Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

balone 

všechny recenze uživatele

Svým hodnocením jsem sesunul snímek z červených čísel, ani tam dle mého subjektivního názoru nepatří. Horory v dnešní době jsou k uzoufání nudné a tento není vyjímkou, jediné napětí nebo otázka byla, kdo je vlastně z těch pěti lidí ten ďábel a raději bych dál tápal, než, že se na konci všechno dozvědět. Hodně je zde vidět ruka M. N. Shyamalana. 30% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Kdo je kdo, mi bylo jasné cca po dvaceti minutách, jak to asi bude odsejpat se taky dalo poznat, jen ten konec mě trochu zaskočil. Ďábel a pravidla? Super, pokud je to tak, vůbec není nic ztracené, protože dostat se z pekla je jen o podrobné znalosti pravidel a šikovnosti v práci s nimi:-)) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Žánrovka par excellence. Řemeslně dobře odvyprávěný příběh o reinkarnaci Satana, těžící z žánrových schémat i z klaustrofobického prostoru. Velmi sugestivní úvodní titulky navozují hutnou atmosféru, která přebije i nějaké ty slabší chvilky v závěru a vcelku očekávané finále. John Erick Dowdle natočil sugestivní horor, to bezesporu, a to konstatuji s vědomím, že tenhle žánr nemám právě v oblibě... ,,Pokud existuje Satan, pak musí Bůh taky..." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pět lidí v kabině a jeden z nich je Debil. Ten má nabiflenou "Teorii výtahů" a umí jej nejen zastavit, tak, že hasiči musí rozřezat půl mrakodrapu, aby se k němu dostali, ale navíc si nadrttil i vyhlášku padesát a tak si jako obvykle z elektřiny dělá papírové čerty... Noční Šajlamalajn nám unyle servíruje jednu ze svých indických bubu bajek, kde pravda a láska zase zvítězí nad lží a nenávistí a logika se zřítí do výtahové šachty, jen co pasažéři naklepou poschodí! A poučení? Zcela katolické! Ať uděláte cokoliv, stačí pár Otčenášů ve španělštině, hezky se omluvit a jste sp(r)aseni! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje smysly tenhle Ďábel teda zrovna dvakrát nezaměstnal. Na papíře to možná vypadalo dobře, ale po znepokojivých úvodních titulcích už toho není moc, co by dokázalo navnadit. Pět poměrně nesympatických postav (a dosti průměrných herců) je uvězněných ve výtahu, ve kterém se má dít něco napínavého, děsivého, nadpřirozeného.. ale jak říkám, z papíru se to na plátno převést nepodařilo. Necítil jsem napětí a ani žádné sympatie, takže mi bylo vcelku jedno, jestli se po další „temné chvilce“ v krvi objeví ten či onen. Sice se o postavách průběhem jejich uvěznění dozvídáme různé informace, ale ani ty nedokáží nikterak upoutat. A jak si to tak urovnávám v hlavě, hlavní problém byl asi v atmosféře. Třeba hudba nebo kamera jsou fajn, ale právě v onom výtahu jsem atmosféru postrádal nejvíc. Logické facky celému dílku taktéž zrovna nepomáhají, každopádně na průměr to „chlapík v krizi Shyamalan“ a spol. přeci jenom uplichtili.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama