Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

The loved ones je film o tom, že v každém z nás je kus magora. V někom menší (Brentovo černé svědomí za způsobenou autonehodu), v někom větší (Lola a její...ehm... svět). Australský černohumorný horor se zvrácenou (!!) atmosférou středoškolského plesu s pořádnou dávkou mučení - víc vědět nepotřebujete, tohle musíte vidět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Elektřin komplex, ač se to může zdát, není nešikovnost při práci s AKU nářadím aneb Lola mučí o život.. Na debut řemeslně vyzrálé, v pár jednotlivostech i vcelku originální, celkově však (i přes snahu dostat se dlouhými záběry někam hloub) nic nového pod torturovým sluncem. Plesová linie hulícího nešuka a jeho EMO dračice mi přišla navzdory kritice patřičná, neboť nádherně rozmělnila dějový stereotyp - Sean Byrne by si klidně mohl najít uplatnění v komediálních dramatech ze středoškolského prostředí. Jinak se mi chce věřit, že se nejednalo o reprezentativní vzorek australské ženské populace, i když, vzpomeňme si třeba na takového Krokodýla Dundeeho. Jestli měl volit mezí tímto, pevnými půlkami svého aboriginského parťáka a nějakým přítulným vačnatcem, není se co divit, že sáhl po Američance.. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

V hraniciach subžánru sa jedná o naozaj jedinečný zážitok, ktorý si vychutnajú len tí, ktorí budú na niečo podobné pripravení. Dejová línia je takmer ako z céčkového braku, no režisér veľmi dobre pochopil, čo je potrebné spraviť s kamerou, ako načasovať strih a ohromiť divácke zmysly zvrátenými scénami tak, aby to prinieslo žiadúci efekt. Film však odhalí slabšie žalúdky až v druhej polovici, ktorá ak by neprišla, tak škrtám štvrtú hviezdičku. Rozjazd teda trošku pomalší, ale o to efektnejší záver. Navyše vedľajšia dejová línia mala svoje opodstatnenie. Či už príbehové, ale najmä striedanie explotation scén s pomalými majo svoje čaro a zmysel, aby sa divák nepresýtil. 80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nebudeme přehánět. Zase tak úžasné veledílo to nebylo. 4x jsem se od srdce zasmál. Úvod do děje působí superamatérským dojmem. Když má dojít k řežbě, tak kamera nenápadně koukne jinam. Vychválení si zaslouží pouze veškerá hudba, která byla dle mého neodborného názoru zvolena ideálně. Dále se mi strašně líbilo, že frajer s propíchnutými chodidly a do hlavy vyvrtanou dírou dovedl bolest zcela ignorovat a prakticky nebyl ničím limitován. Celkově se mi film moc nelíbil. Je to taková netradiční kombinace totálně debilní teenagerské sračky a solidního horůrku. Bohužel, ta hororová složka nijak výrazně nepřevyšuje tu sračkoidní teenagerskou. Je opravdu hrozně špatná. I na protinožce. Navíc mě neuvěřitelně sral hlavní hrdina, a to přežití jsem mu příliš nepřál. Dávám tak slabé 2*, jak jen je to možné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Je to na pomedzí troch až štyroch hviezd, ale pochváliť môžem predovšetkým skutočne originálne gore prevedenie celého mučenia a zámernú humornosť niektorých scén, na čele s s vyhlasovaním "královny plesu", ktorá si svoju korunku skutočne zaslúžila. Na druhej strane ale nechápem opodstatnenosť sekundárnej dejovej linky, v ktorej sa okrem sexu so sympatickou metalistkou nedialo fakticky nič.. aha, počkať, už som tú opodstatnenosť pochopil.. i keď, ani ten koitus nestál za veľa. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní části filmu má Brent (Xavier Samuel) oblečené tričko skupiny Metallica z alba Master of Puppets. (Terva)
  • Natáčelo se v Hobsons Bay, Boroondaře a Sydney v Austrálii. (BMW12)

Reklama

Reklama