Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský velkofilm vykreslující průběh druhé světové války od útoku na Pearl Harbor až k jejímu konci a potrestání válečných zločinců. Nejvíce pozornosti je věnováno osudům Tódžóa Hidekiho, který se postupně stal nejmocnějším mužem v zemi, a nakonec na jeho bedrech spočinula zodpovědnost za rozpoutání války s USA. Kromě osudu Tódžóa se děj soustředí mimo jiné na studenta, který je navzdory své nevinnosti rovněž odsouzen jako válečný zločinec, a na mladého muže, jemuž se díky vůli přestát všechny útrapy a neobětovat se za každou cenu za svou vlast, podaří vrátit živý zpět ke své ženě. Jednotlivé vyprávěcí linie se nenásilnou formou prolínají mezi sebou a diváka jistě zaujmou i skvěle natočené bojové scény odehrávající se ve vzduchu i na souši. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť sa len mi len potvrdilo, že Japonci nevedia točiť vojnové filmy. Znôška trápnych dialógov, divných vojenských postupov či trápneho kvázihrdinstva to podčiarkuje. Ukrutne dlhá stopáž to ničí ešte viac. Čo sa týka bojových akcií a ich spracovania, je to lepšie, ale aj to stačí iba na priemer v danom období. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ukazuje celé japonské válečné období druhé světové války. A jelikož se jedná o film japonský, je to prezentováno z pohledu Japonců. Bitevní scény jsou sice vcelku povedené, ale vzhledem k tříhodinové délce je jich dosti málo. S vojenskou technikou měli tvůrci zřejmě problémy. Žádnou dobovou nesehnali. Křečovité vyprávění je doplňováno autentickými válečnými záběry s patřičným komentářem vypravěče. Až to vypadá na hraný dokument. Historické souvislosti jsou spíše oslavou japonských bojovníků. Citové scény jsou zbytečně moc dlouhé a nezajímavé. Plno hluchých míst neuvěřitelně nudí a téměř uspává. Velkofilm by zasloužil nůžky a to brutálně. Jedná se o velmi slábý, dosti protahovaný film. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vylhaná propaganda, Japonci jsou tu vylíčení jako chudáci oběti cizí agrese. S těmi bojovými scénami to taky není nijak slavné, krom už popsaných kravin s tanky a vozidly vesměs poválečné produkce bych ještě poznamenal, že třeba útok na Pearl Harbor je plný vykradených záběrů z filmu Tora! Tora! Tora!. Vata jsou samé dojáky, no za moc to teda nestojí. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Umělá heroizace japonské fašizující intervence a značně ploché zobrazování americké armády je vyvažována určitou reflexí japonského týlu. To všechno však už bylo i japonské kinematografii hraného filmu zobrazeno sytěji a převědčivěji. Naopak určitým novem jsou scény ze soudů s japonskými válečnými zločinci. Pokud jde o Hirohita, nejvýmluvnější jsou odsuzující transparenty nizozemské veřejnosti z doby jeho návštěvy tamtéž r. 1970: HIROHITLER. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dost dlhy film od japonskych samurajov, he. Uprostred filmu je aj prestavka, to som este vo filme nevidel, to je pre mna novinka. Velkolepe boje sa v tomto filme nekonaju, skor je to film ukecany, ako by sa malo v nom nieco diat. Vo filme su aj pouzite tanky, vyrabane v 50-tich rokoch minuleho storocia. Skoda, ze tych bojov je v tomto filme strasne minimum, co mi dost vadi. Ja mam radsej vojnove filmy plne vybuchov a rachotenie samopalov, ako bezvyznamne kecanie okolo nepodstatnych veciach. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama