Reklama

Reklama

Ze života koček

(TV film)
  • Česko Kočičí svět v rukou vědy (více)

Obsahy(1)

Více než 600 milionů z nich se zabydlelo v domácnostech šesti kontinentů... a zdá se, že sesadí psy z pozice nejoblíbenějších domácích mazlíčků na světě. Kočka, ta hubitelka, nelítostná lovkyně i oblíbená společnice – stejně rezervovaná jako přítulná – se před tisíci lety vynořila z lesa a adoptovala si nás podle svých vlastních pravidel. Jak si ale člověk a zvíře vytvořili svůj nekonvenční vztah? Od mumifikovaných koček nalezených v Egyptě po bizarní genetické mutace objevené po celém světě představuje film ZE ŽIVOTA KOČEK nejnovější vědecké důkazy o tom, jak se kočky a lidé vydali po téže cestě.

Kdy a kde se kočka poprvé připojila k člověku a začala se měnit z divoké šelmy v domácího mazlíčka? A nepřehnali jsme to se snahou vytvořit zvíře k obrazu svému? Dokument National Geographic.
Deratizátor. Nelítostný lovec. Chladná i oddaná zároveň. Divoká i přítulná. Zvíře, které se vynořilo z lesů a samo si nás vybralo. Je jedním z mála tvorů, kteří se sami ochočili. Kočky domácí najdeme téměř po celém světě. Rozvalují se na pohodlných pohovkách, ale dokážou přežít i v drsných podmínkách. Kde se vzala tahle hádanka mezi domácími zvířaty? Vědci odhalili, že odpověď se skrývá v kočičích genech. Díky novým výzkumným metodám se tak možná konečně dozvíme, kde se felis catus poprvé připojila k člověku a začala se měnit z divoké šelmy v domácího mazlíčka. Ale nezašli jsme s křížením a genetickými hrátkami příliš daleko? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ne ze života koček ale spíše "O původu koček" - tak se měl dokument jmenovat. Navíc ani nic moc zajímavého a objevného nepřináší...4/10 ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že nad tímto filmem jsem trochu v rozpacích. Co tím dokumentem chtěl autor vlastně říci? Protože poskytuje pouze zajímavý pohled na původ koček a téměř žádné postřehy ze života koček. Žel této možnosti film vůbec nevyužil, aby třeba ukázal již skutečnost, že elegance zástupců kočičího plemene je především v nádheře přirozeného života a nikoli šlechtění kočičích mutantů, které je zcela postavené proti přírodě. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vědecký pohled na původ kočky domácí mi přišel zajímavý a dobře natočený. V závěru se objevivší šlechtění kočičích mutantů bylo jak z jiného filmu, a nejspíš tu bylo úplně zbytečné. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jaj, naozaj to mohli aspoň trošku zdramatizovať. Dosť som sa ako milovník mačiek na to tešil, no dokument okrem pohľadu na množstvo rôznych mačiek a na záver tých bezsrstných zmutovaných chudákov, nepriniesol nič zaujímavé. Výskum DNA je skrátka nuda.. ()

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Mačka je výnimočný tvor, no o jej živote sa dozviete podstatne viac, ak budete mať to šťastie a nejaká si vás adoptuje. Tvorcov tohto počinu toto šťastie očividne nepostretlo, a tak sa "Zo života mačiek" stáva len sucho-vedecké a nie zrovna vydarené 50-minútové pátranie po (vopred známej) odpovedi na jedinú otázku. ()

DarkMatter 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky koček příjemná a zajímavá podívaná. Jen mi moc neseděl styl a zpracování. Dvakrát opakují zřejmá fakta, rádoby napínají, opakují záběry... Prostě takovej americkej styl, kterej po chvíli začne dost nudit. Každopádně pár zajímavostí o kočkách sem se dozvěděl, ale čekal sem, že to bude lepší... ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ale tak raz za 5 minút :-) Ten čierny humor na záver s bambino mačkami (inak, už ich stihli registrovať ako nové plemeno) bol vlastne fascinujúci. ()

Reklama

Reklama