Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

verbal 

všechny recenze uživatele

Trotl & Dement vs. Debil je nesmírně vtipný film. Tedy v případě, jste li nadprůměrně obézní, podprůměrně inteligentní, typický vzorek americké populace a vaší topce kraluje Blbý a Blbější, těsně následován Děsným bijákem. Je li tomu tak, budete kvičet smíchy, prskat na obrazovku kousky rozžvýkaného popkornu a místy i dokonce napětím drtit v ruce zpola vypitou plechovku Budweiseru. Já popkorn nudou cvrnkal po obýváku, s kamennou tváří dopil lahváče, hlasitě říhnul a šel spát. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že už to asi nikdy nenapíšu, ale Craigovi se opravdu povedlo namíchat vtipný a zároveň krvavý koktejlek. Není to sice taková prča jako Brain dead či evil dead 2, nicméně několikrát jsem se zasmál a opravdu mě to bavilo. Což se o naprosté většině novodobých horrorů říci nedá. Proto palec nahoru a doufám, že takováhle dovolená mě letos nečeká. This vacation sucks! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než plný hodnocení! Proč pořád koukat na parodie na slashery a ne jednou taky na parodii na exploitery s vesnickýma buranama (hixploitaitions) ? Jako milovníkovi těchto často hodně násilných a extrémních kousků mne tahle sranda fakt dostala. Hlavně první polovina, to jsem se fakt smál každou chvíli, perfektní nápady! Druhá půlka už trochu slábla, ale i tak v pohodě. Všechno je jinak, tenhle film ukazuje, že vesničani nemusí být vůbec zlí a úchylní! Akorát se jim prostě někdy práce zcela nedaří ... :-)) Parádní kousek, svěží a zábavné!! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Komedie na téma vyvražďovačky s dobře zvládnutým dějem. Alan Tudyk a Tyler Labine jako dva blbečci, kteří neví o co jde byli výborný. Do toho sexy Katrina Bowden, která snímku také pomohla, i když jsem si myslel, že jako blondýna se do lesa hodit nebude, ale nakonec jsem byl rád, že roli dostala právě ona. Nemám na co si ztěžovat, protože jsem se opravdu pobavil. (SPOILER) Bežící Alan Tudyk s motorovkou byl luxusní, nebo skákající student do drtičky a poté příjezd policisty, který se také předvedl a hned po něm ustřelení hlavy studenta. Každá scénka je perfektní a to jsem ani nevyjmenoval všechny. Tucker & Dale vs. Evil je jedna z nejlepších hororových komedií, co jsem kdy viděl... 10/10 = 100% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Parádní, vtipná oddechovka. Fakt jsem se gebil u těch smrtí a duo dobráckejch buranů bylo naprosto super. Nejvíc se mi líbil nevinný úprk s motorovkou před vosami :D Každopádně to má i super hlášky, třeba když hlavní teenager začne z ničeho nic nervózně rozbíjet mobily a řvát: Tyhle věci tady přece nefungujou! Nebo hláška na konci: You are a half hillbilly. No prostě príma film. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Počet mrtvých: 12. (ČSFD)
  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)

Reklama

Reklama