Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Patrick a Louis po dlouhých devíti letech nadále trpí smutkem ze smrti jejich jediné dcerky, která byla brutálně napadena divokým psem. Rozhodnou se tedy, že opustí město, vydají se na vzdálený venkov a pokusí se již nadobro na dcerku zapomenout. Od zdejších obyvatel malé vesničky se ovšem dozvídají o jakém si rituálu, který jim na pouhé tři dny dcerku přivede zpět ze světa mrtvých. (PetriK12)

(více)

Recenze (68)

Speedy01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si u tohodle filmu myslel, že se na něj ani nedodívám, protože to byla hrozná nuda, byl doslova "nemastný a neslaný"... Vydržel jsem to a díval jsem se až do konce a vyplatilo se i když jsem z něj neměl bůhvíjaký zážitek. Jako horor mi tenhle film připadal až ke konci. Pokud nebude velká nouze o TV zábavu což u mě není, tak se na tenhle film už nikdy nebudu dívat - tenhle film mi za to určitě nestojí. Dávám 2/5. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto aspoň trocha pozná horory, s určitosťou ľahko uhádne , čo bude nasledovať. Je to odkopírovane od Kinga a keďže cintorín domácich zvieratiek mám rad, tak tento mi tiež bol po chuti. Stále sa tu niečo deje, rituály sú hnusne krvavé a zaujímavé. Je tu niekoľko slušne vygradovaných i krvavých scén a i keď kamera nebola najlepšia (hnusný strih), aj tak niečo vidieť bolo, chvalabohu aspoň za to. Herci nemali svoj deň a sem sa nehodili, kvôli nim som váhal z hodnotením, ale na koniec som dal slabé, ale 4*. ()

Reklama

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horror který mě bavil. Horrory nemám nějak obzvlášť rád a ani je nevyhledávám. A když už něco dávají je to pokaždé ta samá řezničina. Takže pro mě byl tenhle film docela příjemným "oživením". Kamera a herecké výkony sem tam vypadají poněkud amatérský, na druhou stranu je tady cítit takové zdravé nadšení. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Britsko-irský horor z produkční dílny Hammer se tentokrát točí kolem manželů, jimž za tragických okolností zemřela dcerka, a oni se odstěhují na venkov. Mladý manželský pár, kde manžel je veterinář, přijde o dcerku, když ta otevře klec se vzteklým psem. Manželé se odstěhují na venkov, kde on pokračuje v praxi zvěrolékaře a ona dělá v lékárně. Brzy se objeví první podivnosti v chování místních obyvatel. Posléze zjistí, že pomocí tajemného rituálu lze přivést zpět na pár dní naše zemřelé. Tentokrát se však něco zvrtne... Snímek pracuje především s atmosférou, kamerou, prostředím, ruchy a postupným odhalováním souvislostí. Každá scéna má své místo. Přesto po skončení má člověk pocit, že jde jen o jeden z dílů Krajních mezí či podobného mysteriózního seriálu, i když hlavní myšlenka o tom, že mrtvé máme nechat jít a vyrovnat se s tím, je zřejmá. Přesto jde o mírně nadprůměrný horor (s několika mírnými nelogičnostmi), jehož velkým plus je právě prostředí venkovské krajiny a solidní práce s postupným napětím skrze věci, ruchy, slova. DVD načíná uřvaný protipirát, deset minut upoutávek, ty samé pak najdete i v hlavním menu, varování, znělky - docela to zdržuje vzhledem k tomu, že jinak tady žádné bonusy nejsou, obraz filmu je mizerný a neostrý a barevně nevyvážený, a zvuk jen ve stereo. Navíc české titulky ne vždy překládají to, co se skutečně v originále říká, a sem tam obsahují i prohřešky proti češtině. Publikováno: 13.05.2011 ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Lež má krátké nohy! O tom se hlavní hrdina přesvědčí docela rychle. Musím se přiznat, že jsem si do třičtvrtě filmu myslela, že si z nás dělají tvůrci bžundu. Povězme si totiž upřímně, celé je to postavené na takových vratkých, hooooodně vratkých nožičkách -->scénář, prostředí, začarovaný kruh i bludný kámen. Dokonce to perfektně vysosalo z těch před ním, nejvíc potěší snaha o zapojení starého dobrého Hřbitovu domácích zvířat, ale otřepaná teze (taťka uvěří jako první, mamka se strašně zdráhá) málokoho překvapí. Bylo by to možná ale i dobré, krve je tam dost (překvapivě), body nahoru za naturalistické probodávání, jen kdyby to tak nekazily výkony herců a pochybný námět, který ani díky kopírce nemá takový šmrnc. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama