Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 4/10 Děj 8/10 Atmosféra 9/10 Prostředí 9/10/// PLUS: výborná atmosféra, hudba a zvuky, kamera, záběry na venkovní budovy, déšť, celkem pochopitelné chování postav a řekl bych že je i výhoda v obsazení méně známých herců MÍNUS: někdo by přesto uvítal známější tváře, (pozor spoiler) v kom se skrývá samotný ďábel jsem poznal hned od začátku, je to ta postava u které si říkáte jestli tu není zbytečná(konec spoileru), asi by mi nevadilo kdyby tu bylo víc postav a bylo to o čtvrthodinky delší***(Celkem 77%)***Jakékoliv filmy s ďáblem jsou pro mě od počátku nestravitelné a nudné. Tento je jiný. Dokáže vybudovat výbornou atmosféru, baví, je zajímavý a obejde se bez zbytečných klišé (neříkám nezbytných). Navíc je dobře technicky natočen, viz. úvodní titulky/// PS: Z určitého důvodu mi to připomíná sérii Nezvratný osud. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Ďábel si s lidma rád hraje a lidskou duši lze velmi dobře naplnit strachem, ještě horší to je, když visíte několik podlaží nad pevnou zemí a aby toho nebylo málo, jste loutky pro nechutné hrátky s tvorem, od kterého si každý drží velký odstup. Děj dobrý, tajemství lze jen těžko rozluštit a vše vyplouvá na povrch postupně, až všechcny souvislosti začnou dávat smysl. Spoiler: Já si od začátku myslel, že s tou bábou není něco v pořádku. :D ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je presne horor, aký som už dlhšie potreboval vidieť. Na malom priestore sa rozohrala veľmi zaujímavá a napínavá hra s postavami i divákom. Film ťaží z výbornej a stiesnenej atmosféry v zaseknutom výťahu vysokého mrakodrapu. Pätica ľudí je poriadne nervózna, pretože ako sa ukáže, je medzi nimi diabol. Prečo alebo pre koho si prišiel sa postupne dozvedáme spolu s policajným vyšetrovateľom. To, že osudy niektorých ľudí sú navzájom poprepájané je zaujímavé a diváka to drží celý čas v napätí až do mrazivého záveru, v ktorom sa predstaví aj samotný diabol. Nie je to dlhé, má to švih, je to napínavé i strašidelné. Jednoducho spokojnosť. 80%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT!!! Jste lháři, zloději, násilníci, vrazi, prostě amorální, asociální ksindl? Pak používejte k vertikálnímu pohybu v interiérech výhradně schodiště. Utužíte fyzičku a znepříjemníte silám zla svou likvidaci a následný transport do plamenů pekelných. Jak mě "Devil" překvapil vcelku solidní atmosférou a kupodivu zajímavým dějem (který nepřináší vůbec nic nového a přesto baví, také díky přiměřené stopáži), tak mě nasral závěrem, kde už mi chyběly akorát andělské chóry a svatozáře planoucí nad hlavami kajícníků. Vyřešit to fízl dle Starého zákona, byla bych spokojená, ale na ty pseudohumánní sračky o odpuštění (kdo do tebe tvárnicí, ty do něj bagetou... nebo tak nějak) fakt nejsem zvědavá a málem to "Ďábla" stálo hvězdičku. 71% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Režisérov druhý pokus o maximalizáciu minima, ktorý znova zastal niekde v polovici. Tentokrát už nejde o remake a tak Dowdle experimentuje a darí sa mu budovať vlastný príbeh celkom slušne. Celá zápletka je však len rádová varianta na diabolské odplaty a s pribúdajúcim časom sa začnú prejavovať nedomyslené časti scenára. Herci však fajn, kamera je hustá, strih perfektný, hudba graduje atmosféru, kebyže táto zostava dostane do rúk poriadny scenár, tak nám naservírujú horror desaťročia. 60%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Film se odehrává ve Philadelphii a detektivové jsou z policejního oddělení ve Philadelphii. Jde o jeden ze Shyamalanových trademarků. (becki_tu)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama