Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (2 383)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zvolna plynoucí deprese se záplavou deště, šera a nejistoty. Geniální šílenec v pozadí, zamlklý a mírně nesmělý policejí veterán, mladý dříč po jeho boku a jeho posmutnělá manželka. Fatální závěrečná půlhodina a finále, které v první vteřině vypadá jednoduše, ale po skončení filmu nabývá na síle a v divákovi dlouho doznívá. Vřele doporučuji druhé zhlédnutí, kde se dá najít několik náznaků k pointě. Jigsaw a ostatní plagiátoři se můžou jít nechat vysmát. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Sedm je ukázkový krimi thiller, který staví na dvou opačných detektivech. Skvělý Brad Pitt jako detektiv Mills je dravý, mladý a touží po velké kariéře. Naopak vynikající Morgan Freeman, detektiv Sommerset, je zkušený, životem ošlehaný a má toho, tak akorát dost. Zbývá mu sedm dní do důchodu, když se objeví na scéně seriový vrah, který chce pomocí sedmi smrtelných hříchů poukázat na zkaženost lidstva. Kombinace ustředních dvou postav, jejich rozdílných pohledů na svět spojená s poutavým vyšetřováním prezicního a nedopadnutelného seriového vraha vytváří dechderoucí podivanou, která je s každým zhlédnutím lepší a lepší. David Fincher zde předvátí, že je jedním z nejlepších režisérů současnosti a to hlavně díky obří míře pro detail, za každým záběrem člověk vidí hromadu myšlenek. To celé dotváří neskutečná atmosféra zkaženého města, které není jmenováno, mohlo by to být jakékoliv město. Je to film na který člověk musí mít chuť a žaludek, protože umí být i děsivý v tom co vám ukáže a hlavně v tom co vám neukáže. Fincher ví, že lidská představivost nemá mezí. Přelomová žánrovka a silný podmět k přemýšlení, který má jeden z nejlepších filmových konců. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Fincher je se svou filmařskou osobností, stylem a precizností jako Stanley Kubrick současnosti. Sedm je pro mě jeden z nejlepších filmů a jeden z nejlepších a nejoriginálnějších thrillerů vůbec. Mistrovské dílo. Dva zcela odlišní detektivové, Brad Pitt jako nováček a drzý, sebevědomý chlapík, který chce svůj první velký případ a Morgan Freeman jako zasloužilý, rozvážný muž, který se chystá na ukončení své kariéry, společně začnou vyšetřovat neobvyklé a brutální vraždy. Vydají se na nejnebezpečnější cestu, jakou kdy oba podnikli. Na jejímž konci na ně bude čekat něco zcela neočekávaného a strašného, co zcela změní je, i jejich životy. Ale koho z nich více? Dvě role, které považuji za ty nejlepší, jaké kdy Brad ztvárnil, se zároveň obě nacházejí ve dvou filmech Davida Finchera, z nichž oba dva patří mezi mé Top. Fincher dokázal svým umem z toho "Hollywoodského krasavce a megastar" sedřít ten dokonalý, vypucovaný lak a celý ten hvězdný status a obchodní značku, co jméno "Brad Pitt" představuje, dokázal ukázkově ve svých filmech "vyválet ve špíně". Zrodily se tak dvě postavy, z nichž obě jsou drsné, ale každá jinak - Tyler Durden a David Mills. Neustálý déšť, melancholické počasí, město a místnosti zahalené v šedi a ponurosti vytvářejí tu správně hustou atmosféru a dodávají filmu za použití chladného barevného ztvárnění, krásně depresivní rozměr. Celému snímku také vévodí podmnivá hudba Howarda Shorea a geniální vrah se svým plánem, který neskončí, dokud nebude potrestáno sedm smrtelných hříchů. Ohromující jsou konverzační scény mezi Davidem Millsem a Johnem Doe. Závěr filmu je mrazivý. David Fincher moc dobře věděl, co točí a jak. Možná si pomyslel totéž, co říkal John Doe: "Toto bude mé mistrovské dílo..." ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších filmů!!! Absolutní špička svého žánru, špičkové herecké výkony Freemana, Pitta, Paltrow a Spaceyho, výborný scénář a to vše podtrhuje bombastická režie Davida Finchera (nechápu jakto, že nebyl nominován na Oscara!!). Kdo tohle neviděl, tak přišel o jeden z nejlepších krimi-thrillerů všech dob. Geniální. Pět hvězdiček. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Chytrá zápletka a naprosto geniální pointa, která vás přitluče do křesla. O technické stránce nemá cenu mluvit - nic jí nechybí. Herecké výkony jsou naprosto fantastické - Morgan Freeman předvádí strhující výkon (opět neproměněná Oscarová nominace, soška za Million Dollar Baby je asi satisfakcí za tento film a Vykoupení z věznice Shawshank), i Brad Pitt dokazuje, že není jenom plakátový hezoun, ale že pod taktovkou zkušeného režiséra je i dobrý herec; fantastický je i Kevin Spacey, kterému uvěříte každé jeho gesto, slovo i pohyb. Síla tohoto snímku ale tkví i (a vlastně zejména) v silném a propracovaném scénáři, který se téměř vyvarovává logických chyb, které se velmi často objevují ve filmech obdobného žánru a také ve výborné režii Davida Finchera, který dokáže udržet vaší pozornost po celý více než dvouhodinový film na stejné (vysoké) úrovni. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. září 1995 v New Yorku. (Varan)
  • Všetky knihy Johna Doea boli skutočné knihy. Celkovo stáli 15 000 dolárov a ich zháňanie trvalo 2 mesiace. Podľa Somerseta (Morgan Freeman) by ich čítaním strávila polícia rovnako dlhý čas. (Arsenal83)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Reklama

Reklama