Reklama

Reklama

Tajemství Dračí hory 2

Španělsko, 2006, 80 min

Obsahy(1)

Od té doby, co byl zlý kouzelník Septimus vyhnán z Dračí hory, žije se lidem šťastně. Teď ale Septimus našel způsob, jak se na Dračí horu vrátit. Získal magický předmět, mocnou Kouzelnou kostku. Celý svět je v nebezpečí! Malý dráček Elfy a jeho kamarád Kevin se vydávají do boje proti kouzelníkovi. Dobrodružná výprava začíná… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pekná 2D animácia zostala, aj keď oproti prvému filmu bola v istých pasážach doplnená o poslabšiu 3D animáciu. S príbehom a tiež námetom to ale ide totálne dolu vodou, dokonca to viacráz vyzerá, ako keby tam žiadny príbeh a ani žiadny výchovný element pre decká, ani nebol. Vsunuté pesničky to dupajú ešte hlbšie. ()

Hazding 

všechny recenze uživatele

Tajomstvo dračej hory je film môjho detstva, a vždy som túžil potom vidieť dvojku. Oba diely som dokonca našiel nedávno na youtube, a tak som si ich pustil. Sama jednotka nebola podľa očakávania nič moc, ale toto bol masaker... Scenár smiešny, a aj oproti jednoduchej jedničke patetický. Vtipy trápne a nevtipné, je tu recyklovaný iba špičkový soundtrack z jedničky, s plusom 15ich MINÚT najodpornejšieho muzikálu čo som kedy videl a počul, ktorý učí deti nebyť svine a učí ich o dopravných značkách. Nerobím si srandu. CGI ktoré bolo použité už aj v jedničke tu je oveľa bežnejšie a ešte horšie, čo je škoda aj vzhľadom na peknú 2D animáciu, ktorá film tvorí z väčšiny. A ako vrchol absurdity - nielenže sa tu za sebou používajú rovnaké zábery napríklad pri rozprávaní, nie, oni sa tu používajú pre tento účel aj scény z prvého filmu! Za mňa veľká tragédia. Obrovská. 5%, a to som ešte dobrý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Španělský animovaný film navazuje volně na předchozí Tajemství Dračí hory, i když v originále má samostatný název Magická kostka. Vesmírem letí tajemná kostka a když přistane na nějaké planetě, zničí ji. Čaroděj z prvního dílu je se svým nemotorným asistentem ve vyhnanství na pustém ostrově. Kluk s drakem si hrají a ryjí kresby o svém dobrodružství do krápníků a ostatní dráčci se učí dopravní značky. Sem tam si všichni zazpívají a v té chvíli animace přejde z 3D do 2D a vypadá odbytější. Pak na pustém ostrově přistane ona magická kostka z vesmíru, kterou ale čaroděj nedokáže využít, a nakonec se musí sejít dračí rada, aby zabránila nejhoršímu. Poměrně nudně odsýpající pohádka, kde se dlouho nic neděje, se zajímavou animací a pár písničkami jako kdyby musely být. Úvod disku načíná výběr českého, maďarského či slovenského menu, uřvaný protipirát, trailery na filmy Pohádka ze zátoky, Sen noci svatojánské, Bratz, a jako skutečný bonus pak trailer a fotogalerie. zvuk je sice v DD 5.1 u všech mutací, ale nenajdeme zde žádné titulky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, proto jsem ani nevěděl do čeho jdu. Pohádka to moc dobrá sice není ale jelikož jsem viděl poslední dobou fakt příšerné Španělské animáku tak přece i tak ji musím pozdvihnout. Jen škoda těch příšerných písniček. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama