Reklama

Reklama

God, the Universe and Everything Else

Recenze (4)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tři zajímavě vybrané jedinečné osobnosti, hvězdné špičky na svém poli. A ta tři pole pokrývají prakticky celou šíři spekulativního bádání, které k tématu je: Hawking jako teoretický fyzik s bláznivými nápady, Sagan jako popularizátor vědy a charismatický vizionář s vhledem do velmi široké oblasti vědy, Clarke jako jeden z nejvěděčtějších autorů fikce schopný myslet v monumentálních měřítkách. K nim Magnusson, moderátor, který nejenže jim "stačí" a je schopen na ně k věci reagovat, ale má i dostatek osobnosti na to, aby diskusi takových es skutečně moderoval. Jediné, proč pořad nezaslouží absolutorium, je kvůli délce jeho přílišná obecnost a mělkost, a pak část tématu samotného, to plkání o bohu od vědců, kteří mají dostatek taktu na to, aby neříkali natvrdo, že jde o duševní nemoc, a jen nastiňují... ()

Andy. 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tehdá Carl ve stejné místnosti a nekomunikoval přes satelit, myslím, že by už musela implodovat genialitou.. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Škoda stopáže, o daných tématech by se dalo diskutovat hodiny a dny a mohl by vzniknout celý seriál, ale chápu že se zkrátka museli vlézt do určitého časového limitu. Z toho také vyplývá určité klouzání po povrchu prezentovaných témat, ale s tím se jednoduše nic nedá dělat. Chceš li mít v v padesáti minutách černé díry, velký třesk, Boha, mandelbrotovu množinu, zdánlivý čas a další věci, tak jinak to prostě nejde. Trochu škoda, že Hawking nedostal víc prostoru, na druhou stranu se vyjadřoval dost úsporně, stručně. A taky v tomto případě platí to co výše. Chceš li mít v jednom dokumentu spolu s ním ještě Clarka a Sagana, tak to prostě musíš ořezat. Důležitá poznámka na konec: I po těch letech to stojí za vidění. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Keby sa tieto hlavy mali ísť so mnou rozprávať, mali by pocit, že som len opica alebo jednobunkovec :D...ale ja tie teórie tak rada počúvam! :) ()

Reklama

Reklama