Reklama

Reklama

Yomigaeri no chi

všechny plakáty

Recenze (6)

Cracker 

všechny recenze uživatele

Tak teraz som Toyodu ale vôbec nepochopil. Od všetkých jeho filmov sa Yomigaeri no chi tak veľmi líši a s tým vôbec nie som ako divák spokojný. Dúfam že Toyodu tá dočasná pomätenosť prejde a vráti sa na tú starú, skvelú vlnu na akej ho chce hádam každý vidieť. Rád by som na tento omyl čo najskôr zabudol.. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tojoda o "Krvi znovuzrození" mluví jako o svém druhém debutu, což je vpravdě výstižné označení. Po vynucené čtyřleté pauze se režisér vrátil na scénu s filmem, který je diametrálně odlišný od všeho, co dělal předtím. Namísto formálně dynamických snímků o lidech v moderním světě tentokrát přináší kontemplativní podobenství o životě, smrti, znovuzrození, hněvu a lásce zasazené do mytického přírodního prostoru s pouhými stopami primitivní civilizace. Nenajdeme zde ani dříve pro Toyodu typické rytmické sekvence a extravagantní kamerové kompozice, naopak se film skládá z převážně dlouhých a mnohdy statických záběrů, maximálně se kamera pohybuje v pomalých jízdách, aby se kradmo přiblížila svým objektům. Krom odlišnosti od předchozích Tojodových filmů naznačuje adekvátnost označení „debut“ také samotná produkční podstata díla – natáčení trvalo deset dní a snímek vykazuje dravost, ale také nesoudnost začínajících filmařů přesvědčených o síle vlastní vize. Výsledkem je formálně uhrančivý trip plný prostinkých poselství a podmanivých obrazů mísící vážnou symboliku s občasným absurdním nadhledem. ___ Recenze na Rejže.cz ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Skoro bych radeji zadne hodnoceni nepridaval, protoze z tohoto noveho smeru Toyodovy tvorby nemam zrovna dvakrat radost a nejak uplne nevim co si s tim filmem pocit (ne, ze bych z jeho predchozich filmu byl tez zvlast nadsen, ale vzdy to byli formalne kompaktni ikdyz ne zrovna lehce stravitelne pociny). Na druhou stranu ma i tento film zajimavy namet, myslenku a dejme tomu i zpracovani. Bohuzel se tentokrat reziser rozhodl divaka nechat nahlednout do temnot sve duse az prilis hluboko. Nejsem filmova citlivka, ale na muj vkus zde zatlacil na divakovu trpelivost prilis ostrou pilou a to ne pro snad az morbiditu ve filmu obsazenou, ale proste proto, ze tyto momenty strida jezte k tomu s pasazemi docela nudnymi . Co rici zaverem? Snad jen parafrazi slov klasika (s mirnou obmenou) : Dobro prohralo a zlo zije! 2-3 hvezdy ()

mortymer 

všechny recenze uživatele

Po 4 ročnej pauze sa Toyoda vracia na plátno s úplne novým štýlom. Mestské prostredie tu vystriedala príroda a celý dej sa točí okolo života, smrti a lásky. Poetickým spôsobom tu zobrazuje svoje myšlienky a ako celok vyznieva dosť artovo. Je to začiatok jeho novej éry a metaforickým mostom medzi jeho starou a novou tvorbou. Čo je najzaujímavejšie je sledovať spôsob vývoja jeho nových filmov, ktorý je indentický s tými starými. Rovnako ako jeho debut Pornostar, aj Blood of Rebirth má značne drsnú „raw“ atmosféru, ktorá sa bude každým ďalším filmom meniť na čoraz dospelejšiu a uhladenejšiu verziu svojho ja. A aby som nezabudol, hlavná herečka bola nádherná. ()

Reklama

Reklama