Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 1

(série)

Epizody(6)

Obsahy(1)

První řada seriálu přivádí na scénu postavu zástupce šerifa Ricka Grimmese (Andrew Lincoln), který se za probíhající epidemie, jež postupně mění obyvatelstvo v nemrtvé, snaží najít svou ženu Lori (Sarah Wayne Callies) a syna Carla (Chandler Riggs) a později se ujme vedení skupiny přeživších, s nimiž se snaží najít bezpečné místo k životu a jakoukoli možnost k zastavení nákazy. (Necrotongue)

(více)

Recenze (64)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasná série, která je sice krátká, ale na další série, navnadila na maximum. __Staré dobré časy 5/5 - Nejlepší díl, asi kvůli délce, a naprosto perfektní úvod do seriálu. Scéna s holčičkou je nejlepší věc na seriálu!!!!!!!!! (Zatím) __Pach krve 4/5 - Úžasná epizoda, jen pár chybek. __Krátké shledání 5/5 - To "shledání" (for some reason uvozovky), byla ta nejnádhernější scéna z této série. __Rukojmí a __Lavina - obě epizody skvělé, takže 4/5... __No a finální epizoda - Testovací subjekt 19 je nejslabší epizoda z první série. Nejsem žádný fanoušek akčních filmových scén, ale poslední epizoda by neměla obsahovat jen čtyřiceti minutové žvanění, a tak dál... Dost to ale zachraňuje emotivní závěr. ___________Overall? Tahle série fungovala, a tak dávám: 8/10 ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je i díky menšímu počtu dílů vcelku kvalitní, celkově pak rozhodně nejlepší. Úvod po probuzení v nemocnici se odehrává ve výborné postapokalyptické atmosféře, ve které vlastně společně s Rickem nevíme nic. Následuje stejně tak kvalitní dění v Atlantě, jemuž vévodí scéna v tanku a samozřejmě i následná záchrana. Podobně bych mohl pokračovat, co se akčních a zombie scén týče, je série opravdu na slušné úrovni. Horší to ovšem je se zbytkem, především tam, kde se scenáristé rozhodli řešit jakési rodinné vztahy... tam je totiž znát trapnost scénáře. Samozřejmě chápu, že i v tomto světě se "žije normálně", ale slovo normálně je tu opravdu důležité! Některé postavy jsou vcelku zajímavé, těch sympatických je tu však pomálu. Proto také beru jako velkou chybu vynechání Merla, ale vím, je to podle komiksu. Celkově se ale jedná o povedený úvod, který k dalšímu sledování jistě navnadí. 75% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa tomu dávajú masky, (post)apokylaptická atmosféra a dobrí herci, ktorí hrajú nič moc postavy, ale práve vďaka presvedčivým hercom sa postavám dajú držať palce. Povedal by som, že za to to, že prvá séria je taká relatívne dobrá, môžeme ďakovať hlavne nízkemu počtu dielov. Akonáhle sa to v neskorších sériách začalo naťahovať na viac epizód, už to stratilo drajv a zaujímavosť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som ultra fanúšik horrorovej tvorby a subžáner zombie mi je veľmi blízky. Takže som bol aj napriek tomu, že nie som seriálový typ, dosť hodne zvedavý ako bude vypadať televízny seriál s touto tématikou. Zhliadol som prvú sériu, ktorá obsahuje šesť dielov a som spokojný. Ale do ďalších sérii sa už púšťať asi nebudem, predsa len radšej zostanem u klasických celovečerných zombie filmov. V každom seriály vždy býva nejaká tá zbytočná vata, a bola aj vo "Walking Dead". **** ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl (a ani se nechystám),takže jsem k tomuto mohl přistoupit s jasnou myslí. A i když je tato 1.s.dle mého stále super (viděl jsem ji celkem 3x),tak jsem přesto dál už nepokračoval (částečně díky důr.nedoporučení od známých),ale i díky lenosti a faktu,že jsem na to časem prostě zapoměl. Tak a je to venku. :) ()

Galerie (221)

Zajímavosti (51)

  • Když Rick (Andrew Lincoln) ve městě narazí na hordu chodců, jeden z nich si právě dopřává doušku vody z lahve. (Duoscop)
  • V tejto epizóde trochu kontroverzne vidíme zombie, ktorý pomocou kameňa rozbije sklenené dvere a dokáže preliezť aj drôtený plot (zatiaľ čo v pilotnej epizóde sa jeden pokúsil otvoriť dvere). So zmenou showrunnerov v nasledujúcich sezónach sa "chodci" stali tradične inertnejšími a nie sú schopní takýchto myšlienkových akcií. (molcan2)
  • Když Rick (Andrew Lincoln) a Glenn (Steven Yeun) použijí dodávku na únik, tak se Rick při couvání dívá dozadu, i když dodávka nemá zadní okno. (Duoscop)

Reklama

Reklama