Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Pokud přivřeme oči nad poněkud předpotopními triky, tak je Cargo velmi zajímavou alternativou k ostatní produkci vesmírné scifi. Vizuálem je to celé takové "špinavé a rezavé", žádné supermoderní a vycíděné interiéry vesmírných lodí. Navíc, co ztrácí film na efektech a rozpočtu, to dohání zajímavou zápletkou a dobře vybudovanou atmosférou. Kvalitní nadprůměr. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, zpracování, efekty, to vše na výborné úrovni. Dějově už spíše žádný zázrak, jeho tajemství se udrželo tak do první čtvrtiny a pak už bylo vše prakticky jasné ze všech dosavadních náznaků. Ale jinak musím říct, od švýcarské produkce překvapení přímo Hollywoodských rozměrů, i když bylo vidět, že v tom žádný Hollywood neměl byť jeden prst. 70% ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodně zapomenutá a podceněná sci-fi. Cargo není hloupý hollywoodský výplach. Švýcarský přemýšlivý styl sedí příběhu dobře. Zpracování vesmíru i lodi je na vysoké úrovni. Řeší se tam spoustu zásadních věcí (planety, lidé). Chtělo to buď delší stopáž nebo ještě jeden díl. V celkovém hodnocení jsem pozitivní, navíc je to vzácný typ snímku (promyšlená sci-fi). 70%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání a to dost velké. Na film jsem se strašně těšil, trailer, příběh, a prostě všechno tohle slibovalo zajímavé sci-fi. Který se ale bohužel nekoná. Celou dobu je to spíše nuda a šed bez špetky napětí. Jo je tu pár scén které potěšily, třeba nabíhání po lodi bylo výborné, ale toho je minimum a tak se tu spíše řeší kraviny typu "Kdo je zrádce". Takže spíše o ničem, film nesplnil ani z poloviny očekávání, ale zase na druhou stranu od Švýcarů moc filmů neznám takže zas tak zklamanej ani bejt nemůžu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RHEA NENÍ RÁJ....“ /// Rozpadající se loď, posádka jak z Mexickýho kriminálu, k žrádlu amarouny (či něco Švýcarskýho) … tím chcu říct, že žádná snaha trumfnout Ridleyho. Je nutno dodat, že vo to tady ani nejde. Mám bejt napnutej, poslouchat zvuky – páč na tý lodi se děje něco nekalýho! Proč je mrtvej kapitán? Říká si ten chlap, že když tě budu šukat, tak tě nezabiju? Co to děcko? Hříčka pro šedou kůru mozkovou a snaha trochu pocuchat nervy. Nepotřebuju nabubřelost velkofilmu. Stačí mě, když maj co říct. Tři čtvrtiny (i víc) to funguje dost dobře. Líbí se mi to víc (aspoň co si pamatuju) než Moon. Pak přichází filozofický poselství a tady bych kapku tý nabubřelosti skousnul. Jestli máte rádi filmovou skromnost, komorní ,,Á“ a odpustíte menší (či větší?) nedostatky – celkem dobrá sci-fi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na cestu k Orthově mlhovině. 2.) Fandím láskám na jeden let. 3.) Thx za titule ,,DDrVostep“ a ,,iqtiqe“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama