Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věra (Jaroslava Obermaierová) přijede v době normalizace z USA, kam se provdala za bohatého právníka. V Československu se pokouší navázat na svůj předchozí vztah s Jiřím (Petr Čepek). Na své krátké návštěvě ČSSR účtuje se svým životem před a po opuštění republiky a hledá oporu a důvody ke svému pobytu v zámoří. V přehnaném dobovém moralizování dává tato televizní hra najevo rozčarování hlavní hrdinky ze života na západě a lehce tak podsouvá divákovi svůj původní záměr. (Vikinec)

(více)

Recenze (5)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem "Slepičí příběh". Vyprávění o jedné takové slepici, která emigrovala do Ameriky a vrací se na pár dní do ČSSR zavzpomínat na staré časy a možná si dořešit pár věcí. Jelikož je zcela zahleděná sama do sebe, vidí sebe jako chytrou a ostatní jako nechápavé tupce, je snímek nesmírně zábavný. Dialogy vedené mezi ní a Čepkem, a mezi ní a Somrem jsou vynikající. Kdybych v životě pár takových žen nepotkal, nepřišlo by mi to asi tak super, ale ten popis sedí na jeden z nejhorších archetypů ženy, na ten o kterém se říká: "Neví co chce a nedá pokoj dokud to nedostane"...80% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Únavná agitka o tom, že všichni emigranti jsou ztroskotanci, zaprodanci, zbabělci, zlotřilci (... ještě nějaký hnusný slovo od z?). Pěkný je alespoň pohled na (ještě) mladou a krásnou Jaroslavu Obermaierovou. Ta ovšem s těmi ostatními v levných televizních kulisách předvádí zoufale šablonovité dialogy, což spolu se základním poselstvím činí z téhle televizní hry záležitost jen pro odvážné. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Nebyla to zase taková ideologická hrůza, moc se na pilu netlačilo, bohužel i kvůli tomu to byla spíše nudná konverzačka, která ani chvíli nenutila k nechtěnému smíchu. ()

BASE 

všechny recenze uživatele

Schematické, bohužel po zkušenosti z osobních setkání s vícero emigranty po roce 1989 v mnohém "krutě" realistické. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Chudak Cepek... To je prvni co me napadlo. Dal uz jsem sledoval jen mimoradnou krasu Jaroslavy Obermaierove, proto tak vysoke hodnoceni... Doporucuju jen fajnsmekrum a ostatnim otrlym divakum. Pro "casual" divaky nestravitelne... ()

Reklama

Reklama