Reklama

Reklama

Pět lidí, kteří se navzájem neznají, nastoupí do výtahu, který se zasekne mezi patry. Pokojná nálada v malém uzavřeném prostoru nevydrží moc dlouho. Závada, která se zpočátku zdála být jen okrajovým technickým problémem, se mění v nevysvětlitelný problém, s nímž si nedokážou poradit technici ze správy budovy, přivolaní hasiči a ani policisté. Detektiva Bowdena sem původně přivedlo vyšetřování pádu člověka ze střechy, záhy ho čeká mnohem větší případ. Lidé ve výtahu totiž začnou postupně umírat. Tím se sice zužuje seznam podezřelých, jenže před každou smrtí záhadně vypadne světlo. V Bowdenovi navíc sílí podezření, že pětici lidí do výtahu nepřivedla náhoda, ale rafinovaný plán, jehož součástí je i on sám. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (797)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 4/10 Děj 8/10 Atmosféra 9/10 Prostředí 9/10/// PLUS: výborná atmosféra, hudba a zvuky, kamera, záběry na venkovní budovy, déšť, celkem pochopitelné chování postav a řekl bych že je i výhoda v obsazení méně známých herců MÍNUS: někdo by přesto uvítal známější tváře, (pozor spoiler) v kom se skrývá samotný ďábel jsem poznal hned od začátku, je to ta postava u které si říkáte jestli tu není zbytečná(konec spoileru), asi by mi nevadilo kdyby tu bylo víc postav a bylo to o čtvrthodinky delší***(Celkem 77%)***Jakékoliv filmy s ďáblem jsou pro mě od počátku nestravitelné a nudné. Tento je jiný. Dokáže vybudovat výbornou atmosféru, baví, je zajímavý a obejde se bez zbytečných klišé (neříkám nezbytných). Navíc je dobře technicky natočen, viz. úvodní titulky/// PS: Z určitého důvodu mi to připomíná sérii Nezvratný osud. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pod Shyamalanovým dohledem, vznikl neskutečně napínavý, atmosferický horor, uzavřený do čtyř stěn rozbitého výtahu. Nečekal jsem od tohoto filmu příliš, ale byl jsem mile překvapen a doslova přikován k obrazovce. Dostal jsem necelou hodinu a půl skvělé zábavy a solidní závěrečnou pointu. Vynikající film ten Ďábel. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Uvažoval jsem o pěti hvězdičkách. Až při hodnocení zjišťuju, že režisér je tvůrce filmu Poughkeepsie Tapes, který se mi také velmi líbil. Johne Ericku Dowdle, u jiných možná ne, ale u mě to máš hodně dobrý. (2021: Uběhlo jedenáct let a z hlavy si vzpomenu jen na dva horrory, které Ďábla za tu dobu překonaly. Vzhledem k tomu dnu, na němž se dnes žánr nachází, přidávám pátou hvězdu bez většího váhání.) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem slibná premisa, která se mohla změnit v hutný atmosférický horor s pocitem nejistoty, která nakonec skončila naprostým neúspěchem. Postavy jsou nesympatické a nemáte důvod jim držet palce, dialogy nefungují a celé mi to přišlo, až na úvodní titulkovou scénu, nudně natočené a naprosto bez nápadu. Chyběl mi tady nějaký moment překvapení. Vždyť kdo je ten zmiňovaný ďábel jsem si tipnul správně už jen podle traileru! Výtahová story už tak ztrácí polovinu ze své ne moc velké napínavosti a paradoxně víc mě zajímala story okolo detektiva, která tam ale byla na druhou stranu naprosto zbytečná. Stejně jako celý tento film. Shyamalan by měl své nápady dávat realizovat někomu talentovanějšímu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neoriginální horor se slušným potenciálem, který však tvůrci roztrhali na cáry. Do pusy si kadí už samotné pojetí látky - slovo Ďábel nám vnucuje název, vnucuje nám ho věřící sekuriťák, vnucují nám ho i jisté hororové momenty. Pět lidí ve výtahu + Ďábel. Problém je, že příběh na pětici v zaseknuté kabině solidně kašle a věnuje se radši nepřesvědčivým dohadům okolo, což filmu typu "skupinka lidí - hádej kdo je vrah" zrovna dvakrát neprospívá. Nakonec však stejně zjistíte, že je to jedno, protože děj obsahuje tuny znásilněné logiky a neuspokojivé rozuzlení, korunované nesympatickým a nepříliš dobře hrajícím obsazením. Chování a dialogy jsou jakékoliv, jen ne věrohodné. Mezi klady patří určitě hudba a několik dobrých nápadů, líbilo se mi i objasňování identity jednotlivců ve výtahu. ----- Na závěr několik SPOILERujících bullshitů: Proč se ďábel vybavuje s posledním přeživším, když všechny předchozí beze slova zabil? Na základě čeho si tohoto vyvoleného vybral? Proč se skupinka nezkusí důrazněji dostat na střechu výtahu, ačkoliv ví, že tam někdo spadl a později rovněž ví, že má patrně vysílačku? Proč se uvnitř v tak vypjaté situaci pohybuje jen jeden policajt? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (8)

  • Všech pět postav ve výtahu má na sobě něco červeného: starší paní má červené vlasy, mladá žena nehty, obchodník kravatu, mechanik aktovku a červená je i insignie na uniformě člena ochranky. (becki_tu)
  • Budova se sochou na věži, kterou můžeme vidět na začátku filmu, je radnice města Philadelphie, tuto budovu se sochou jsme také mohli vidět například ve filmu Ctihodný občan (2009). (Koldyn)
  • Ústřední budova mrakodrapu se ve skutečnosti nenachází ve Philadelphii, ale v kanadském Torontu, a jmenuje se Bay Adelaide Centre. (Koldyn)

Související novinky

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

Shyamalanovy filmy bez Shyamalana

20.10.2009

Jeho pověst posledními filmy značně utrpěla, nápadů však má pořád na rozdávání. Klidně vymyslí každý rok nový thriller. Režírovat je však nestíhá, a tak založil produkční společnost The Night… (více)

Reklama

Reklama