Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tenhle film má tak negativní hodnocení a ano, chápu, že pokud jste viděli trailer, zbytek vidět nemusíte. Tvůrci to trailerem celkově dost posrali, protože to nejlepší a nejšokantnější do něj narvali a zbytek, jako by nemusel být. Každopádně i přesto docela rychle ubíhá. 90 minut je tak akorát, aby člověk neusnul a dozvěděl se všecko, co k radosti potřebuje. To, že film kopíruje kde co, mi vůbec nevadí. Stejně tak mi ani nevadí fakt, že končí tak, jak končí. Proč by taky mělo. Důležité je, že mě v první půlce napínal, začátkem druhé brutálně šokoval a pak se s napětím vezl až do konce. Já zklamaný nebyl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ježiši. Tomuto zázraku som sa úspešne vyhýbal 6 nádherných, krásnych a oslobodzujúcich rokov. Potom som ale dostal nejaký skrat alebo čo a povedal som si, že by som tomu mohol dať šancu. A trpko som to oľutoval od prvých minút. Tak nesympatické postavy a podpriemerné herecké výkony som nevidel už pekne dlho. Akože sorry, určite mi mnohí vynadáte, ale Daniel Craig je ako herec vo väčšine svojich rolí absolútne neschopný, nemožný, mátožný, malátny a v podstate nijaký. Tentokrát rovno aj veľmi nesympatický. Normálne vidíte, ako v scénach, kedy sa od neho požaduje aj čosi viac, než len postávania v zábere, má smrť v očiach a počujete, ako premýšľa. „Čo ja tu len robím, veď ja vôbec neviem hrať, panebože to si režisér nevšimol, prečo ma obsadil, ja som šiel na kasting ožratý a nevedel som, čo robím a on mi dá normálne podpísať zmluvu áááááá.“ A že by Rachel Weisz a Naomi Watts oslňovali svojimi hereckými megaschopnosťami, to som si veru tiež nikdy nemyslel. K tomu dve extra otravné „rozkošné“ dievčatká (ktoré máte chuť zavrieť do pivnice, rozbiť im tam žiarovku a hodiť dole klbko užoviek) a scenár, ktorý je taký zlý, že už ani nie je vtipný. Občas sa mihne pokus o atmosféru či nebodaj náznak strašidelnejšej scény (postava vonku za stromom), ale nebojte sa, veľmi rýchlo akékoľvek plusy zmiznú a už sa nevrátia. V istom smere poteší brutálny twist v cca polke filmu, ale proste stále je to čosi hrozné a veľmi, veľmi, veľmi zlé. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

O.K., byl tam nečekaný dějový zvrat zhruba v půlce, ale jinak je to jen vršení žánrových klišé. Tenhle pošahaný scenáristický konstrukt snad nemohl fungovat ani čistě teoreticky. Ke konci už jsem se vyloženě bavil, jak je to blbé. A za to nejspíš nemůže jen scénář, ale i režisér, což jsem od Jima Sheridana nečekal. No nic se neděje, za pár dní si na tento film ani nevzpomenu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nový dům na předměstí, spokojená rodinka, a jedno děsivé tajemství, které tento dům skrývá, a které se postupně stává hybnou a nedílnou součástí děje. To lze najít v tomto thrilleru, který jsem viděl tak nějak mimoděk, aniž bych o něm dopředu něco věděl a aniž bych se na něj nějak dopředu plánoval dívat. Prostě sobota večer, pátral jsem co běží v TV, a za pět minut měl začínat tenhle film na ČT1. Zkusil jsem to a rozhodně nelituji. Zvrat v ději přišel mnohem dříve, než jsem čekal, a to už někde v polovině filmu, a ač jsem tento zvrat ze začátku nepobíral a chvíli jsem nechápal, o co vlastně jde, nakonec jsem se zorientoval a jen se nechal unášet poněkud zvláštní, ale hodně zajímavou hrou tvůrců. Ve výsledku se tak z tohoto filmu stal pro mě docela nevšední a překvapivý zážitek, který mě dokázal zaujmout a trochu též ohromit. Na nějaké případné nelogičnosti bych se vykašlal, prostě jsem si ten film užil a tak to má být. Daniel Craig na mě působil příjemně, Rachel Weisz byla jako vždy atraktivní a Naomi Watts to samé. Celkově si myslím, že se mi tento film jen tak z mysli nevytratí, a i proto mu uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Když vidím Daniela Craiga čekám vždy stylový nářez, který mě bude bavit od začátku do konce. Dream House ve svém žánru není špatný, ale je to ohrané téma a není zrovna nijak zvlášť originální. Jsou věci, které mě překvapili, ale jsou i věci, bez kterých bych se obešel. Daniel Craig je samozřejmě sám o sobě obrovský klad, ale dát do takového žánru skvělého herce někdy opravdu nestačí... 6/10 = 60% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení filmu se z herecké dvojice Daniel Craig (Will Atenton) a Rachel Weisz (Libby) stala také dvojice partnerská a ještě tentýž rok dokonce manželská. Proslýchá se, že Rachel kvůli Danielovi opustila Darrena Aronofského. (Kroup4)
  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama