Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Baron Frankenstein pod falešnou identitou pracuje jako lékař v blázinci. Toto místo však využívá pouze jako zástěrku pro své nelegální experimenty s oživováním mrtvé tkáně. Do blázince je zavřen mladík, který byl odsouzen za stejné experimenty, jakými se zabývá Baron. Stává se jeho asistentem a společně s němou dívkou Sarah pokračují v Baronově práci. (liquido26)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mlha, hřbitov, otevřený hrob a lupič mrtvol. Slibný začátek se postupně promění v poněkud slabší zakončení série o šíleném baronovi. Příběh je situován do blázince, který jakoby vypadl z povídky E.A.Poa Metoda doktora Téra a profesora Péra. Alespoň ředitel se zdá dosti šílený a o dvou hlavních zřízencích raději ani nemluvě... Film se výrazněji rozjede až s objevením monstra (za zvuků děsuplné hudby), avšak nic překvapivého nenabídne. Pravda, řezání hlavy i hrátky s mozkem jsou již v plném záběru, o nějakém vylepšení se ale mluvit nedá. Celkově nejde o propadák, v rámci hammerovské produkce se však jedná jen o průměr... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Poslední část z Hammerovské série o baronu Frankensteinovi a jeho zrůdných experimentech. Zpočátku jsem se strachoval z toho, že kvůli mladému doktůrkovi bude Frankenstein tentokrát upozaděn, naštěstí se brzy veškeré obavy rozplynuly, jelikož je to naštěstí stále Peter Cushing, který táhne film na svých bedrech. Jak už zmínil obitus, škoda je těch exteriérů, co tu dostaly mizivý prostor pouze na začátku, pak už je to samá kobka a laboratoř. Důležitým faktem ale je, že dojde konečně i na pěknou dávku gore, o čemž si ostatní díly mohly nechat zdát. Sedmdesátá léta se krve nebála, a tak i jeho tvůrci nechtěli zůstat pozadu. Maska umělého monstra se vskutku povedla a její osud nečekaně vzbuzuje emoce. Režisér Fisher se tedy rozloučil se sérií a svou kariérou obstojně, jen co je pravda. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

"The Monster deserves pity" řekl manžel autorky Frankensteina P.B. Shelley a tento díl se v tomto směru alespoň pro mě nejvíce přiblížil knižní předloze, protože mi profesora matematiky uvězněného v těle monstra mi opravdu líto bylo. Chladnokrevný, sebevědomý a arogantní Peter Cushing okrádá ředitele blázince o alkohol a vlastně je tím, kdo blázinec vede:-)) Vůči takovémuslizkému tvorovi jako byl ředitel působila jeho arogance více než sympaticky. Při jeho větě "I am not a murderer" jsem se musel trochu pousmát při vzpomínce, jak ve Frankenstein Must Be Destroyed seká hlavu náhodného kolemjdoucího srpem. Tento díl patřil k těm lepším ve Frankensteinovské sérii a rozhodně to bylo důstojné rozloučení s celou sérií. Také se jedná o poslední film, který režíroval Terence Fisher. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Námet a prostredie ponúkalo potenciál na množstvo akčných a strašidelných scén. Túto možnosť ale snímok akosi nevyužil. Namiesto toho tu máme veľa dlhých a občas aj zbytočných dialogových sekvencií, ktoré viac nudia ako zaujmú svojim obsahom. Občas tu prebleskne pár klasických ´´hammerovských´´ záberov, je ich však málo a len uistia v tom, že toto dielo mohlo byť niečim viac ako tým, čím je. Priemerom. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Mohlo sa to síce skončiť aj horšie (ešte stále mám v čerstvých spomienkach ubíjajúci Frankenstein Must Be Destroyed), no monštrum, ktoré vyzerá ako mutant gorily a drevorubača je aj tak dosť veľké wtf. Navyše Peter Cushing má čudné blonďavé vlasy a celkovo už je len tieňom svojich výkonov zo začiatku série. Narozdiel od universalovskej série mi s výnimkou Evil of Frankenstein hammerovská séria vôbec neprirástla k srdcu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o sedmý a poslední film Frankensteinské série společnosti Hammer, zároveň se jedná o poslední film, který kdy Terence Fisher natočil a o poslední ze 14 filmů, které Fisher natočil s Peterem Cushingem. (liquido26)

Reklama

Reklama