Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (více)
Trailer 1

Bella Swanová a Edward Cullen se konečně vezmou. Svatba je nádherná a jediný, kdo s ní nesouhlasí, je Jakob. Po svatbě pár odletí na svatební cestu. Edward vezme Bellu do Ria de Janeira, projdou se městem a pak jedou na malebný ostrov, kde jsou jen sami dva. Bella přemluví Edwarda, aby se spolu milovali. I když má Bella po těle modřiny, je šťastná. Edward se však cítí špatně. Po 14 dnech na ostrově Bella zjistí, že je těhotná. Okamžitě si sbalí věci a odletí spolu zpátky domů. Bella poví svému otci, že si dovolenou prodlužují, protože se necítí dobře. Jakob si o Bellu dělá starosti, nechce, aby byla proměněna v upíra. Jde do domu Cullenových. Bella má velké břicho a vypadá nezdravě, plod v ní roste velmi rychle a hrozí, že ji zabije, ale ona se ho nechce vzdát. Bella musí pít lidskou krev, aby mělo dítě potravu. Jakob je rozzuřený, je mu jasné, že Bella zemře. Jeho smečka se rozhodne plod zabít dřív, než se narodí. Jakob varuje Cullenovi. Carlisle, Esme a Emmet se musí vydat na lov, protože už dlouho nikdo z nich nic nepožil. Bella upadne, praskne jí plodová voda a zlomí se jí některé kosti. Rosalie s Edwardem dítě vyndají císařským řezem – je to holčička Renesme. Pak Bella zemře, Edward do ní vpíchne svůj jed. Samova smečka zjistí, že Bella zemřela, a napadne dům Cullinových. Carlisle, Esme a Emmet se vrátí právě včas. Jakob chce dítě vzít, ale do holčičky se vtiskne. Dá tak vědět ostatním vlkům, že Renesme je jeho chráněnkou, a tím ukončí celou rvačku… (TV Prima)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (932)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

První díl mi nijak zvlášť nevadí (vlastně mi ta jeho ospalá, do melancholických barev utopená atmosféra v kombinaci s fajnovým soundtrackem jistým způsobem imponuje...), druhý díl mě pro změnu velmi bavil svou debilitou a celkově nízkou kvalitou zpracování (je to opravdu hrůůůůza), třetí díl si kvalitativně zase o něco polepšil díky režii Davida Sladea, ale na druhou stranu nebyl až tak špatný jako dvojka, abych se u něho mohl zlomyslně bavit - jinak řečeno technicky precizní, špatně zahraná a špatně napsaná nuda. A první část (uf) čtvrtého dílu? Opět to samé jako třetí díl, akorát už bez zručného Sladea + několik wtf momentů jako telepatická hádka mezi vlky, šachová partie jako afrodiziakum, první sex a naprosto otřesný (či snad záměrně parodický?) dovětek po titulcích. Dějově to je opět velmi plytké (svatba-líbánky-sex-asi měsíc trvající těhotenství-jedna bitka mezi upíry a vlky-porod-nazdar u druhé části) a takový Marty Scorsese by to všechno dokázal odvyprávět během desetiminutové montážní sekvence, a to určitě stokrát lépe a ještě s větší hloubkou...ale proč by něco takového vůbec dělal, že? Potěšilo akorát pár vtípků a závěrečná půlhodinka, kde se konečně něco začíná dít (cokoliv!), přičemž samotný porod je vlastně celkem fajn. Na dobrý film to ale rozhodně nestačí. P.S.: palec dolů za otřesné digitální mimino, naopak palec nahoru za digitálně otřesně vychrtlou Kristen. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem skutečně viděla ten takzvaný fenomén nebo jeho parodii. První polovina "filmu", který nemá v kině absolutně co dělat, je splněným snem každé dvanáctileté dívky (přípravy na svatbu, svatba, líbánky - jůůů:-)), druhá je pro změnu plná těžce dramatických rozhodnutí a emotivních momentů, nad kterými musí trnout snad úplně každý. No posuďte sami! Bella, která se ani po třech dílech nenaučila dovřít ústa, se snaží úspěšně do(uza)vřít alespoň svůj nadržený stav, vlk, který nemůže mít matku, obrací svou pozornost na její čerstvě narozenou dceru a Edward s výrazem netopýra po lobotomii dramaticky pochoduje sem a tam. Vizuálně laciné, dramaticky směšné a celkově debilní. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak za tohle se klidně postavím. Nejenže je Rozbřesk nejlepší díl série, ale hlavně je to konečně film, který vede od bodu A k bodu B, něco se tam děje, občas zafunguje dramatická strunka, triky nejsou k smíchu a i ten vizuál si Condon výrazněji hlídá (kupa mrtvých těl, porod). V první půli je to až na pár okamžiků „starý, dobrý Twilight“, tzn. nefunkční romance plná patetických keců, ale Condon vše šperkuje hudebně, takže to aspoň není taková nuda. A druhá půle, tam už se děj nezastaví. A bez mučení přiznávám, že celá ta linie s baby-upírem a válkou mezi rody mě bavila a jsem zvědavý, jak to tvůrci zakončí. Pod 60 nejdu. Dát tomuhle filmu odpad je ryzí předpojatost… ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoukatelné ZLO. Celá ostrovní sekvence je zle natočená, natahovaná a vyloženě debilní. Po dvojce druhý nejhorší film z téhle dojné krávy. Bella je nesympatická kráva, kterou bych okamžitě zaškrtil. Bohužel to není tak debilní, až je to zábavné, je to pouze debilní. Snad jen potitulková WTF scéna s Michaelem Sheenem, která je na hranici parodie a tvůrci ji podle mě vůbec nemohli myslet vážně. Subjektivně to trvá tři hodiny. Vyloženě mě to urazilo. Snad jen hudba Cartera Burwella a soundtrack obecně se dá považovat za klad, body naopak strhávám za směšnou PG-13 cenzuru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No to mi ho teda vyndej, tohle tak priserny jak ostatni dily nebylo. Jasne, scenar je stale stejnej, stale dementni a postavi se stale trapi, utrapene se na sebe koukaj a neustale resi neco osudovyho, jenze tentokrat se cloveku nechce blejt. Je pravda, ze by moh bejt film o pul hodinky kratsi a prvni pulka filmu se svatbou a libankama se mohla znacne prostrihat, ale Condon nastesti umi tocit a tak sledovani nijak vyrazne neboli. Trochu me nasralo, ze tu je snad jeste min akce nez v minulejch dilech, triky nedoznali zadnyho vylepseni a tudiz vetsinu filmu zabiraj hloupy dialogy, jenze nemuzu si pomoct, tohle fakt melo mistama solidni atmosferu a o par scenach se da dokonce rict, ze byly hodne stylovy a lehce se otirajici o hororovej zanr. Jinak neni moc co dodat, herci jsou stale otravny, ale druhou pulku jsem se prekvapive docela bavil, takze slusny 3* a zatim nejlepsi dil. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (34)

  • Kvůli původní verzi milostné scény mezi Edwardem (Robert Pattinson) a Bellou (Kristen Stewart) byl snímek ohodnocen přísnějším ratingem R. Scéna proto musela být upravena tak, aby dosáhl přístupnosti PG-13. (Stirek45)

Související novinky

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

Finále Rychle a zběsile jako dva filmy?

07.02.2020

Herec a producent Vin Diesel oznámil, že desátý film jeho rodinné akční ságy Rychle a zběsile bude nejspíš rozdělený na dvě části. Snímek se tak vydá cestou například posledního Harryho Pottera nebo… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

Kolik loni vydělávali hollywoodští pracháči?

04.02.2011

Magazín Vanity Fair sestavil žebříček 40 nejlépe vydělávajících amerických filmových tvůrců a herců za rok 2010. Nikoho asi nepřekvapí, že absolutním šéfem je James Cameron, který si na účet připsal… (více)

Emo upíři definitivně rozpůleni

Emo upíři definitivně rozpůleni

14.06.2010

Už se o tom spekulovalo předtím, ale pak oficiální zprávy studia Summit Entertainment tohle téma obcházely. Chvilku to vypadalo, že budeme ušetřeni, ale dohady se nakonec potvrdily: Rozbřesk bude… (více)

Reklama

Reklama