cam, který působil všeljak dobře, ale rozhodně jako gay nevypadal. Scéna svádění s chrumkami, či co to bylo za žravku, se nedá ani raději komentovat...;-) ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Burlesque je vlastně typická americká pohádka o chudé dívčině, která ke štěstí přišla brzy po příjezdu z malého města do Los Angeles a to jen s pár dolary v kapse..Tenhle námět už tu několikrát byl, ale přesto nebyla minuta, kdy bych se nudila a přestože je to předvídatelné a od začátku je jasné, jak to dopadne, líbilo se mi to. Hudbě Christiny Aguilery jsem nikdy nepřišla na chuť, ale musím uznat, že má hlas jako zvon a navíc skvěle hraje. Pána jménem Cher nemám ráda, ale přestože se vyskutuje na plakátech, ve filmu nebyla zase tolik vidět, což jsem uvítala. Navíc se objevil i Stanley Tucci a Kristen Bell, nemluvě o výborné atmosféře, která na mě sálala skrz obrazovku z kabaretu. Já tedy nemám co vytknout, nenudila jsem se a to je hlavní.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(4x) Scénář to nemá, ale kdo ho potřebuje, když každý jednotlivý frame pulsuje s jediným účelem... aby se s ním divák pomiloval. Klišé by vypadalo jinak, ostatně tradiční příběhy na téma zrození hvězdy se už dneska netočí. Respekvite dneska už to nikdo ani neumí, takže jediné, co se sem tam ještě zrealizuje, jsou retro vzpomínky na nejlepší leta culoidového zázraku, na jeho kouzlo a šarm. Škoda, že odkaz klasik jako Die grosse Sehnsucht nebo Es leuchten die Sterne, a celkově backstage subgengre, zachraňují už jen zpěvačky populáru. Přetlak tedy rozhodně nemám mít z čeho čili mazlím se s každým hudebním číslem. Vida, kam to dotáhla jedna ze čtveřice Lady Marmelády ;) O dokonalosti Cher pochybováno samozřejmě ani nebylo a nemohlo být ani v nejmenším. Welcome to Burlesque! / You haven't seen the Last of Me ...cukříky se též staly Stanley Tucci a jeho koloušek, veterán ulítlosti Alan Cumming a samozřejmě Kristen Bell zraje jako víno. I got a dentist... Dr. Longjohn! (a má pomalu dve metry :D) Vrcholně požitková je cele extase s But I am a Good a Girl a rafinovaně roztoužená Guy what takes his Time - kam mám dát očit dřív? Show Me how You Burlesque! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

It's burlesque! Ano, dávám lehce subjektivní 4* a klidně mě spolu s recenzisty a kritikou ukamenujte. Uznávám - je pravda, že je to klišé (velké klišé!), už jsme stokrát viděli příběh, jak si někdo splní sen, stane se z něj hvězda atd. Postavy jsou taky naprosto ohrané. Máme tu nezkušenou, dobrou holku ze které se postupně stává "silná a oblíbená" žena, máme tu mrchu, máme tu kluka na zamilování a chlapa boháče, máme tu ženu, co má problémy a vše dopadne tak, jak předpokládáme. Ale někdy je v jednoduchosti prostě krása... Varieté je rozhodně výborný film co se týče show, zpěvu, prostředí, tance atd. Je to tak trochu dvouhodinový videoklip, stojící na dvou výborných zpěvačkách (a je nejspíš pravda, že pokud je máte rádi, z filmu budete nadšení a pokud ne, tak naopak). Ovšem i pár filmových plusů se zde najde, jakožto pár silných, vtipných nebo prostě jen milých scén... :) Já jsem se upřímně spíše těšil na Christinu Aguileru, ale musím říct, že ta u mě jenom potvrdila svůj jedinečný talent po pěvecké stránce. Za to u Cher se mi velmi, velmi líbil herecký výkon (říkejte si, co chcete, ale podle mě hrála prostě výborně) a její píseň You Haven't Seen The Last Of Me byla vůbec nejlepší z celého filmu, opravdu nádherná a silná píseň, kde je Zlatý Glóbus naprosto na místě a divím se, že nedostala alespoň nominaci na Oscara. A celkově je soundtrack opravdu skvělý. No, film bohužel mírně propadl, ale mně se to prostě líbilo, takže čert vem, že je to tak trochu pohádka... :) ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Podnik Burlesque Lounge bol v ateliéri postavený v priebehu 6 týždňov. (drake31)
  • Poté, co dívky odcházejí na večeři a Ali (Christina Aguilera) zůstává sama, má na sobě bílý svetr. Avšak při dalších scénách, kdy ji Tess (Cher) líčí, svetr už na sobě nemá. (Reesam)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama