Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se bál, že po nějakých sedmi letech od posledního zhlédnutí se budu cítit trapně, jak jsem mohl něčemu takovému dát pět hvězd a bál jsem se, že budu své hodnocení povážlivě měnit. Obava se vyplnila tak napůl. Je to skvělý film, ukrutně vražedná podívaná s mnoha varováními do budoucna. Rovnež slušná a po více posleších naprosto nepřekonatelná a dalo by se říci nejtypičtější Goldsmithova hudba (nevím, jak to ten člověk dělal, ale často z něj mám pocit, že dokáže áčkový film přeměnit svou hudbou na béčko - i přesto je to jednoznačně nejlepší skladatel filmové hudby a kdo nesouhlasí, ať mi napíše výhružný mail) a také nesmím zapomenout na nezapomenutelný velkolepý závěr. Ovšem z Totál Regál je prostě holt cítit zub času a není to tak působivé, jako dřív. Nebo se snad podepsal zub času na mně? ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Film, který se skutečně pohybuje na hranici virtuální reality. Výborný námět (určitě velký zdroj ispirace pozdějších trháků) , moc působivé zpracování, ale měl jsem problém se scénářem, jež si v akci liboval až příliš. K tomu si člověk nemůže nevšimnout filmových a logických chyb, které jasně signalizují, že se Total Recall nedá vnímat jinak, než jako nadsazené akční béčko. Ten dojem potvrzuje i Jerry Goldsmith, jehož hudba je sice jako obvykle výborná, ale člověk v ní jasně slyší narážky na vlastního Ramba a na Poledourisova Barbara Conana. Úžasná ironie...ale třeba si to jen namlouvám a o "insight joke" se nejedná ;o) Verhoeven rozhodně udělal bezva akční film, jehož akčnost se mu díky nastupujícímu vývoji triků stala osudnou. Proto nižší hodnocení pro jinak zábavný film, se svělým hereckým potenciálem. Trio Verhoeven-Goldsmith-Stoneová se za dva roky vytáhlo s větší peckou ;o) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pokladaj to za rozvod, zlato.“ Robustné sci-fi. Verhoeven kul železo za horúca, takže po úspechu sci-fi RoboCop si dal riovnaký žáner. Schwarzenegger bol vtedy obrovská hviezda a kto nepoznal Verhoevena, tak si myslel, že Arnie spoluprácou s ňou rapídne riskuje. Napokon sa ale ukázal presný opak: Arnie (zase raz) veľmi dobre vedel, čo činí a jeho spolupráca s úchylným Holanďanom sa zaradila medzi to najlepšie, čo v 90. rokoch natočila. Škoda, že sa páni už nikdy viac nestretli (v hre bol historický masaker o Križiakoch, z ktorého však napokon nič nebolo). RoboCop bol perfektný film, ale oproti Total Recallu vyzerá ako chudobný príbuzný. Snímka je tradične verhoevenovsky brutálna, nekompromisná a drsná. Divákovi sa temer nechce veriť, že sa mu nesníva, že to režisérovi naozaj bolo umožnené natočiť nielenže TOTO, ale taktiež TAKTO.  Aj po  desaťročiach ohromná akčná sci-fi zábava plná beštiálnych nápadov (skladacia hlava, taxikár, požiarnická sekera). Ako bonus pochopíte, prečo aj keď na Nostrome (údajne) mali strelné zbrane, nepoužili ich. Skvelý Arnold v plnej forme a na vrchole svojich fyzických i hereckých (haha) síl, zdatný zloduch s tvárou diabolsky charizmatického Michaela Ironsidea, nápadité akčné scény, veľkolepá výprava, parádne postavy a super prekvapivý scenár plný kultových scén (ploštica v nose, pani na letisku, Kuato v bruchu, obdarená prostitútka). Akurát to po desaťročiach predsa len jemne zostarlo a občas nesedí logika (najhľadanejší muž planéty sa pomerne voľne pohybuje medzi verejnosťou alebo na Marse majú okná z obyčajného skla, do ktorého stačí raz streliť a ste v prde...). Verejnosť bola nadšená, film s rozpočtom 65 miliónov obdarovalo celosvetovou tržbou 141. Nová verzia s Colinom Farrellom na to šla realistickejšie, ale taktiež nudnejšie. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dočítal sci-fi SNÍ ANDROIDI O ELEKTRONICKÝCH OVEČKÁCH? (BLADE RUNNER) a z ničeho nic jsem dostal chuť oprášit si nějáké Dickovy filmové adaptace. MINORITY REPORT jsem však viděl nedávno a PAYCHACK více méně taky. Sehnat BLADE RUNNERA je v dneštní době téměř nemožné (no možná ne nemožné, ale obtížné :) a jediným vhodným kandidátem se zdál Verhoevenův TOTAL RECALL. Musím říct, že jsem dobře udělal, protože jsem ho pár let neviděl a byl jsem tudíž velice spokojený. Vidět zase Arnolda střílejícího a hláškujícího („Žaluj mě vole!“ a „Máme tady rovzvod.“ vedou) je teď pro mě balzám na duši. Dále je tu pak Sharon jako dokonalá manželka (téměř dokonalá), kterou by si přál každý chlap. Po příběhové stránce se téměř nic vytknout nedá, protože sci-fi s takovýmhle surfováním mezi snem a skutečností snad jiná ani nevznikla. Hudba Jerryho Goldsmitha je užastně magická a výborně ladí s celkovou atmosférou snímku a na konci na sebe bere i jisté (možné) procento pointy. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Někdy k úspěšnému sci-fi stačí pouze nastřelit kulisy a přitvrdit muziku. Verhoeven na to jde poněkud pochybným způsobem, pouští ze řetězu svůj zvrácený vkus a dává Arniemu pocit, že hraje v důmyslně zaobalené hře na diváka proti všem zlým členům společnosti. Ne, tudy ne. Krev se hodí do Robocopa a drsné vypořádání se s netradiční manželskou krizí do otevřenější satiry. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Snímek stál přes 50 milionů amerických dolarů, čímž se ve své době stal druhým nejdražším filmem – hned po Rambovi 3 (1988). (asdfasdf)
  • Bar na Marsu, kde Quaid (Arnold Schwarzenegger) potká Melinu (Rachel Ticotin), se jmenuje „Poslední Útočiště“. Stejně se jmenoval i bar v Pensylvánii, ve kterém v roce 1991 zatkli sériovou vražedkyni Aileen Wuornosovou. (vimanzen)
  • Quaidův (Arnold Schwarzenegger) kovový kufřík obsahuje průkaz "Stevena Leonettiho", řidičský průkaz na jméno "James D. Brubaker", několik dalších průkazů, velkou sumu růžových bankovek Marsu, neobvyklé lékařské zařízení, holografický generátor, laptop jako komunikační zařízení, různé oblečení a kus papíru se jménem "Hoffman". (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama