Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (170)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte nudnejšie ako The Boys. Nezaujala ma žiadna postava a ani ma nebavila celá tá mytógia. Či zachránia svet mi bolo u prdele. Bavili ma jedine akčné scény. Niežeby to boli nejaké pecky, ale aspoň je tu behom každého dielu jedna solídna prestrelka alebo bitka. Po troch dieloch som to už len zrýchlene preklikal do konca série a vychutnával si jedine akčné scény. Ďalšiu sériu rozhodne vynechám. Superhrdinské seriály sú ešte väčšie zlo ako filmy. 4/10. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Prakticky všechny scény, které v UA byly, jsem svým způsobem už někde viděl (často lépe), takže místo užívání jsem měl jen nekončící pocit deja vu. Na superhrdiny nekoukám, takže v tom nemám možnost srovnání, ale dokázal bych napsat ke každé epizodě aspoň 10 filmů/seriálů/her, u kterých si UA bere inspiraci (o rip-off ani homage se tu moc mluvit nedá). Zhruba v půlce první série jsem si i přečetl komiksy (nic dlouhého, +- 2x 6 dílů) ale moc mě nenadchly, tam to bylo tak absurdní jak nějaký kreslený seriál (hezký tease zmínkou Eiffelovy věže v seriálu), takže i když byly komiksové knížky jiné dostatečně, akorát jsem si vyspoiloval pár plot pointů a potvrdil si, že seriál byl natahován. Myslím, že jak se Netflix drží těch 10 dílů/série, 50 minut/díl, tak to občas bývá na škodu. Ale pořád je to pokrok od 24-dílných sérií v televizi. Dvě hvězdy tak můžu symbolicky přiřadit dvěma hlavním hvězdám - v první sérii No. 5 a No.7, v druhé sérii to byly No.7 a Lila. ()

Reklama

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu jsem nevěděl co čekat, rozhodl jsem se koukat kvůli hypu, který to má, pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho dostal, ale pak už jsem se nedokázal odtrhnout. Komiks jsem nečetl, takže to s tím nemám jak porovnat a budu to hodnotit prostě jako seriál. Jde o "superhrdinský" seriál, který je velmi specifický a svůj, což je kurva svěží a něco co jsem potřeboval na odbočení od typických příběhů, které jsou na každém rohu. Soundtrack je zde velmi fajn a příjemně sedí do scén, i když je zde neobvyklá hudba v neobvyklém místě a kupodivu to právě funguje. Postavy jsou hodně různorodé a každý si najde svého oblíbence, za mě a za většinu lidí musím zmínit Klause a Pětku, kteří jsou totálně úžasní, tím ale nechci říct, že ostatní stojí za nic, většina je taky velmi fajn. Jde o super záležitost, třetí série skončila celkem uzavřeně a kdyby už chtěli pokračovat s dalšími sériemi, tak by bylo dobrý, aby se drželi něčeho přízemnějšího, protože další hrátky s časem už by byly jednak ohrané a hlavně by to tam začalo dělat pořádný blivajz. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - 4*, 2. série - 5*, 3. série - 4*.. Čekala jsem superhrdinský seriál, kterému jsem dávala minimální šanci na úspěch. Dostala jsem super Netflix nářez s luxusní hudbou, dobrým hereckým složením. Ačkoliv jsem po pár dílech odhadla hlavní pointu, tak se na to dobře dívalo. Druhá série zprvu nic moc (asi první díl), ale na konec mě oslovila více než první. Třetí série brutální pokles, sotva sahá na 4*. Viktor je bohužel přešlap, scénáristům došel dech, spousta otázek, žádné odpovědi. Oblíbené postavy: máma, Pogo, Lila, Diego. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01+S02 - Sedlo mi to. Je to zábavné, má to hodně cool scény, parádně to pracuje s písničkovým soundtrackem, dobré tempo a zajímavé a ne vždy sympatické postavy (Pětka a Klaus jsou toho výborným příkladem). Jediné, co mě trochu sralo je to, že se 90% zápletek dalo vyřešit, kdyby si postavy normálně popovídali a nechovali se jako egomaniaci (ale je to podle komiksu a tam je tohle chování naprosto běžné). Akce je povedená a místy dost krvavá. Postavy jsou parádně napsané a mají dost vrstev a herci je zahráli velmi dobře. Líbilo se mi jak to mění styly a hraje si to vyprávěním a diváckým očekáváním. Z mé strany spokojenost a těším se na další řadu. S03 - Já jsem spokojený. Druhá řada skončila velkým zvratem a já jsem se nemohl dočkat dalších dílů. Teď, když mám seriál za sebou mohu říci, že se čekání vyplatilo. Seriál se vrací ve výborné formě a znovu mě hodně dobře bavil. Hned na začátku přiznám, že skvělá druhá řada zůstala sice nepřekonaná, ale to nic nemění na tom, že mi nejnovější řada sedla. Opět jsem dostal to, co mám na tomto seriálu nejradši. Zajímavé postavy, skvělý soundtrack, výborné herecké výkony, přepálenou a netradiční komiksovou jízdu, a místy hodně ujetou a vtipnou podívanou. Z mého pohledu největší problém, který seriál má je to, že hlavní zápletka s apokalypsou je slabší. Už potřetí sledujeme, jak sourozenci Hargreevesovi zachraňuji realitu a čas. Dvakrát to bylo super, po třetí je to už trochu nuda, a přitom tvůrci mohli využít nové postavy, nové hrozby a vydat se jiným směrem, když už změnili kompletně status quo. Díky tomu jsem měl pocit, že se příběh lehce točí v kruhu a negraduje, tak jak by mohl. Tvůrci stále drží všechny důležité karty v ruce a čekají na vhodnou chvíli, aby je mohli vytáhnout. Bohužel to dělají na úkor děje, zvratů a dalších věcích. Ve třetí řadě jsem pocítil, že je děj místy zbytečně natahovaný, a seriál klidně mohl mít o dvě epizody méně. Nicméně, i přes všechny tyhle výhrady okolo děje, stále platí to, co jsem napsal v první větě - jsem spokojený. Třetí řada není bezchybná, některé věci šly udělat lépe, ale pak jsou tu všechny klady, díky kterým vím, že třetí řada The Umbrella Academy nebyla ztrátou času. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • V komiksové předloze dokáže Diego Hargreeves (David Castaneda) zadržet dech na dobu neurčitou, zatímco v seriálu byla jeho schopnost změněna na to, že dokáže házet noži se 100% přesností a v letu měnit jejich směr. Jeho schopnost byla změněna, aby byl Diego víc „lidštější“ a diváci se s ním mohli více ztotožnit. (mikki089)
  • Když se v čase 34:30 díva Grace (Jordan Claire Robbins) na stěnu s obrazy, třetí obraz, který se objeví s ulicí a domy po obou stranách, je Plzeňská ulice (Pils Iela) ve Starém městě v Rize v Lotyšsku. (LUKICKK)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama