Reklama

Reklama

Sloni - špionáž ve stádu

(TV film)
  • Velká Británie Elephants: Spy in the Herd
Velká Británie, 2003, 49 min

Obsahy(1)

Vtipně utajené kamery zachycují překvapivé momenty ze života a chování výjimečně inteligentního tvora. Tento film přináší jeden z nejintimnějších pohledů na slony, jaký kdy byl pořízen. Při pohledu na všudypřítomné hromady trusu nás něco napadlo. Ano, na Afriku ho každý den dopadne 9 milionů tun. Takže pár „hromádek" navíc se ztratí. Do stáda jsme tedy nasadili několik důmyslně maskovaných kamer. Jejich cílem bylo blíže nahlédnout do soukromí těchto inteligentních tlustokožců. Mohli jsme se tak stát svědky souboje samců, odpočinkového dovádění v bažinách nebo i jejich dalších velmi emocionálních okamžiků. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Nevím. Záběry z kamery, se kterou si slon hraje držíc v chobotu... Není lepčí ten dokument natočit klasicky z dálky, ze stromu a podobně? ()

Reklama

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Kameramani (někdy jsou vidět v záběru, a nebo jejich auto) na nás trochu hrají blamáž, ale i tak se dá věřit nezaujatému samo-natáčení rozložených kamer. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument je pěkně vousatý, od té doby devastace přírody pokročila , v Africe každý rok přibývá 80 milionů obyvatel a přežívá už jen pár slonů v malých rezervacích, kde jsou vybíjeni pytláky. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama