Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka

  • USA Fantastic Four (více)
Trailer 3

Ben, Sue, Johnny a Reed jsou obyčejní mladí outsideři, kteří mají sklony k bádání a překonávání hranic známého světa. Jedním z jejich cílů je i rozlousknutí problému interdimenzionálního cestování. Jakmile mají dojem, že tento úkol zvládli, vydají se na nebezpečnou cestu do alternativního vesmíru. Během pokusu a cesty do nepoznaného prostoru je potká nečekaná proměna. Po návratu se jim šokujícím způsobem změní nejen fyzická podoba ale především schopnosti. A tak se ze Sue stane Invisible Woman, která umí vytvářet silová pole, Johnny jako Human Torch dokáže kdykoliv vzplanout a změnit se v hořící pochodeň, Reed neboli Mr. Fantastic dokáže téměř neomezeně natahovat své tělo a z Bena se stane Thing, kamenný obr obdařený nadlidskou silou. Po počátečním šoku se dokáží spojit v tým, který se učí nečekaně získané schopnosti ovládat a využívat. A brzy se ukáže, že je budou opravdu naléhavě potřebovat při záchraně Země před silným nepřítelem. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (638)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Škoda. Po slibným rozjezdu jsem si říkal, že snad uvidím ten nejpodařenější komiksovej film všech dob. Asi hlavně z toho důvodu, že svým pojetím a zpracováním je to totálně nekomiksové a ukazuje to všem těm superhrdinským filmům (aspoň na mě to tak působilo) pěknýho fakáče. Už chápu proč to ortodoxní fans Marvel demenťáren nemůžou zkousnout. Bohužel ve druhý půli to režisérovi evidentně studio vzalo z rukou patrně se slovy hele kémo to nejde, to nemůžeš točit, tohle si ovčí stádo nevybečelo. No a podle toho to taky dopadlo.30% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Anti-hype zase jednou úřadovalo. A nedělejte, že jste o tom ještě neslyšeli... stejně jako totiž masová vlna "doslova stejně nadšených" reakcí vytáhla nahoru druhého Kapitána Ameriku, což byl přinejlepším docela dobrý film, tak stejná vlna sundala novou verzi Fantastické čtyřky, i když si to přitom tak úplně nezaslouží. Jasně, ten film není perfektní, dokonce není ani nadprůměrný a co hůř, nikterak nevyčnívá z řady dalších komiksových filmů ALE nejhorší film roku? Tady asi někdo letos viděl jen dva filmy. Samotný příběh trpí krátkou stopáží, zmrveným finále a přepisovaným scénářem, který je očividně patrný právě v závěrečných 20 minutách. Do té doby je to naopak celkem zajímavá sci-fi s lehkým přesahem a charismatickými postavami (skvělé obsazení). Potom si ale někdo nejspíš uvědomil, že dochází peníze, čas a zjevně i trpělivost a rozhodl se to narychle přivést do "finále", které postrádá epičnost a bohužel i logiku, kterou si tenhle film zasloužil. Jasně, nepovedlo se. Na rozdíl od většiny ale nevidím důvod, respektive nesouhlasím s ním, že jenom kvůli finančnímu fiasku je třeba restartovat. Naopak, když už, tak je ten složitý origin za námi a je tu spousta prostoru pro pokračování. Stačí jen přijít se zajímavým záporákem, lepším designem a schopnějším režisérem a FF klidně může pomalu začít pomrkávat po X-Menovském cross-overu. Mě by to zajímalo. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co se přesně při tvorbě filmu stalo mezi studiem a režisérem Trankem.Jeho Kronika mě nechala úplně chladným a přesně sem věděl, že to bude jeden z těch tvůrců který si jen těžko nechá diktovat cokoliv od produkce.Jak to tam bylo a kdo je zodpovědný za krach filmu, jestli studio nebo Trank, to se asi nikdy pořádně nedozvíme.V každym případě nová Čtyřka vypadá vizuálně naprosto v pořádku, na dnešní Hollywoodský snandarty, efekty dobrý, herci snesitelnější než ve verzí z roku 2005 a hlavně Toby Kebbell jak Doom super.Bohužel dramaturgie scénáře vůbec nefunfuje, dialogy jsou směšný a příběh je sračka.Parta studentíků maká pro vládu a já co repliku padal v úžas, jak zebe může herečka jakou je Kate Mara mlet takový slinty.Další věc je z negrovatění Johnyho Storma, to mi hlava nebere tyhle americký prorasový míchanice, aby nám tam prostě hrál aspoň jeden mladej nigerijec, jehož pradědeček mocinky moc trpěl na plantážích.Z Bena Grimma je vidlák, který nemá v týmu co dělat a jeho pozvání na cestu do jiné dimenze je opravdu z jinýho světa.Další věcí je akce, která je tragicky zrežírovaná ale tragicky.Proč tam proboha nedali tý akce víc a když už jí tam nedali, tak proč trvá finální souboj proti výtečnýmu Doomovi pár minut?S danými prostředky a herci to mohl být výtečný komixový výplach, jenže režisér evidentně vůbec netušil co má s tím vším dělat a tak z toho je jeden z největších propadáků letošního roku a paradox je, že je to pořád průměrný béčko a hodnocení pod 50% si nezaslouží, bohužel to celý působí jako pilot k televiznímu seriálu pro HBO, 50%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Yop, nutně to potřebovalo pokračovat další hodinu po titulcích. Což měla bejt dvojka. Která nikdy nebude. Páč si Trank ukousnul příliš velký sousto. Skalní fandové a brblající kritici sice komorněji laděný origin odepsali, já se ale celkem bavil. Až na ty blbý časový skoky v ději a za uši tahající klišoidní čuprhrdinský hlášky... Prostě cajk a ten hejterskej flame si to rozhodně nezaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo zdejší dost negativní hodnocení. Já jsem na Fantastické čtyřce neviděl nic horšího oproti třeba poslednímu filmu Avengers. To, že je příběh hloupej jak pět let děravý gatě, mě vůbec nepřekvapuje. V podstatě je na tom podobně snad každá druhá Marvelovka (nebo DC Comics, ono je to prašť jako uhoď), která se současně točí. Musím ale říct, že se mi líbilo zpodobnění jiných dimenzí a planet. Bylo vidět, že nějakej digitální morous si nad tím v tomhle filmu vysloveně vyhrál. Ani s herci jsem neměl úplně problém. Miles Teller mě poslední dobou třeba vysloveně baví. To, že je tenhle film zbytečnej netřeba zmiňovat. Ale to je podle mě skoro každá současná komiksárna, která točí pořád to samý dokola. Tři hvězdy jsou akorát. Dostal jsem superhrdiny, dostal jsem krásný barevný digitální svět a dostal jsem průměrného záporáka, kterej má svoje světlejší chvilky. Takže vlastně všecko, co tyto filmy můžou nabídnout. Na víc se totiž málokdy zmůžou. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Film je věnován památce kostýmního výtvarníka George L. Littlea, který zemřel ve svém domě. (ČSFD)
  • Režisér napsal a rychle vymazal na Twitter: „Před rokem jsem měl fantastickou verzi filmu. A obdržela by skvělé recenze. Pravděpodobně ji nikdy neuvidíte.“ Svým Tweetem snížil tržby zhruba o 5–10 milionů $, což je v přepočtu 123,5–247,1 milionů Kč. (Zdroj: nydailynews.com) (ČSFD)
  • Film stál 120 milionů $ (přes 2,96 miliardy Kč) a za první víkend vydělal pouhých 25,7 milionů $ (skoro 635 milionů Kč). (Zdroj: boxofficemojo.com) (ČSFD)

Související novinky

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama