Reklama

Reklama

VOD (1)

Připravte se na vzrušující jízdu vašeho života! Dosavadní osud mladého studenta se převrací úplně naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od svého otce, dokáže létat … Příležitosti, která se mu naskytla, využije se vším všudy. Z nuly se stává hrdina a bojovník proti zločinu zvaný “Černý blesk”. Vůbec ale nemá tušení, že síly zla jsou v pohotovosti, touží po jeho zázračném automobilu a v honu za ním se nezastaví před ničím, i kdyby to mělo stát lidské životy a zkázu města. Dobrodružstvím nabitý akční film vznikl v produkci Timura Bekmambetova (režisér Wanted), na speciálních efektech se podílel tým z filmu Wanted a kaskadéři z filmů Agent bez minulosti a Quantum of Solace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Přetavené americké blockbustery pro teenagery pa rússkomu. Tvůrci důkladně nastudovali, jak se vyrábí popkornová jízda pro nenáročné a docela se jim povedlo udělat z toho obstojný kus ve stejné kategorii. Zamrzí vskutku debilní motivace a cíl jinak velmi dobrého arcipadoucha (jak známo, hrdina je tak silný, jak silný je padouch). Dále pokud srovnám konkrétně s Transformery -- věková skupina cílového diváka je stejná, tedy poměrně nízká. To ovšem s kombinací tou, že hrdina je vysokoškolák a nikoli středoškolák (ono v Rusku řidičák dostanete nejdřív v 18ti) působí poněkud retardovaně. Nejvíce sympaticky na mě působili staříci - vědci. Ostatně jak je ukázáno třeba zde, klidně bych jim vývoj takové mašinky věřil. ()

MrKlobouk 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle věřím na mzáky, protože si nedovedu jinak vysvětlit, jak mohlo vzniknout něco takového. Když se na film díváte, tak máte pocit, jako by to všechno byla jen náhrada z jiného světa. Vše se zdá, aspoň vizuálně v pořádku (pokud pominete, že jste většinu akce uřž někde viděli (nejen u Spidermana)), ale jakmile kdokoliv promluví, tak se nestačíte divit. Nejvíc to pocítíte na humorové úrovni, kdy říct, že to nefunguje, je slabé slovo. Jediný, kdo se tak může radovat ze vzniku něčeho takového jsou snad manažeři u Mentos a několik dalších společností, jejichž produkty mají ve filmu tolik prostoru, že by jim ho mohly závidět i leckteré výrobky v reklamě. Tohle se musí vidět. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Rusi si spravil taký svoj blockbuster sprvkami komixoviek á la Spider-Man. Ide o veľmi jednoduchú zábavu s fajnovými špeciálnymi efektami, nadupaným soundtrackom a prekrásnou Ruskou v hlavnej ženskej/dievčenskej úlohe. Od filmu netreba očakávať samozrejme žiadne zázraky ale prvoplánovú zábavu. Ak si ulietavate na amerických letných blockbusteroch tak si užijete rozhodne aj toto. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava, zábava, zábava. Zde tolikrát zmiňovaného Spidermana rád nemám, takže jsem ani moc neřešil, jestli a jak moc ho Černý blesk vykrádá nebo ne. Hlavní hrdina mi ale byl o dost sympatičtější. Nápad s létající Volhou je, myslím, bezkonkurenční a vypadá to, že si režisér a scénárista(é) jeho natočením splnili velký klukovský sen. Film je svižný, odsýpá a nenudí, triky mají vcelku dobrou úroveň, bombastická je hlavně hudba, která má na svědomí většinu té "velké" atmosféry. Pravda, kromě poletující prastaré káry není Blesk ničím objevný ani originální, ale nevadilo to. Ruský popkorn mi chutnal. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Plusy: tempo vdaka comu film dost slusne odsypa, ruska neopakovatelna atmosfera, vzhladom na rozpocet posobive spracovanie. Minusy: neoriginalita, neoriginalita a este raz neoriginalita do takej miery az mi to v polovici filmu zacalo dost vyrazne vadit. Keby sa Timur a spol. rozhodol radsej vytvorit nejakeho vlastneho hrdinu, urobil by ovela lepsie. Ale aspon ma Rusko konecne svojho Bessona, ktory bude produkovat atraktivne komercne filmy aj pre mimorusky trh. Nabuduce to Timurovi snad vyjde lepsie. 5/10. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (2)

  • Auto použité v tomto filmu je Ruský GAZ 21. (Terva)

Reklama

Reklama