Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa sice pracuje so znamymi proprietami, avsak umne. I ked priznavam, ze viac ako horor je film v mojich ociach thrillerom, t.j. pocit strachu sa nedostavil, ale pocit napatia, nervozity bol pritomny takmer neustale. Predovsetkym vdaka vybornej hudbe, nachadzajucej inspiraciu v Herrmannovi, prip. obcas aj v Goldsmithovi (Omen) ako aj faktu, ze vsetci do jedneho neznami (a vdaka scenaru aj nesympaticki) herci stazovali presne urcenie poradia "vybijanej" ich zivotov. Inak v mojich ociach prave vztah horor - napatie robi odpoved na otazku "do akej miery je nazov filmu (ne)umyselne spoileroidny" znacne relativnu. Mat film iny nazov, a ak by vdaka tomu jednou z point filmu mala byt skrz pribeh snaha o odhalenie totoznosti "vraha", tak je film vacsinou odpisany ako totalne neoriginalny, s blbou pointou. Ovsem z pozicie "umyselneho" nasadenia tohto nazvu s cielom odstranit liniu patrania "kto je vrahom", ostal pre mna ako divaka vacsi priestor prave na uvedomovanie si tych momentov dobre budujuceho napatia (nie strachu) i vdaka osvedcenym postupom. Zaroven aj posunuta pointa filmu nevyzera po kratkom uvazovani az tak "na odpis". Inymi slovami, zvoleny nazov mi umoznil sustredit sa na ine aspekty filmu, ktore som si nasledne nalezite vychutnal. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Takový malý, ale celkem znamenitý výtahový horor. Pětice hříšníků uvázne v 'elevator 6' (v prosklené výškové budově č. 333) a hned záhy se začnou dít věci... Jednoduchý DEVIL těží z pocitu klaustrofobie, tušení ďábla, výborného hudebního podkresu a zvuků (třída!) - to všechno dohromady dokáže vyvolat slušný děs během 'blikacích' scén a úplné tmy. Herci (počítám všech těch hlavních osm) sice nejsou dvakrát sympatičtí ani mezi nimi není žádný tahoun, ale to mně osobně v závěru už ani nevadilo. Stejně tak moralitka, která tomu jaksi potvrdila smysl. Tak vida, zařazeno mezi horory roku. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všichni hříšníci od nynějška raději po schodech a výtahy celého světa budou už jen nákladní.. Atmosférický thriller s námětem, který mám po čertech rád. Opatřen stylovými úvodními titulky, při kterých napršelo do filadelfského Zvonu svobody, dunivou hudbou Zimmerova vnuknutí v Inception a pro někoho až příliš lehkou hádankou, kdo vlastně, když je v civilu, leží doma na kanapi s rozžhaveným trojzubcem místo lahváče. Škoda jen toho optimistického konce, neboť bych rád viděl o pár pater níž pod suterénem a prádelnou všechny zúčastněné, ale jak dobře víme, stačí dvakrát otčenáš, dvakrát Zdrávas Maria, či případně rychlá felace v zákristii a milosrdný Bůh odpouští. A přitom nejen Luciferova ochrnutá pravá ruka Drápal dobře ví, že co peklo jednou schvátí, to už nikdy nenavrátí.. Upozornění: Až vám ve výtahu osoba z jisté společenské vrstvy nasupeně řekne:„Damn, I really wanted you..", můžete si oddechnout, protože to možná neznamenalo, že jste jí měl být sexuálně k dispozici.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je presne horor, aký som už dlhšie potreboval vidieť. Na malom priestore sa rozohrala veľmi zaujímavá a napínavá hra s postavami i divákom. Film ťaží z výbornej a stiesnenej atmosféry v zaseknutom výťahu vysokého mrakodrapu. Pätica ľudí je poriadne nervózna, pretože ako sa ukáže, je medzi nimi diabol. Prečo alebo pre koho si prišiel sa postupne dozvedáme spolu s policajným vyšetrovateľom. To, že osudy niektorých ľudí sú navzájom poprepájané je zaujímavé a diváka to drží celý čas v napätí až do mrazivého záveru, v ktorom sa predstaví aj samotný diabol. Nie je to dlhé, má to švih, je to napínavé i strašidelné. Jednoducho spokojnosť. 80%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Parádní souhra hudby a obrazu vzbuzující napětí a trochu strachu. Kvůli těmto filmům rád chodím do kina. Nejen, že jsem v sále sám, ale mám veškerý strach pro sebe. A můžu se lekat bez ustání. Tady však žádné lekačky nečekejte, jen dusnou atmosféru uvnitř malého výtahu s ďáblem. Ale kde (nikoliv kdo) přesně ten ďábel je? To už je na vás, zda to zjistíte i vy. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Ve filmu je několik odkazů na „ďábelské“ číslo 666: číslo budovy je 333 (666/2), číslo výtahu je 6 a výtah zastaví na patře 23 z celkových 42 (2*3=6, 4+2=6). (becki_tu)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno