Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh otevírá nález mrtvoly s proraženou lebkou. Místní policie nemá s dopadením vraha větší potíže. Předává jej spravedlnosti a po krátkém procesu posílá do chládku. Okolnosti mordu jsou však stále nejasné, což může být jeden z důvodů, proč detektiv, který na případu pracoval, přistupuje na osobní schůzku s vrahem. Ten vypráví policistovi neuvěřitelný příběh, který zkušenému vyšetřovateli nedá spát. (destroy83)

(více)

Recenze (5)

Radko 

všechny recenze uživatele

Čarodejné zaklínacie praktiky par excellecne. Verte - či neverte čomu chcete, tie kúzla sú jednoducho podané skvostne a podmanivo. Navyše je príjemné, že na priek deju, nič nie je podané úplne jednoznačne. Do súboja s čiernou mágiou sa totiž púšťa policajt, ktorý je absolútne skeptický a neveriaci kadejakým ezotericko-parapsychologickým bullshitom. I jeho náhle záchvaty, bolenia hlavy a podobne v závere vysvetľuje lekár jeho srdcovou nedostatočnosťou, na ktorú má oficiálna medicína ten správny liek, resp. tú správnu liečebnú kúru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hlavne v poslednej polhodinke sa tvorcovia vybláznili. Ponúkajú nám množstvá ( receptov ) zaklínadiel aj s ich vykonaním, v náležite formálnom prevedení. Všetko je to dosť rozhádzané, občas sa divák stratí, ale tu vôbec nejde o nejaký morálny presah ( aj keď záverečné titulky to tak nasadzujú ). Minulosť priala masakrom ako je tento a po skúsenostiach so snímkami ako BLACK MAGIC 1 - 2, môžem aj tento postaviť do rady medzi odporúčania hodné filmy svojho žánru. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový čarodějnický spíše zaklínačský kousek z hongkongské produkce, který svou výpravou evokuje božského Lucia Fulciho. Vlastní příběh otevírá ohnilá mrtvola s hřebem proraženou lebkou. Místní policii nedělá větší potíže vraha dopadnout a předat spravedlnosti, která jej po kratičkém procesu posílá do chládku. Okolnosti mordu jsou však stále nejasné, což může být jeden z důvodů, proč detektiv Stephen Lam Wai, který na případu pracoval, přistupuje na osobní schůzku s vrahem v jeho novém vězeňském domově. Vrah vypráví policistovi neuvěřitelný příběh, který zkušenému vyšetřovateli nedá spát. Původem čínský režisér Chih-Hung Kuei předvádí divákovi sto minutovou hororovou masáž plnou černé magie, červů a krve pro evropského diváka ve velice atraktivním prostředí turisticky oblíbeného čínského města Nanyangu, kde na něj čeká zaklínání na tisíc a jeden způsob a věřte, že to pěkné není…ehm, pro hororového fandu samozřejmě je. Hrající herci, perfektní efekty, zajímavý příběh, krev, ženská nahota a nějaké to pověstné asijské labůžo. Podobný zaklínací kousek si tvůrce střihl o dva roky později pod názvem MO. Bohužel i tento snímek je českému divákovi takřka neznámý, což je stejně jako u právě komentovaného GU velká škoda. Jsem nadšen, takže plný počet. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený asijský horror, kde tentokrát nejsou žádní duchové holek s dlouhými černými vlasy. Příběh se točí kolem čarodějnictví dálného východu a musím říct, že mě hodně bavil. Celé je to strašně nasáklé Itálií, hlavně teda Fulcim, i když místy mi to připomnělo i Avatiho ZEDERa. Pro mě osobně příjemné překvapení a asi se podívám ještě po dalších věcech od Chih-Hung Kueie (režie). ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Je to jen můj subjektivní názor a možná mi jen nesedl asijský styl, ale nějak absolutně nechápu, proč má tento snímek, jak tady, tak jinde docela slušné hodnocení. Hrozný film. ()

Reklama

Reklama