Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 382)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když já nejsem já, tak kdo vlastně jsem?" Návrat tajného agenta, který mistrně dokázal zmást sám sebe, mne bavil víc, než jsem ochoten připustit. Pod tíhou důkazů musím uznat, že moc originality nepobral, ale cestování zeměpádem považuju za skvělou atrakci a být při něm podložen z jedné strany Kate Beckinsale a z druhé Jessicou Biel můj zvířecí pud prostě muselo uspokojit. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Můžete si najít sto a jeden důvod, proč tento "remake" nesnášet a pravděpodobně by měl každý něco do sebe, film vykrádá kde co, má své logické díry a oproti původnímu Total Recallu nenabízí k akční složce žádnou přidanou hodnotu v podobě humoru, nadsázky, či šokující brutality. Přesto jako ryze akční kino-žážitek jsem byl nečekaně spokojen. Po paskvilech typu Náhradníci, nedotažených Tronech i nudících sequelech Transformerů představuje Wisemanův Total Recall velice slušný nářez schopný konzistentně bavit po celé dvě hodiny. Sexy Kate Beckinsale, zmatený Colin Farrell, paranoidní a nejistá atmosféra (ano, nebyl jsem si jist, zda je to skutečnost nebo "rekall" a pořád jsem o tom uvažoval) - tohle šlape. 7/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojenej. Od puvodniho Recallu se to teda silne vzdaluje, ale uprimne receno, udelat totoznej film a misto Arnolda sem dat Farrella, tak je to daleko vetsi pruser. Takhle tu mame proste slusne natoceny akcni sci-fi, kde po par uvodnich kecech akce prakticky neprestava. Triky jsou na naprosto spickovy urovni a celkove vizual je moc peknej, az to misty vypada jak videohra. Colin se docela snazi, ostatni herci tu jsou sice jen tak do poctu, ale neurazi. Jedinej problem je v celkem hloupym scenari, kde je vse od zacatku do konce jasny a kdyz nahodou hrozi nejaky zmateni divaka, honem se prispecha s vysvetlenim. Ale kdyz nebudu porovnavat s puvodnim filmem, mam tu proste solidne natocenej film za slusny 4*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal původní verzi s Arnoldem z roku 1990, tak asi budu hodnotit líp, ale tohle považuju za úplně zbytečnej remake (nebo spíš vykrádačku). Je to takovej mišmaš starýho Total recallu, Blade runnera, Matrixu a možná ještě něčeho, ale dohromady to moc nefunguje. Místo "inteligentního" sci-fi zůstal jenom hloupej akční film jak od Rolanda Emmericha. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman má kliku. V režijním křesle zatím nešlápl vedle, akci umí jako (dnes) málokdo a doma má ještě takovou kost. Fantastická mrcha před plátnem je tak tím lepším, co nový Total Recall nabízí. Kromě Kate Beckinsale je to výprava, místy namakaný vizuál a už zmiňovaná úderná akce. Ta schovává tu veškerou blbost, která na plátno proklouzla prostřednictvím scénáře. Na druhou stranu jsem letos viděl už podstatně větší dějové průšvihy (třeba Bitevní loď), takže to necháme stranou. Velkým nepřítelem ale můžou být pro diváka vzpomínky na původní dílko plné úchvatných vizuálních efektů. Verhoeven tehdy příjemně překvapil hlavně v ironii, nadsázce a v nekorektních a hodně brutálních detailech, tady mi něco podobného trestuhodně chybělo. Jede se podle šablony „zalíbíme se všem“ a trpí tím i třeba poměrně propastná absence emocí. Len Wiseman naštěstí leccos lepí právě elánem a akcí, kterou má dostatečně nakoukanou, jeho výtvarníci a designéři představivostí a nápadem, takže to nakonec všichni dohromady utáhli na slušné 3 a ½ hvězdy!! ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Scéna známá z trailerů, ve které hlavní hrdina zmasakruje policejní komanda, je celá v jednom záběru a natáčela se 22krát, než to Colin Farrell (Douglas Quaid) zvládl perfektně. (272827)
  • V režisérském sestřihu se ve scéně, kdy Quaid (Colin Farrell) hraje na piano, objeví na obrazovce jako jeho alter ego místo Colina Farrella Ethan Hawke, což v rámci děje víceméně nedává smysl. Jessica Biel (Melina) poté v jednom z interview vysvětlila, že Hawke měl podle všeho původně hrát Quaida v celé úvodní pasáži filmu, a tedy být i na obrazovce ve scéně s pianem, ale nakonec si tvůrci řekli, že by pro diváka bylo příliš složité, kdyby měla jedna a táž postava během filmu dvě různé tváře, a všechny scény tak natočil pouze Farrell. (curfew77)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama