Reklama

Reklama

God, the Universe and Everything Else

Recenze (4)

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Keby sa tieto hlavy mali ísť so mnou rozprávať, mali by pocit, že som len opica alebo jednobunkovec :D...ale ja tie teórie tak rada počúvam! :) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tři zajímavě vybrané jedinečné osobnosti, hvězdné špičky na svém poli. A ta tři pole pokrývají prakticky celou šíři spekulativního bádání, které k tématu je: Hawking jako teoretický fyzik s bláznivými nápady, Sagan jako popularizátor vědy a charismatický vizionář s vhledem do velmi široké oblasti vědy, Clarke jako jeden z nejvěděčtějších autorů fikce schopný myslet v monumentálních měřítkách. K nim Magnusson, moderátor, který nejenže jim "stačí" a je schopen na ně k věci reagovat, ale má i dostatek osobnosti na to, aby diskusi takových es skutečně moderoval. Jediné, proč pořad nezaslouží absolutorium, je kvůli délce jeho přílišná obecnost a mělkost, a pak část tématu samotného, to plkání o bohu od vědců, kteří mají dostatek taktu na to, aby neříkali natvrdo, že jde o duševní nemoc, a jen nastiňují... ()

Andy. 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tehdá Carl ve stejné místnosti a nekomunikoval přes satelit, myslím, že by už musela implodovat genialitou.. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Škoda stopáže, o daných tématech by se dalo diskutovat hodiny a dny a mohl by vzniknout celý seriál, ale chápu že se zkrátka museli vlézt do určitého časového limitu. Z toho také vyplývá určité klouzání po povrchu prezentovaných témat, ale s tím se jednoduše nic nedá dělat. Chceš li mít v v padesáti minutách černé díry, velký třesk, Boha, mandelbrotovu množinu, zdánlivý čas a další věci, tak jinak to prostě nejde. Trochu škoda, že Hawking nedostal víc prostoru, na druhou stranu se vyjadřoval dost úsporně, stručně. A taky v tomto případě platí to co výše. Chceš li mít v jednom dokumentu spolu s ním ještě Clarka a Sagana, tak to prostě musíš ořezat. Důležitá poznámka na konec: I po těch letech to stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama