Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 385)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

8.11.2004 jsem tento film viděl poprvé a tehdy jsem ho ještě nedokázal patřičně ocenit. Po třech letech jsem se k němu konečně opět dostal, 9.4.2008 a spatřil jsem jeden z nejlepších thrillerů, které snad kdy kdo natočil. Opravdu není předvídatelný či nudný, ačkoliv postupuje podle určitých schémat, která divák může už znát, nakonec vás překvapí a divák ustrne údivem - i ten, kdo zná všechna filmová klišé o sériových vrazích, kteří postupují podle jakkoliv-šíleného schématu, nebo ta o začínajících a končících detektivech. Skvěle zrežírovaný skvělý scénář (bez logických chyb) z tohoto klenotu právem udělali legendu. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Labužnická pochoutka první třídy. Zajímavá dějová linie, hezky depresivní prostředí, na kterým tolik ulítávám, a hlavně geniální Kevin Spacey. Tím nechci nijak shazovat Freemana nebo Pitta, ale Spacey svoji roli hraje s takovým klidem a přehledem, že byste ho klidně obsadili do role Jacka Rozparovače. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Sedm" je nejlepší film, jaký jsem kdy v životě viděl ... 12 let od jeho prvního shlédnutí se mu žádný film, co jsem viděl, ani nepřiblížil. Tohle je přesně film pro mne, film, který mi naprosto sedl, který mne dostal, uzemnil, zaujal, pobavil a který mohu vidět čas od času stále dokola. Totálně vypiplané mistrovské dílo naprosto ve všech ohledech: příběh, atmosféra, výtvarná stránka, herecké výkony, originalita, stopáž, kamera, ... všechno je prostě dokonalé a dokud nepříjde někdo s něčím ještě kvalitnějším, dokonalé to bude stále. David Fincher je mistr režisér a toto jen jeho nezapomenutelné dílo, ze kterého by se měli filmaři, herci a scénáristé prostě učit ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

S odstupem snad desíti let mě Sedm zdaleka už tolik nesejmulo: na depresária si teď moc nepotrpím a místy mě dost štvala ta přehnaná stylizace - samý déšť, svícení pouze lampami nebo baterkami policistů (viz např. scéna v knihovně, kde v noci svítí všechny lampičky u stolků!) atd. U Zodiaka jsem se letos bavil přeci jen líp. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl film SEDM se SEDMi kamarády v SEDM hodin SEDMého SEDmý v SEDMé řadě na sedadle číslo SEDM. Než jsem napsal tento komentář viděl jsem film už SEDM krát. Mám přesně SEDM důvodů proč dát filmu plný počet *. 1. Scénář ; 2. Režie ; 3. Dokonale vytvořená depresivní atmosféry ; 4. Morgan Freeman. 5. Brad Pitt ; 6.Kevin Spacey ; 7. Originální závěr. Kdyby bylo SEDM hvězdiček jistě by se našlo SEDM důvodů, proč dát SEDM hvězdiček. Mezi mou filmovou TOP má film SEDM pořadové číslo SEDM. Film SEDM je vynikající krimi - thriller na který se můžete koukat SEDM hodin vkuse a stejně nebudete unaveni více jak po SEDMi SEDMi stupňových pivech. Stačilo mě pouhých SEDM minut, aby se napsal komentář, který bude mít SEDM řádků. Přesto zůstává slovo SEDM jen pouhá číslovka nebo snad ne ? ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Odkaz na film se objevil ve videoklipu ke skladbě „Haifisch“ od kapely Rammstein. (Panfilmex)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Reklama

Reklama