Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Inteligentný film s gráciou a švihom, ktorý je možné brať aj ako dokument popisujúci súčasný stav niektorých (mnohých) väzníc a situáciu, ktorá je omnoho viac než reálna. Výborný scenár, parádne herecké výkony a v neposlednom rade pomerne reálne pôsobiaca kamera tvoria vynikajúci výsledný dojem z diela. Kiežby vznikalo viac takýchto filmov, ktoré síce pôsobia komorným dojmom takmer televíznych filmov, ale svojou precíznosťou občas dokážu vyraziť dych. Režisér aj herci majú môj potlesk a poklonu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT MALAMODREHO ( Luis Tosar ) - Že uvidíme, co se dá dělat ? Vidíš ? Co jsem ti říkal Slipy ( Chuan Oliver alias Alberto Ammann ), že tohle, že támhle, že uvidíme, že se ještě uvidí co sedá dělat a nikdy nehraje se přímo a potom se stane to, co se stalo, ale tentokrát nechceme aby se něco stalo.......... Film o lidech, jejich činech, politice, o vězních i bachařích o cti i lásce. CITÁT - Tady zemřel Morao na svou bolavou hlavu......... Velice dobré psychologické drama pojednávající nejen o přeměně bachaře ve vězně. Podle příběhu Celda 211, který napsal Francisco Pérez Gandul. Hudbu dělal Roque Baňos. CITÁT - Ještě nějaký dotaz ?......... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bývalí vězňové z řad ČSFD by nám mohli říct, jak to doopravdy ve vězení vypadá. Mám totiž za to, že se Monzón docela trefil. Žádné přehnané americké kecy, žádné přehnané americké tahání super tajných zbraní ze zadku, žádná přehnaná americká krev tam, kde není nutná. Syrovost je mnohem účinnější zbraní a jsem moc rád, že na to Španělé nezapomínají. Pátá hvězda je osobní pochvalou Danovi, protože po Labyrintu smrti jsem se do Cely pustil s rozestlanou postelí... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Z basového podžánru určite tá kvalitnejšia polovica sorty. Obsahovo plná nápaditých myšlienok, charizmatických postáv a neúnosného prísunu napätia. Jediná väčšia výtka smeruje k postoju režiséra, že práve basmani boli zväčša tí dobrí, a že politické machinácie sú horšie svinstvo než surová prirodzenosť človeka. Negatíva oboch strán mohol mierne zarovnať. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nevim, čim to je, že vězeňský filmy jsou vždycky skvělý, do čehož zapadá i Cela 211, kde se příběh zaměřuje na snahu nováčkovskýho bachaře, kterej ještě ani pořádně nenastoupil do služby a už uvíz při vzpouře v bloku s těma největšíma hrdlořezama široko daleko, přesvědčit všechny, že je taky vězeň a je s nima. Je to naínavý, má to skvělý zvraty, je to i trochu akční a hlavně je to komplet výborný ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)

Reklama

Reklama