Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(50)

Obsahy(1)

Sawako Kuronuma má dlouhé černé vlasy, ale nebude to jen kvůli nim, že jí je přezdíváno Sadako (ano, přesně ta dívenka z Kruhu). Většina spolužáků se jí straní a uhýbá z cesty, protože věří, že by je Sawako proklela, seslala na ně zlé duchy. Sawako si chce najít kamarády a být tak přátelská, jako je její spolužák Šóta Kazehaja, ke kterému vzhlíží, neboť on nechová žádné předsudky, s každým se baví, a Sawako v tom není výjimkou. Díky němu si brzy najde přátele a začne v ní klíčit zvláštní pocit. Že by láska? Překoná Sawako překážky, nedorozumění a závist, když pořádně nerozumí vztahům mezi lidmi? (Zíza)

(více)

Recenze uživatele Secretus k tomuto seriálu (2)

Kimi ni todoke (2009) 

Hlavní hrdinka Sawako je ve svých patnácti letech stále z velké části, hlavně na poli mezilidských vztahů, tabula rasa. Je naprosto pozitivní chrakter - hodná, milá, starostlivá, pečující, odpouštějící, nemyslící si o nikom nic špatného, ale nerozumí významům jako jsou: přátelství, žárlivost, závist, láska, romance, rivalství,... některé si občas doma vyhledává ve slovníku. Spolužáci se jí straní, je zvyklá být sama. Ale není to asociálka a sociofobka, chtěla by být oblíbená jako její všemi oblíbený spolužák. Který jí podá pomocnou ruku. A tak Sawako začne zažívat spoustu nových pocitů, které předtím nepoznala. Příběh je sice obligátní, ale je výborně podaný - odsýpá, něco se pořád děje, postavy jsou vykresleny velice dobře, daří se mu vykřesat emoce, aniž by citově vydíral (velké plus), ... a na dialozích postavené romantické anime ze střední školy končící epizody emočními cliffhangery, které mě nutily si pouštět okamžitě další díl, abych věděl, jak to dopadlo...? No tohle! Dialogy jsou povedené, postavy se umí krásně vyjádřit, i když jim to chvilku trvá, než překonají stud. Dabing hlavní hrdinky v originále je perfektní. Animace a stylizace se mi líbily moc. Anime se kreslí, aby se mohly nechat vybuchovat planety a kolem postaviček se objevovat kytičky, co vyjadřují jejich náladu - pokud Vám to vadí, je tu hraná tvorba. Jedinou výtku bych směřoval k zakončení-nezakončení. Nebylo to úplně perfektní, ale zahrálo to na osobní strunu a chci věřit, že někde na světě existují nezkažení lidé jako Sawako. ()

Season 2 (2011) (S02) 

Zhlédnutí druhé série dodá to, co chybělo sérii první - přidává konec. Plynně se navázalo na jedničku, přebírá prakticky všechny její principy, tvoří jeden celek. Ale... V jedničce jsem S+K držel pěsti, tady jsem se těma pěstma mlátil do hlavy. Jo, přeháním, ale jak píše SonGokussj - až příliš velký aspekt tady hraje nedorozumění. Nedorozumění jsou jak dialogová (X pochopí větu Y úplně jinak) tak situační (X vidí, jak Y dává dárek Z). No, soucítit s nima za naprosté selhání v komunikaci nebudete, takže Vás to nijak nedojme. Taky se tu vyskytuje nadměrné množství flashbacků stylem opakovaných scén z první série, což je možná pochopitelné, pokud jste jedničku viděli před dlouhou dobou, ale já jsem ji viděl pár dní zpátky, takže mi to vadilo. Marnost hlavních postav zachraňují postavy vedlejší, které už se na ty dva nemůžou dívat, tak se je snaží dát dohromady - "mistr" je v tom hlavně egocentrický a excentrický třídní učitel Rin, což je mnohdy vtipné. ()

Reklama

Reklama