Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

teutates 

všechny recenze uživatele

Oóo opäť jeden z takmer dokonalých zločinov... príbeh, ktorý tu už xy krát bol, avšak samozrejme podaný úplne inak... nie takto rafinovane a ukecane... útulné miestečko to "loft", aj napriek vyraznej "precíznosti" s ktorou bol scénar prevedený som našiel pár nezrovnalosti, ktoré v tak "dokonalom" svete pôsobia povedzme "matúco"... len priemer, nič viac 5/10 ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodne rafinovana a psychologicky precizni manipulace hned o nekolika prekvapivych chodech. Vzdy, kdyz uz si clovek rika, ze se to vse konecne vysvetlilo, prichazi dalsi "mindfuck" kolo. Takzvane "nejlepsi pratele" zkratka umi prekvapit. Skvele jsem se bavil, po pomalejsim najezdu prisla odmena v podobe velkolepeho finale. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru naprostá špička. Takhle to mám přesně rád, napínavý a spletitý děj, spousta postav, notná dávka psychologie, překvapení, zvraty. Belgičani mě začínají přesvědčovat, že hrají v Evropě první filmovou ligu. Jen nechápu, co si potřebují dokazovat Nizozemci, že ten film musí doslova znovu natočit... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení poslední doby. Loft se do mého PC dostal z ničeho nic a momentálně je to u mě thrillerová špička, jelikož film obsahuje více zvratů, než thrillerů, které jste kdy za život zhlédli. Skvěle zahrané, zrežírované i napsané, nechybí humor, sex, vzrušení, napětí, zde je opravdu vše, co by správný thriller měl mít. Doporučuji všemi deseti. 95% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektně ozvučené a zajímavé je laserové vyřezávání " čuníka " společnosti Woestijnvis ( m.(v,-) ;-sen ) CITÁT : Fatum nos iungeit - Osud nás spojí. Přátelství pětice mužů z nichž každý má své problémy, tajemství, nové i staré lásky a hlavně jeden společný byt ( LOFT ), kde se každý z nich schází z milenkami. Povedený děj filmu, kde se zjevují stále nové a nové skutečnosti okolo vraždy jedné z žen, kterou v Loftu najdou mrtvou. Ve filmu byla použita pěkné nevtíravá hudba, kterou dělal Wolfram de Marco. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama