Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zase tu máme prenádherne prostredie hor a začalo to slušnou atmosferou.Tento diel je prequel a tak je robený pred jednotkou a dvojkou.Tu je presne vysvetlene a ukazane čo sa stalo tomu chlapcovi a prečo sa z neho stal netvor.Podla mna to bol správny tah lebo v dvoch častiach bolo málo zmienky o vrahovi a prečo začal vraždit.V niektorých momentoch to malo slušnu atmosferu.Žiadna originalita tu nehrozi,jeto len jeden z mnoha slasherov,ale ktorý ani neurazi.Ale aspon poteši viacej vrážd ako v jednotke a dvojke,troška mi vadila že zimna mraziva krajina bola zamenená za nezáživný lesný porast.Ale spracovanie bolo velmi fádne a film po 30.min. začal nudit a už sa nerozbehol.Tých nelogickosti a kliše bolo príliš vela.No proste hroza. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...zbytočná pitva....totiž to , čo sa začalo čerstvo napadaným snehom , pokračovalo jeho pomalým topením a postupným oteplovaním pôvodného severského vetra to celú snahu zavialo do zelenkavých lesov.Myslím že tento NorskMord nepotrebuje žiaden prequel ani sequel a už vôbec nie uvažovať o sérii. 4ka by sa totiž mohla smelo odohrávať v nórskej fabrike na spracovanie dreva ( rybolov tu už bol ). Prequel potenciál nemal , lebo bol nezaujímavý ( pre mňa ). Lesné slasher chodníčky sú až príliš vyšlapané , aby tam niekto v dnešnej dobe zablúdil a aby našiel originál , snaha nestačí. Jednou vetou ? Oukey . Tak ako COLLECTOR tak aj JIGSAW by to tam roztrhali na rezance a určite by im nevadila ani nórska klíma. Bodík navrch za prírastok k subžánru. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se dostali od coverů Krvavýho Valentýnu, přes Halloween 2 až po Pach Krve řízlej Texaskym Masakrem. Jenže zatímco v prvním díle všechno fungovalo, atmosféra by se dala krájet, herci hráli a byli sympatičtí a první díl strčil většinu slasherů americké produkce do kapsy, od druhého dílu je to bohužel už jen čistá zlodějina bez vlastní invnece a originality, když nepočítám teda tu krásnou přírodu. Trojka, i když vlastně jednička že jo :) je evidetně ze všech dílů nejlevnější, ale o proti dvojce mě bavila přeci jen o trošku víc, sice můžu zase jen zoufat že naháněčka po lesích šla udělat teda mnohem lépe a občas se přes zdlouhavý pasáže děje úplný hovno a o nějakym napětí nemůže bejt ani řeč a je pravda že na 3* to vytáhl docela povedený konec, který to nezabil jako u druhého dílu. Když si vezmu díly zvlášť je jednička jediná, která má opravdu co říct, jako trilogie dohromady to funguje čistě průměrně a je to zvláštní, ale 4 tej díl bych klidně spolk, mám rád prostě horory z přírody a v zimě. 50%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, pořád přemýšlim, jestli to brát jako obyčejnou béčkovou vyvražďovačku a nebo jako zprznění série, kterou mám fakt rád. Verze A by znamenala průměrný hodnocení, jelikož je to celkem ok slasher, sice žádnej zázrak, spousta stupidit, ale takový slashery obvykle bývaj, nicméně při verzi B bych musel být teda o hodně přísnější a možná bych i poslal Sandemosemu dopis s řemenem, ať si nařeže sám, i když bych to teda s radostí udělal já sám, ale do Norska se mi kvůli tomu moc nechce. Tenhle prequel je totiž fakt stupidnost sama, nejzábavnější jsou pak tradičně teleportace vraha z jednoho okraje lesa na druhej během pár sekund a je fakt drzost dělat tady na konci návaznost na prvni Fritt Vilt. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Fritt Vilt 2 byl kasovně velmi úspěšný, takže by byla chyba v tom nejlepším přestat. Vždyť i Norové chtějí mít svou vlastní hororovou sérii, a to i za cenu ztráty kvality. Nakonec se potvrdilo to, čeho jsem se nejvíc obával. Třetí část je pouze slabým odvárkem, studenou polévčičkou v porovnání s předchozími bratříčky... Jelikož minule přišel zabiják o hlavu, vracíme se logicky do časů minulých ještě před jedničkou, konkrétně do 80. let. Tady se vrah s kapucou tentokrát vypořádá se šesticí nesympatických spratků, co mu zkříží cestu. Jenže činí tak dost nezáživně, nudně a hlavně mimo kameru. Mění se i prostředí, zasněžené hory tu vystřídají lesy plných řek a skal, což přímo vybízí na slušnou honěnou, ale kromě jedné slušné naháněčky bylo docela nevyužitý. Snímek postrádá tu správnou atmosféru a napětí z jedničky, z dvojky pak chybí nápadité vraždy a dravost čistého slasheru. Přesto nemůžu tvůrcům upřít snahu být IN a zároveň se lišit, viz scéna úkrytu v chatě nebo překvapivý závěr. Ale na očekávaný prequel je toho pohříchu málo, sakra. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama