Reklama

Reklama

Draculovy nevěsty

  • Velká Británie The Brides of Dracula (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z legendární hororové dílny Hammer Film pochází dnes již klasický upírský kousek. Když mladá učitelka Marianne osvobodí pohledného muže z okovů, ve kterých ho drží jeho matka, netuší, že vypustila do světa nevídané Zlo. Baron Meister, jeden z následovníků mrtvého hraběte Draculy, začíná opět šířit svou nesmrtelnou moc celou Transylvánií. Naštěstí se na scénu vrací také nejslavnější bojovník proti silám zla – slavný doktor Van Helsing. Ve svém boji je však osamocený, a Meister tak ze studentek dívčí školy tvoří, jednu po druhé, své nemrtvé nevěsty… (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady upírských hororů od Hammeru, a zase se povedl. Hammer snad nikdy neudělá špatný film. I když je pravda tentokrát tvůrci nesehnaly moc dobrý herce a herec hrajícího Draculova syna byl celkem špatný. NAštěstí to vynahrazuje standartně dobrý Cushing. Fisher je výborný režisér, a i když tohle není jeho nejlepší film tak se na něj zatraceně dobře dívá. A to nemluvím o naprosto famózní atmosféře, který dělá z filmu ještě něco víc. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle slaboduché béčkové gotické horory z 60. let docela rád. Divadelní kulisy mi vůbec nevadí, spíše naopak, hodí se k tomuto žánru víc než hyperrealistické scenérie. Ovšem nedostatky ve scénáři se dají těžko odpustit. Zde je to opravdu za vlasy přitažený závěr, kdy se kousnutý Helsing sám zachrání ze spárů tří upírů. Lepší než Bakerovy horory to o něco je. Slabší 4. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Slabé, velmi slabé. Snímek prakticky jen parazituje na úspěchu předešlého filmu draculovské série. David Peel sice otěže záporáka zvládá a je dobrým protivníkem pro Van Helsinga v podání Petera Cushinga, nicméně jejich finální střet skončí dříve než začne a vyšumí tak nějak do prázdna. Škoda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacsinou som zvyknuty, ze Draculu hral Christopher Lee, tuna hra Peter Cushing. Sud dobre hovori, ze z dnesneho uhla pohaldu uz ani nejde o horory. Terence Fisher ako reziser sa vyznal do hororv, jeho filmy su elegantne, maju stale i po tolkych rokoch namakanu hororovu atmosferu. Dracula ako ma byt  67 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale k tomuhle dílku jsem zpočátku přistupoval se značnou skepsí. Ta se naštěstí krátce po úvodních titulkách rozplynula jako pára nad hrncem. Sice zde nevystupuje Christopher Lee jako starý dobrý Dracula, ale je tu přece Van Helsing v podání Petera Cushinga, který je společně s režisérem Fisherem zárukou kvality. Jediná vada na kráse filmu je ten upírský floutek, který se protlačil až do konce s jedinou (a blbou) grimasou. Jinak skoro pohádková atmosféra, skvělá výprava, hezké dámy k nakousnutí a pestrý technicolor dělají své. Prostě Hammer jak vyšitý. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Rekvizitáři vložili hodně snahy do vytvoření realistického modelu netopýra, ale ten se ztratil, a tak musel být narychlo zhotoven nový. To vysvětluje, proč netopýr ve filmu vypadá tak nepřesvědčivě. (liquido26)
  • Christopher Lee neodmítl hrát ve filmu. Studio ho ani nepožádalo ze strachu, že si řekne o příliš velký honorář. (liquido26)
  • Přestože název filmu zni Draculovy nevěsty, nikdo se jménem Dracula se ve filmu neobjeví. Jeho jméno je pouze 2x zmíněno. (liquido26)

Reklama

Reklama