Reklama

Reklama

Dracula Has Risen from the Grave

Trailer

Obsahy(1)

Poté, co je z Drákulova hradu vymýcen ďábel, plánuje hrabě Drákula, který znovu povstal z hrobu, pomstu proti Monsignorovi, který vymýtání prováděl. Drákula se rozhodne učinit z neteře svatého muže svojí nevěstu. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

[OBSAHUJE SPOILERY] Vlhký sen všech radikálnějších křesťanů - ateista se na konci pokřižuje! Trololo momenty tu nabývají na vrcholu, kladné postavy jsou úplně všechny strašné a Christopher Lee pronese dohromady tak patnáct vět, avšak i přesto pravítkuje nemálo a zejména jeho skon je pastva pro oči. A mám temné podezření, že situování snad téměř všech hammerovských Draculů do Německa má jediný důvod a to dělat si legraci z Germánů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší díl z draculovské série s Ch.Lee, který má však své neodolatelné kouzlo. Krvavé oči zůstávají, krvavých efektů však není mnoho. Netušil jsem, že upíra nestačí probodnout ani metrovým kůlem, ani posvěceným obřím křížem. To mě poněkud vyděsilo. Akčních scén je poskrovnu, ale štvanice oběti kočárem je výborná! A tajné opouštění pokoje po střechách domů se může člověku pěkně vymstít! Místy upovídané scény bych raději nahradil putováním temným lesem, hřbitovem zahaleným v mlze (zde jen krátce) či gotickými interiéry hradu (poněkud chyběly). Pro hammerovského fanouška jde navzdory všemu o příjemné kratochvilné pokoukání. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Dracula Has Risen from the Grave“ si pak jeden v celkem standardních vyjetých kolejích a ničím nepřekvapí, snad jen těmi celkem častými detailními záběry. Není to nic proti ničemu, nepříliš hororové, ale se snahou přivést na svět horor, který bude vypadat historicky, bude dál s postavou, která je oblíbená, ale nebude zde docházet k nějakému budování mytologie, na to snímek nemá a ani se o to nesnaží. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a mám za sebou všechny Draculoviny od Hammeru. Tenhle jsem sice viděl kdysi dávno ale vůbec jsem si ho nepamatoval tak jsem si aspoň oživil pamět. Na druhou stranu se nedivím že jsem si ho moc nepamatoval, je to takový nevýrazný zářez a těch filmů s Draculou bylo už tolik a mnohem lepší. Ale zase tu je asi nejlepší atmosféra co se Drakuly týče. Lee je opět více než démonický a byl jsem možná i rád že tu není Cushing protože by se mi zdálo že film padá do stereotypu, což se díky bohu nestalo a režisér na nás chrlí neustále něco nového. On Francis není vůbec špatný režisér a tohle dílo vzal úplně v pohodě. Jedinou výtku bych měl možná ke konci který mě teda spíše zklamal, čekal jsem větší souboj. A ona nevýraznost ale to bylo možná jenom tím že jsem na Drakulu koukal v jednom kuse. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vysoká hodnocení nechápu. Polovinu filmu se nic neděje a když ano, nedává to smysl, nebo je to další nenápaditá variace na scény z předchozích filmů. V tomto podání, navíc působí moc kterou Dracula ovládá lidi, jaksi perverzně. Když připočtu skoro směšný a nevypointovaný závěr, nelze jinak, než tento film označit za brak. Z Leeovských Draculů nejhorší, jaký jsem zatím viděl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Nejvýnosnější film studia Hammer. (liquido26)
  • Ranky na krku Marie poté, co jí Drákula pokousal, neodpovídají pozici jeho úst a zubů proti jejímu krku před kousnutím. (liquido26)
  • Kňaz si vo filme všimne Drakulov (Christopher Lee) odraz na vodnej hladine, čo nie je možné, nakoľko upír nemôže byť v odraze vidieť. (beso74)

Reklama

Reklama