Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy je opravdu maximum za vydařené gore efekty. Máte-li rádi masomlejn, pak je to asi jediné, co z celého filmu za to stojí. Scénář psal nějaký magor, jelikož je plný klišé, budiž, ale postavy se chovají jako hovada, což je na zabití (naštěstí je jich většina zabita). Neustále řvou a někde pobíhají. Tak uječený film jsem dlouho neviděl. Škoda, že okultismus je jen naznačen, člověk spřažený s Ďáblem by přeci jen mohl vládnout větší silou, než jen zdánlivou nesmrtelností. Vypít nápoj s uspávadlem či si vytáhnout sponu, jsou momenty, které diváka napadnou dopředu. Většina filmu je předvídatelná až hanba. Nejhorší ovšem je, že oběti si mne nezískaly, a tak mi bylo vcelku jedno, zda přežijí či zařvou. V závěru jsem držel palce démonické Darah, aby je všechny konečně zlikvidovala. Autoři si neodpustili ani oblíbené vstávání z mrtvých, kdy na první pohled zabitá postava ve skutečnosti zabitá není. Tohle klišé je však natolik vousaté, že ho snad znalci horroru ocenit prostě nemohou... Cisterna krve si vyslouží samostatnou hvězdu. p.s. plešatec vypadá jako Izer... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Macabre je zřejmě Nejlepší Asíjský gore/slasher/exploitation!! Přesahuje nemožné a přináší nám to, co očekáváme v tomhle žánru! Perfektní scény, pořádná dávka napětí, která vás donutí se koukat až do závěrečných titulků! Rozbíhá se to pomalu, ale od 20 minut to Začne! Vraždění a rozlévájící se krev po celém domě pokračuje až do úplného Konce bez jakýchkoliv přestávek! Každý ve filmu utrpěl četné zranění, každý je prosáklý krví a bojuje do posledního Dechu! Ve filmu je možné vidět: Lámaní vazu, utržené hlavy od těl, střílení z kuší, hrátky se samurajským mečem, řezání končetin motorovou Pilou, střelba z brokovnice, zkratka všelijaké vražedné zbraně na, které si člověk dokáže jen vzpomenout! Celé to působí reálně, chválím výtečnou práci maskérů! Závěrečný Fight je Highlight filmu a přehnanější BloodBath jsem doposud neviděl ! Film není pro těhotné ženy a pro lidi se slabši Povahou !! Pro mně top 10 Horor, co jsem kdy viděl ! Pecka! ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asijské horory někdy není lehké přijmout, ale když je přijmete, tak se vším všudy, i s pomalinkým rozjezdem, kdy přejete 'adrenalin' všem zúčastněným, jen aby se už něco začalo dít... a pak je najednou toho adrenalinu až moc, ale máte, co jste chtěli. Každopádně se tu snoubí dvě základní pravidla- nebrat stopaře + nechodit na návštěvu k cizím lidem, dokud se nepřesvědčíte, co přesně mají rádi k večeři. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Asijské exploitationy bývají pěkné prasárny a ani Darah není výjimkou. Přesto to není žádný zázrak a hned vám řeknu proč. Za prvé: větší množství nesympatických postav. Nějak mi na těch lidičkách moc nezáleželo, což je u exploitationu něco, co mi vždycky vadí. Oproti Martyrs nebo Mum and Dad, kde mi osud postav nebyl lhostejný, je tohle úplně někde jinde (v negativním slova smyslu samozřejmě). Za druhé: gore je tam tolik, že jsem se na něj velmi záhy aklimatizovala a ke konci už mě takřka nic nedokázalo vytrhnout. Myslím, že kdyby ubrali postavy a brutalitu dávkovali trochu střídměji, rozhodně by udělali lépe. Takhle to vypadá jako takový běžný pracovní den na jatkách a uznejte sami - to zkrátka není úplně ono. Ale abych jen nehaněla, tak musím říct, že ta rodinka a její jednotliví členové se jim docela povedli. A ani mystický prvek, který mi v podobných filmech obyčejně dost vadí, to neshodil, naopak tomu všemu dodal na zajímavosti. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dej nič moc - parta kamarátov ide niekam na dovolenku alebo čo, cestou stretnú stoparku, ktorú vraj okradli, odvezú ju domov a tam na ňu čaká rodinka úžasná - KUNGFU Bruslí, mäsiar, stoparka a ich matka, ktorá je mimochodom mimozemšťanka. Pozor, jej deti sú od detstva trénované, od detstva zabijajú ľudí. Mám rád podobné filmy (parta ludi ide niekam a tam je nejaky vrah..), aj keď dej filmu je také klišé, takých filmov je stovky. Ale taký film musí mať dobré herecké obsadenie, kvalitné vraždy a normálne napísaný scénar a nie typu HARRY POTTER, že spisovateľka vymyslí niečo dobré, dojdú jej nápady, tak príde s nejakou pi*ovinkou, ktorá nemá ani hlavu ani pätu. No práve Macabre to všetko hore vypisané má - výborní herci, kvalitný scénar, brutálne vraždy a dej toho filmu tu vôbec nevadí. Ide tu hlavne o brutalitu. Všetko sa dá vydržať, divák ktorý takéto horory pozerá bežne s tým nemá problém, no pre nezavislého diváka to bude trošku drsnejšie.. 93% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Tento film se stal prvním indonéským snímkem, který byl zakázán v Malajsii. (Polgedney)
  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)

Reklama

Reklama