Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že děj nesklouznul do klišé kolejí, líbilo se mi fatální vyznění příběhu, líbil se mi projev baby Gagy, líbila se mi muzika, samozřejmě. Ale co může za to, že jsem do kina mazal znova, to je absolutní odevzdanost Bradleyho Coopera celému tomuhle projektu, která tu byla hmatatelnější než lidi na sedačkách vedle mě. Měl jsem z něj pocit, že fyzicky musel být po poslední klapce stokrát odrovnanější, než naši obránci po včerejším kolotoči Američanů v útočném pásmu. Chvála filmovým bohům, že ještě někdo dneska dělá filmy tak, že pro ně dýchá. (Vancouver, Kanada) ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Lidem, jako je Bradley Cooper, pokud tedy lze soudit podle této jeho prvotiny, by se mělo zákonem přikázat, abych jejich filmy délkou nepřesahovaly tak hodinu čtyřicet. Potom by neměl čas strkat tam všechen ten nesnesitelný balast a možná by i prokoukl nějaký ten obsah. Vím, že tam nějaký je, ale v tomhle podání je ho opravdu nemožné zahlédnout. A potom by si lidé jako Bradley Cooper mohli také třeba čas od času připustit, že jejich herecký rejstřík na nuancované předvedení charakterového oblouku takhle komplexní postavy prostě nestačí. To je sice pěkné, že se rok učil ve sklepě se synem Willieho Nelsona hrát na kytaru, ale když se jeho projev nezmění za dvě a kurňa čtvrt hodiny filmu, tak je to prostě na nic. Plus mi z těch hudebních a tanečních čísel začaly krvácet uši i oči: možná proto, že s tímto druhem hudby obvykle vůbec nepřicházím do kontaktu, možná proto, že si opravdu dali záležet, aby Allyina hudba byla tak plytká a povrchní, jak je to jenom možné. Písnička začínající slovy "Proč vypadáš tak dobře v těch džínách?" Wtf, to té postavě má být devatenáct? Nebo kdyby to aspoň tematizovali, že dělá škvár, aby vydržela dál být slavná, ale ne, on jí raději vyčte, že je hnusná. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Už počtvrté a základní zápletka se nemění. On je úspěšný zpěvák, ona nadaná. Lehce vyhasínající country rockový muzikant Bradley Cooper popošoupne Lady Gaga vstříc zasloužené slávě. Sám přitom propadá svým démonům, kteří jsou zakořenění už kdesi v dětství. Problémy se sluchem, sklenka něčeho ostřejšího i příležitostné drogy. Tuhle čerstvou lásku tak čeká velká zkouška. Zlomenému hudebníkovi přináší zdánlivou stabilitu, přičemž oba zkouší praktiky pochybné branže. Výsledek sice nepůsobí přehnaně limonádově, musím ale zdůraznit, že emoce mi jednoduše chyběly. Na dřeň nikdy nejdeme. A samotný příběh není nijak objevný. Dívka zvyklá na zaplivané bary, která dá klidně otravnému „fanouškovi“ pěstí, nedokáže pořádně od plic sdělit svému milému, že má s chlastem zatraceně velký problém. Na druhou stranu on ji varuje, aby se showbyznysem nenechala semlít, a že cesta, kterou se vydala, je neupřímná, ona s tím ovšem problém nemá. Přitom se dosud nejlépe cítila v úplně jiné poloze a ideálně nad pianem, nyní se nakrucuje na vtíravý pop. „Upřímného“ konfliktu se nedočkáme. Škoda. Jinak samozřejmě všechno šlape, i když na nejrůznější nominace pro režiséra bych to úplně neviděl. Ano, debutující Cooper nastrkal do prostých scén hodně energie a náboje, ale jinak nijak nepřekvapuje. Coby herec je už na palec nahoru, pochopitelně stejně jako extrémní exhibicionistka Lady Gaga, která působí mile rozpačitě i civilně, navíc v téhle poloze skvěle zpívá. První polovina lepší. 75% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne to najlepšie je nádherný soundtrack, to ostatné ma moc za srdce nechytilo. Na druhú stranu ale treba uznať, že Lady Gaga nie je iba výborná speváčka, ale ukazuje sa, že má aj hereckú charizmu. Z toho dôvodu aj ten príbeh nevyznel až tak zle, pretože jej bol plný, Lady Gaga bola proste všade a to bolo pre tento film asi aj to najlepšie. Slabý nadpriemer. 70/100 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Protože si mé líné já přece jen konečně přiznalo, že se pravděpodobně k žádné z předchozích verzí filmu (1937, 1954, 1976) stejně nikdy nedokope, rozhodl jsem se zkusit rovnou tu nejnovější (tím pádem logicky nemůžu porovnávat). Pravda, film jede v docela zajetých kolejích, je předvídatelný, nenabízí žádné větší dějové zvraty, což je trochu škoda. Ale překvapivě to nevadí až tolik, protože celé dílo stojí na tom, že je hudebně a po herecké stránce zvládnuté bravurně. Oba hlavní představitelé hrají a zpívají výborně, u Coopera to překvapí pěvecky, u Gagy zas herecky (k čemuž film ostatně vybízel, ovšem výsledek v tomhle ohledu i tak předčil má očekávání). Pár navíc ještě doplňuje skvělý Sam Elliot, který je teď na stará kolena v té nejlepší formě (jak už ukázal i v The Hero). A to nejdůležitější, jde o hudební film a tahle složka je opravdu zdařilá, písně vám i po skončení snímku dál rezonují v hlavě. Cooper tedy svůj režijní debut ustál se ctí a byly to příjemné cca 2 hodiny, možná jen ten konec bych trochu zkrátil. Hodnotím solidními 4*. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (48)

  • Bradley Cooper (Jack) se musel naučit i hrát na klavír a na pianino. Denně strávil cvičením až čtyři hodiny. (Royaldell)
  • Ve filmu se objevuje i slavná zpěvačka Halsey - můžeme ji vidět, když předává Ally (Lady Gaga) cenu Grammy. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama