Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý námět na film, přetavený ve fantastickou Sci-Fi-romantickou podívanou. Jsou dva světy, na dolním žije Adam a na horním Eden. Milují se, ale nemohou k sobě, každý z nich je přitahován gravitací svého světa. Já jsem z tohoto filmu byl tak uchvácen, že jsem po shlednutí si to musel pustit ještě jednou. Jak dějově, tak i vizuálně opravdu fantastické, navíc doplněné skvělými hereckými výkony Jima Sturgesse a Kirsten Dunst. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nápad, který bych byla ochotná akceptovat za předpokladu, že se tvůrci budou držet na začátku jasně stanovených pravidel. Bohužel tohle neplatí, jeden logický nesmysl stíhá druhý minutu co minutu a protože příběh opravdu za moc nestojí, tak divák dostane víc než dost prostoru pro to, aby logické kiksy ještě sám cíleně vyhledával. Audiovizuálně nádherná podívaná, kterou potápí neskutečně pitomý scénář. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď si nejaký film ak napriek menším výhradám užívate a potom príde záver, ktorý váš divácky zázitok schladí? Záverečná 15 minútovka Upside Down je svojou neuveriteľnou skratkovitosťou a povrchnosťou exemplárnym príkladom toho, ako neuzatvárať príbeh s tak silným námetom a mnohými potenciálne zaujímavými vedľajšími líniami. Vzhľadom na to, že do tej doby ide o veľmi príjemnú rozprávku s fantastickým vizuálom to jemne mrzí. 70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Obrazy to má fantastické. Je to presne ten typ gýču, ktorý ľúbim aj cez tie lacné lens flare efekty (podobným zverstvom trpel aj nový Total Recall). Na plátne to musí byť pecka. Keď ale odmyslím vizuál, tak vidím nedopoečenú romantiku, ktorá by potrebovala aspoň 20 minút navyše, aby začala ako tak fungovať. To čo sa deje na plátne je absolútne podriadené tomu ako sa to deje. Škoda preveliká, mohla to byť epická vec v štýle Cloud Atlasu, ale to by musel niekto nechcieť narvať paralelné svety do hodiny a pol. Λǝlıɔǝ ʌlɐzuʎɔɥ 70%˙ ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj rozporuplný film... Vizuál vás núti tomu streliť minimálne štyri hviezdičky, ale pritom je to neuveriteľná sr*čka! Navyše som nemal pocit, žeby som sa zamiloval do Kirsten Dunst. Vypadala ako po prebdenej noci teda... Aspoň, že z toho prehrievania hmoty sa im celý film neprehrial do gayovstva! Dám tri, nech nežerem! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde sa Adam (Jim Sturgess) prvýkrát prevráti hore nohami, bola natočená v miestnosti zavesenej na obrovskom kolese. Miestnosť sama o sebe, a všetko v nej, sa pomaly otočilo o 360 stupňov. Kamera sa pohybovala spolu s miestnosťou, čo zabezpečilo výsledný efekt otočenia naruby. (misterz)
  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)
  • Natáčanie filmu začalo v Montreale v roku 2010. Tvorcovia mali v pláne natáčať vo Francúzsku, lenže výška daní rýchlo zmenila ich rozhodnutie. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama