Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (169)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1.série je za mnou a hned bych šel do druhé. Sice v průběhu řady jsou některé postavy dost otravné, ale dokáží otočit o 180°. Otravné jsou někdy i nelogické věci, co postavy dělají. A nebo, co neudělají, protože by to vyřešilo až moc snadno vzniklé problémy. Co ale k poslednímu dílu parádně gradovalo, byly vztahy. Co se zdálo nějaké, ve většině případů bylo úplně jinak. No a samotný konec je hódně velkým lákadlem na druhou sérii. 2.série dokoukána a teda žádná sláva. Oči mi trpí z kostýmů, masek a akčních scén. Děj by šel, kdyby nebylo lesbické vsuvky transgender Eliota Eliotky. Pár zvratů bylo zajímavých a nakonec se asi někdy podívám i na třetí řadu. Ale celkem mám obavu, jak se bude další vývoj motat v časech sem a tam. Prostě moc silní hrdinové s vlastně neporazitelnými schopnostmi jsou vždy na škodu. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Okrem Number 4, 5 a 7 sú ostatní súrodenci úplne zbytoční. Ešte aj mŕtvy člen akadémie má oveľa väšiu úlohu. Seriál ani nie je tak o záchrane sveta než o pity party členov akadémie, bitching na otca, na to nepotrebujem seriál. Rozoberajú sa úplne irelevantné postavy. Toľko stopáže venovanej romantickému vzťahu súrodencov - nobody cares. Nikoho nezaujímajú ani manželské problémy a dcéra Number 3. To aj Hazelov románik bol zaujímavejší a oveľa podstatnejší pre príbeh než Number 1, 2 a 3 dokopy. Radšej mali hlbšie rozvinúť postavu Number 7, nedávať jej monotónny hlas, poker face a obsadiť nejakú sympatickejšiu herečku. ()

Reklama

Sell 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlhší čas som pokukovala po tomto seriály medzi novinkami ktoré si Netflix pre nás pripravil na február a po pozretí prvého dielu som vedela, že je to ten typ ktorý musím dopozerať do konca! Bez zbytočných spoilerov, pustite si The Umbrella Academy (ak patríte medzi ľudí ktorým ľudia so schopnosťami už idú na nervy tak to vynechajte) a užívajte . UPDATE: Po finále 1. série pevne verím že seriál dostane pokračovanie! Epické finále, ktoré najmä dojme a poteší vidieť týchto zničených a zlomených súrodencov zasa pokope snažiacim sa zabrániť apokalypse. Najlepšie postavy: Klaus, Päťka ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Za to, co udělali v šesté epizodě, jsem chtěl tvůrce vzteky překousnout, ale na druhou stranu jsem se tomu cynickému fóru docela dlouho smál a od téhle epizody až do konce neměla Umbrella Academy jedinou chybu. Ne snad, že by jí od začátku něco chybělo, ale ve druhé polovině to opravdu děsně šláplo na plyn. Tenhle seriál mi udělal velkou radost hlavně tím, jak je jiný, jak je podivný... A jak mu ta jinakost a podivnost vydržela až do úplného konce. Stejně jako v předloze se i tady děje spousta věcí, ale neznamená to, že se hned dočkáte jejich vysvětlení. A stejně jako v předloze jsou i tady postavy skvěle nesourodé, plné vlastních traumat, s komplikovanými vzájemnými vztahy... Když chtějí, tak vás pobaví, když chtějí, tak vás dojmou, a o překvapení není nouze. A kdo znáte knihy a těšíte se na Poga... Těšte se! ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umbrella Academy je super, v první sérii poněkud předvídatelná, ve druhé si zase vypomáhá velkým množstvím náhod, přesto vždycky baví. Hlavní charaktery jsou správně bizarní a zábavné, takže nezačnou nikdy nudit. Jasně, děj občas řeší věci, které jsou dost navíc, ale i tak se ideální tempo nikdy úplně neztratí. V základu to není sice žádný zázrak, originality tu není málo, ale ani hodně a logické kiksy jsou na denním pořádku. Umbrellu si však do rukou vzali šikovní lidé, takže jí lze odpustit i to, že v první sérii by šla většina věcí vyřešit mobilem, protože je to celé fakt zábavné a to jde přece především. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Jedná se o první komiksový seriál od Dark Horse Comics (z dílny Netflixu). Předchozí adaptace byly filmy. (3T)
  • Ellen Page (Vanya) se kvůli roli učila hrát na housle. Její učitelkou byla Imogen Sloss, která ji v některých scénách dublovala. (ČSFD)
  • Originální komiksový příběh napsal Gerard Way, frontman kapely My Chemical Romance. (3T)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama