Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Jde (víceméně) o jeden z těch filmů u kterých je lepší nečíst komentáře a skočit rovnou do vody bez váhání. Člověk v opačném případě pak celou dobu přemýšlí jestli má film nějakou pointu, zvrat... nebo nemá... jestli bude z rozuzlení zklamán/potěšen jako ostatní komentující, etc. ... No, však víte. Anyway. Líbili se mi charaktery. Komorní děj byl sympaticky poutavý a i přes poměrně jasnou průhlednost, (come on... takhle relativně originální film málem zabít něčím tak neoriginálním? A nebo možná ne :) Třeba to bylo originální :P Ha, teď jsem vás zmátl :) ) jsem byl zvědavý jak to celé dopadne. Mělo to fajn atmosféru, takže co chtít víc? Pět hvězdiček je možná kapku overkill, ale mě to prostě bavilo. Nemám rád filmy, které se tváří chytře a chytré ve skutečnosti nejsou. Exam mě v tomhle naštěstí ani moc nezklamal, takže palec nahoru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Variace na KOSTKU posunutá od hororu k thrilleru. Další charakterově pestrá skupina s všehoschopnými alfa samci i mimoni vržená do uzavřeného prostoru, která si místo s rovnicemi hraje hlavně se světly (až je to trochu legrační) a celý film si pak hraje s psychologií skupiny i jednotlivce. Není to špatné, ale kdovíjak strhující taky ne. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chybělo mi Saw a tak jsem si řekla, že postahuju všechny podobné filmy. Začal jsem tímto a ani zklamaná jsem moc nebyla. Zajímavé bylo, že tam nebyla vyhraněná žádná čistě záporná, či kladná postava. I "svatý muž" byl ochoten nechat muže zemřít... Mě se to líbilo... Až na ten konec. To bylo takový... moc snadný, dalo by se říct. 3* ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Jsem asi divnej, ale tyhle filmy mam rád- viz. KR 13. I když realita nenaplnila úplně očekávání, tak pro mne je to stále nadprůměr. Proto nečekejte bůhvíco, ale nechte se překvapit. .I když mi to celý přijde, jako hra na základce, když za mnou přišel spolužák s jednoduchou otázkou, „Řekni mi , koho máš rád“ A já jmenoval rodinu, pejsky, než mi asi po několika hodin došlo, že mám říct, Koho máš rád…..Tak sem se stejně bavil. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Celkově spíše pomalejší film, který má své přednosti v půlce první a pak až na úplný závěr. První polovina byla prostě výtečná. 8 Lidí bojuje o své místo a tak přicházejí na různé nápady, jak přijít na tu proklatou otázku. Pár jich vypadne a nápadů je čím dál míň. Postupem času přichází nervozita, násílí atd. Druhá polovina je možná až moc zbytečně užvaněná a není ničím zajímavá ani napínavá, až na ten závěr, který mě docela potěšil. Hezký průměr, který se sice trošku táhne, ale jako thriller funguje dobře. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama