Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

viperblade 

všechny recenze uživatele

To takhle ke mně přijde jeden kámoš a říká, jestli jsem viděl nějakou Celu 211. Já mu říkám, že ne, on na to, že to si musím sehnat. Poté, co mi to za pár dnů vychválil i další kámoš, jsem si tenhle film sehnal a výsledek předčil má očekávání. Tenhle film se zpočátku zdá pomalý, ale to je jen pár minut a pak se to začne kupit. Jedna událost stíhá druhou a vše vede k jednomu neodvratnému konci. V některých momentech mi to připomnělo další skvělý film, Unthinkable, ale opravdu jen v několika, jinak si tento snímek jede ve vlastních, nezajetých a poměrně originálních kolejích. Věřím, že tohle nebylo naposledy, co jsem tento skvělý film viděl. 100 %. P. S. A Luise Tosara a Alberta Ammanna bych chtěl vídat častěji, kdyby tihle herci "zdrhli" do Hollywoodu, vůbec bych se nezlobil… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim, čim to je, že vězeňský filmy jsou vždycky skvělý, do čehož zapadá i Cela 211, kde se příběh zaměřuje na snahu nováčkovskýho bachaře, kterej ještě ani pořádně nenastoupil do služby a už uvíz při vzpouře v bloku s těma největšíma hrdlořezama široko daleko, přesvědčit všechny, že je taky vězeň a je s nima. Je to naínavý, má to skvělý zvraty, je to i trochu akční a hlavně je to komplet výborný ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z basového podžánru určite tá kvalitnejšia polovica sorty. Obsahovo plná nápaditých myšlienok, charizmatických postáv a neúnosného prísunu napätia. Jediná väčšia výtka smeruje k postoju režiséra, že práve basmani boli zväčša tí dobrí, a že politické machinácie sú horšie svinstvo než surová prirodzenosť človeka. Negatíva oboch strán mohol mierne zarovnať. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sežeň tomu klukovi čistý slipy, ať mu neofouknou koule." Lézt nadřízeným do zádele a nastoupit do zaměstnání o den dřív se většinou nevyplácí. Juan alias Slipy se tak nechtěně dostal do prostředí, kde si doktoři pletou rakovinu s průjmem, vězni mají běžně k dispozici telefon a na samotce nají radost z toho, když jim někdo přijde rozbít hubu. To jsou ty zábavnější aspekty tohoto snímku, který se mi dost líbil svou syrovostí a zároveň mne svou syrovostí celkem odpuzoval. A co se týká věrohodnosti vězeňského prostředí, tak to si netroufám hodnotit, protože tohle místo znám jen z bezpečnější strany mříže a hodlám u toho zůstat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tihle grázlové se nakonec dostanou ven, ale my tady musíme strávit celej život. Nikdy nevěř nikomu z nich. NEZAPOMÍNEJ, KDE JSI ..... Juan to šel do práce omrknout o den dřív. Aby udělal dojem. Povedlo se mu to! Věci se vymykají kontrole od samýho začátku a je zajímavý sledovat chování a reakce všech na celkem originální vývoj událostí. Hustý vězeňský drama, který má lepší zápletku než jen obyčejný požadavky vězňů. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak se podříznout vajglem. 2.) Chystám se nastoupit jako bachař. 3.) Připravuju ve vězení vzpouru. 4.) Jsem přesvědčenej, že bych nikdy nikoho nezabil. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama