Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Děje se tam toho hrozně moc, je tam hodně černochů a většinou jsou vtipní. Mnohem víc než Chris Rock nebo Martin Lawrence mě tam bavil Tracy Morgan nebo Danny Glover s jeho nerudným starým dědkem. Ale po dokoukání jsem si říkal, že to je určitě divadelní představení natočeny jako film, protože moc náročny na filmařinu to nebylo. Taky některy scény se několikrát stočily spíš do trapnosti a i když vtipny být měly, tak pro mě nebyly. Pobavilo mě to, ale jenom tak na půl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná si ještě vzpomenete na lehce úchylnou britskou komedii o jednom bláznivém pohřbu, která si v celosvětovém měřítku vydělala téměř 50 milionů dolarů a stala se tak jedním z nejúspěšnějších filmů roku 2007. Death at a Funeral, v českém distribučním překladu Horší než smrt, přitom nikdy neaspirovala na nějak seriózní zábavu. Za vlasy přitažená zápletka, bezuzdná nadsázka a časté přehrávání (některých) scén však divákům nevadily, a tak se homosexuální lilipután Peter (v podání amerického herce Petera Dinklagea), jenž si kdysi s nebožtíkem udržoval milostný poměr, o kterém teď hodlá všem na pohřbu a především vdově vyprávět, stal pro svoje vyděračské úmysly oblíbeným (a značně zfetovaným) antihrdinou. Jenomže Peter Dinklage se po třech letech ve stejné roli na plátna kin vrátil! Jeho filmové jméno je tentokrát Frank, jinak ale scénář zůstává až na nadbytečně mnoho přidaných sprostých slov úplně stejný. A to do puntíku. Produkční společnost Parabolic Pictures Inc. se totiž rozhodla „vykrást“ sama sebe vlastním předělávkou někdejšího úspěšného projektu. Herecké obsazení je v tomto filmu až na německého rodáka Martina Lawrence ryze americké, britskou angličtinu z originálu tak nahradil černošský slang v remaku. Podle neoficiálních informací účast v tomhle filmu odmítli dokonce i Eddie Murphy a Will Ferrell, dva vyhlášení „lovci“ rolí ve filmových propadácích. Zato Danny Glover, někdejší tvrďák ze Smrtonosné zbraně, na nabídku zahrát si nemohoucího strejdu, který se bez pomoci (ale zato s peprnými nadávkami) ani „nevytento“, kývl. Jeho nepřesvědčivý a nedůstojný výkon je trochu symbolicky posledním hřebíčkem do rakve letošní původně červnové (podle informací od distributora Sony film stáhl z nabídky českých kin) novinky Death at a Funeral, která vlastně ani žádnou pořádnou novinkou není. Především právě proto nemá svým divákům vůbec co nabídnout. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Black Ops mission oproti originálu z ostrova podľa môjho neskrotného názoru neskončila až tak zle, ako sa tu, možno zo zaujatosti, vykresľuje. Skutočnosť, že tento rimejk je pajcnutý cez najtmavší kopirák a nestala sa z neho klasická uvrešťaná afroamerická čierna komédia, je prvým plusom a druhým je isto iste dobrý výber pozostalých. Dokonca sa amíci vzpučili a dokázali niektoré dialógy vyšperkovať lepšie, čo však už za veľké umenie považovať nemôžem, keďže pred pár rokmi im ich napísali krumplové hlavy z Londýna. Hodnotiť sa nedá inak ako remízou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

V podstate sklamanie. Strešne to chce byť bláznivou komédiou, ale film často osciluje okolo trápnosti. Príbeh nulový, zápletka okolo náhodného zdrogovania sa je strašne chabá... Lawrence aj Rock držia svoju komiku na uzde, čo je fajn, ale ak budem chcieť vidieť černošský rodinný film s posolstvom, siahnem radšej po RODINNÝCH VIANOCIACH... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem sledoval před chvílí MacGrubera alias MacGyvera po těžkém úrazu hlavy, musím tuto černou komedii ohodnotit trochu jiným skóre. Titulek "Umřete smíchy" sice neplatí, ale v záplavě slušného hereckého obsazení si najdete ty své oblíbence a ikdyž ani ti nehýří extrémními hláškami, dokázali ze smutečního obřadu udělat celkem vtipnou, až na vyjímky nefekální komedii a i proto poráží "zeleninu" MacGrubera 3:2. 45% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)
  • Hra, kterou Jeff (Columbus Short) hraje u sebe doma, je „Uncharted: Drake's Fortune“. (EvilAlan)
  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)

Reklama

Reklama