Reklama

Reklama

Dracula Has Risen from the Grave

Trailer

Obsahy(1)

Poté, co je z Drákulova hradu vymýcen ďábel, plánuje hrabě Drákula, který znovu povstal z hrobu, pomstu proti Monsignorovi, který vymýtání prováděl. Drákula se rozhodne učinit z neteře svatého muže svojí nevěstu. (liquido26)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Dracula bez Cushingova Van Helsinga, to je jako Frankenstein bez svého monstra. I to studio Hammer provedlo a bylo to stejně fajn, vznikl dobrý film, ale prostě něco tomu chybělo. V plejádě kladných postav jsem totiž nenašel nikoho sympatického, monsignore je hrozně nevýrazný, hlavní hrdina - chudý, ale chytrý chlapec dvořící se monsignoreho neteři - vyloženě protivnej floutek na pěst a Veronica Carlsonová (kromě toho, že je opravdu tak hezoučká, že ji o rok později znásilňoval i Frankenstein) je jenom tupá nanynka. Zaplaťpánbůh za Draculovy krvavé oči a Zenu, jedinou životnou postavu z plejády jednorozměrných figurek, která skončila tak ošklivě (nebudu spoilerovat, ale co s ní, to padlý kněz vyřešil originálně a nečekaně ohavně, tleskám). Příběh je klasicky ze slabšího soudku, začne tajemně a atmosféricky, i když pak ztrácí dech, ale všechno táhne nahoru skvělá podzimní hammerovská atmosféra, zářivě rudá krev, stylizované kulisy a vcelku efektní závěr. Na to, že jde už o čtvrtý díl série, si draculovská řada drží obdivuhodně vysokou úroveň a v mých očích zastiňuje i sedmidílnou ságu o baronu Frankensteinovi. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a mám za sebou všechny Draculoviny od Hammeru. Tenhle jsem sice viděl kdysi dávno ale vůbec jsem si ho nepamatoval tak jsem si aspoň oživil pamět. Na druhou stranu se nedivím že jsem si ho moc nepamatoval, je to takový nevýrazný zářez a těch filmů s Draculou bylo už tolik a mnohem lepší. Ale zase tu je asi nejlepší atmosféra co se Drakuly týče. Lee je opět více než démonický a byl jsem možná i rád že tu není Cushing protože by se mi zdálo že film padá do stereotypu, což se díky bohu nestalo a režisér na nás chrlí neustále něco nového. On Francis není vůbec špatný režisér a tohle dílo vzal úplně v pohodě. Jedinou výtku bych měl možná ke konci který mě teda spíše zklamal, čekal jsem větší souboj. A ona nevýraznost ale to bylo možná jenom tím že jsem na Drakulu koukal v jednom kuse. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hammerovský standard šedesátých let s tradičními principy příběhů o upírech. Christopher Lee v jedné ze svých nejznámějších rolích série s Drakulou. Obvyklý design gotického hororu: Drakulův hrad, vystrašení venkované, energický monsignore (který ví, jak na upíry), kráska (která nezapře módu 60. let) v centru zájmu temných sil, obvyklé naivní scény, (kdy např.člověk prokáže větší sílu a zručnost než stvůra ze záhrobí). A ovšem též charakteristické kulisové efekty, z nichž zvláště ty na střechách domů byly velmi zdařilé. V závěru uslyšíme latinský Otčenáš se silným anglickým přízvukem. Statečný milující mladík, ateista, snoubenec té krásky, se nakonec pokřižuje. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Veľmi atmosferické, výprava bravúrna a prehrávajúci Lee neodolateľný. Škoda len že sa príbeh upriamuje na nudnú postavy Monsiňora a že vo filme je k uzúfaniu málo upíriek. Na druhej strane príbeh je na svoju dobu aj vzhľadom na predošlé diely prekvapivo konzistentný s pár zaujímavými momentami (ateista vs. veriaci s dohrou v závere). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší díl z draculovské série s Ch.Lee, který má však své neodolatelné kouzlo. Krvavé oči zůstávají, krvavých efektů však není mnoho. Netušil jsem, že upíra nestačí probodnout ani metrovým kůlem, ani posvěceným obřím křížem. To mě poněkud vyděsilo. Akčních scén je poskrovnu, ale štvanice oběti kočárem je výborná! A tajné opouštění pokoje po střechách domů se může člověku pěkně vymstít! Místy upovídané scény bych raději nahradil putováním temným lesem, hřbitovem zahaleným v mlze (zde jen krátce) či gotickými interiéry hradu (poněkud chyběly). Pro hammerovského fanouška jde navzdory všemu o příjemné kratochvilné pokoukání. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (9)

  • Ranky na krku Marie poté, co jí Drákula pokousal, neodpovídají pozici jeho úst a zubů proti jejímu krku před kousnutím. (liquido26)
  • Kňaz si vo filme všimne Drakulov (Christopher Lee) odraz na vodnej hladine, čo nie je možné, nakoľko upír nemôže byť v odraze vidieť. (beso74)
  • I toto pokračování Drákuly měl točit Terence Fisher, ale kvůli zraněním, která utrpěl při automobilové nehodě, musel být nahrazen kameramanem Freddie Francisem. (liquido26)

Reklama

Reklama