Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (180)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Sen každej americkej ženy, nechať sa ošukať vychudnutým šesťdesiatnikom vo vypĺznutom kabáte Santa Clausa. Kľudne na ulici alebo na záchode, veď jeho neoholený ksicht páchnuci chľastom má nepochybne čaro. Keby to niekomu náhodou nestačilo, nosí so sebou černošského liliputána a basistku na dôchodku s námorníckymi tetovaniami. V prvej časti, kde bol mladší a jeho šarm uveriteľnejší, si paradoxne za sex občas aj platil. A žena, ktorú zbalil, mala úchylku na uniformy. Tu už sa však musí jednať o vianočný zázrak. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dlhoprstí sa vydávajú na nový záťah a veruže nelenili ani tentokrát. Priznám sa, že neobľubujem pokračovania po 15 rokoch, ale tu sa nielenže podarilo zachytiť starých lúpežníkov v starej forme, ale dokonca k nim pripliesť maminku Billyho Thorntona, ktorá má rovnako podrezaný jazýček ako jej synáčik a narozdiel od neho žiadnu šancu polepšiť sa. Nával sarkazmu či sexuálnych narážok je snáď ešte zahustenejší než minule a ja sa rehotal ako už dlho nie. Vrátil sa aj malý tučný anjelik čo za tie roky fyzicky dospel, no mentálne zadrhol niekde na prelome 5 a 6 roku života, takže spieva v kostolnom zbore a v zime nosí kraťasy s tričkom a Tesco rukavice od rohlíkov. Tento druh kontaktu s bezbrannou nevinnosťou sa opakuje a ja sa obával, že film ako minule trochu skĺzne do pátosu, ale to ešte netušil, že pri koncerte vianočných kolied zmäknem ako čerstvá bábovka. Vtedy na mňa tak zapracovali tie mršinky, že bol ochotný pristúpiť aj na túto hru. Ale i keď lump očakávane neskončil v špinavých rukách, finále vyrukovalo s uspokojivým rozuzlením. A záverečná pomsta v nemocnici vydala za všetko a ja mal čo robiť, abych neprebral vedľa snívajúcu polovičku. Bžunda ako sa patrí! ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Santa je snad ještě větší úchyl než byl napoprvý. Vlastně mi není jasné, pro jakou skupinu lidí je tento snímek určený. Je to asi jedno. Nicméně celé to suma sumárum dává relativně hlavu a patu a má to i pár vyloženě vtipných momentů. Thornton je hnusák až to bolí a ostatní tam přicmrndávají, co to jde. Doufám, že nevznikne trojka, protože to už by šla kvalita asi hodně dolů, ale tohle není vyloženě hrozné. Důstojné pokračování. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton stejně výborný jako v jedničce, Tony Cox to samý, Christina Hendricks naprosto úchvatná (na to, kolik jí je), Kathy Bates (resp. její postava) mě tam spíš srala, a Brett Kelly je prostě něco neuvěřitelnýho - ten tlustoprd vypadá jako mladší verze Milana Fridricha a jeho vzhled mě prostě fascinuje - scéna, ve které zpívá sólo na vánočním koncertě, je neuvěřitelně vtipná. Celkově to byla fakt sranda a naprosto perfektní závěrečné rozuzlení podle mě možná i překonalo konec jedničky. Film, který mě zvládl pobavit i dojmout - u mě dobrý. P. S. Český název "Santa je (pořád) úchyl" je prostě debilní a zavádějící, titulní postava žádný úchyl není. Nevím, co bylo potřeba měnit na Bad Santa (2). Některé filmy jdou u nás někdy do kin pod původním názvem, ačkoli by šel v pohodě přeložit do češtiny (The Boy, Love, Room...), u jiných musí distributor za každou cenu vymýšlet název, který ten původní "překoná" (Pozdravy ze spermabanky, Vzkříšení démona, Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek...) - obojí nechápu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mno, zase jednou nucené pokračovaní, které z prvního filmu nečerpá, ale vypráví variaci na to samé. Billy Bob Thornton je sice pořád frajer, jenže podprůměrný námět mu nijak nepomáhá. Během filmu vás sice frekvence vtipů nějakým způsobem stihne zabavit, ale po předvídatelném konci si pravděpodobně stejně budete říkat, jestli tohle stálo za hodinu a půl vašeho času. Šťastné a zkurvené? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskej provincii Quebec, ale aj v amerických štátoch Kalifornia, Illinois a Arizona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama