Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

iamek 

všechny recenze uživatele

Většina tady píše jak je film pomalý a nudný. Já si naopak myslím, že tempo je akorát a díky němu má snímek tu správnou depresivní a sýrovou atmosféru. Jsem rád, že někdo konečně natočíl mafiánský snímek, který se ani trošku nepodobá Holywoodské produkci. Režisér svůj debut zvládl na jedničku a asi si zaslouží ocenění, které film získal. Palec nahoru taky za herecké výkony snad všech herců, hlavně matky. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

První věc, co vás napadne u tohoto názvu filmu, je ta, že tohle bude asi nějaký horor. Český název je samozřejmě zavádějíci, o horor se v žádném případě nejedná, je to klasické kriminální drama. Teda klasické v tom smyslu, že zde nejsou žádné vnitřnosti z těl nebo podobné nechutnosti. Jedná se v podstatě o sledování života Joshe a jeho perspektivu vidění toho, co se kolem něj děje. Jde o "artový" film, tzn. pomalé vyprávění děje - nečekejte tedy žádně přestřelky a honičky v autech, na to zde není místo. Jedná se o poctivě vyprávěné drama, sledující od začátku do konce jednu dějovou linii (ale vůbec ne triviální, občas se běh událostí lehce zkomplikuje). Velkou devízou filmu je atmosféra, která je velmi "dusná" a pohltí vás do děje. Vše se koná i s přispěním dobré a nevtíravé hudby (kterou vlastně ani nevnímáte, ale je tam). Slabá nevýhoda je tedy jenom ta, že předem víte, jak to vlastně skončí a že tato vrstva příběhu je tedy docela předvídatelná. Je škoda, že film nedostal u nás patřičnou reklamu, v podstatě jsem o něm dlouhou dobu vůbec nevěděl a musel jsem na něj narazit náhodou. Je velká škoda, že AČFK tak zanedbává propagaci filmů. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No mohlo mě hned napadnout, že to nebude o zviřátech... ale když je to australský, tak sem čekal nějaky klokany a koaly a vačice a ptakopysky... No nakonec největší ptakopysk tam byl Guy Pearce s knírem! Ale teď jako fakt: reálná australská gangsterka, to zní fakt divně, co? Ale je to tak a stojí to za to. Ten mladej manik v hlavní roli se sice choval docela divně až jednoduše, ale tak to asi režisér chtěl a tak nám vyobrazil pěknou rodinku (jak vytrženou z Krimi zpráv), která na jednu stranu stojí při sobě, ale když se ocitne v ohrožení, neváhá obětovat cokoliv. A na všechno dohlíží maminka. No teď se smějete, ale film to moc veselej nebyl a rozhodně nedoporučuju jako příklad pro rodinnej život... Jinak herecky opět skvělej výběr, počínaje tím Pearcem, přes všechny bratry (Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Luke Ford, Sullivan Stapleton), až po zmiňovanou maminku Jacki Weaver... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

je rozdiel medzi tým, ak je nejaký film "oldschoolový" a tým, keď je staromódny. animal kingdom je, bohužiaľ, len staromódny a hrozne nudný. austrálsku kinematografiu mám rád, pretože je nedefinovateľne iná v rámci anglosaskej filmovej tradície, akýkoľvek žáner, fungujúci v USA a Británii, vezmú a urobia ho tak nejako posunuto, inak - a to ma baví. ale tentoraz to nevyšlo až tak úplne. atmosférou mi to miestami pripomínalo donnieho brasca, ale príbeh a scenár boli prekvapivo neprekvapivé, neoriginálne a miestami naozaj až ústiace do klišé, o to viac potom bolelo, že ani spracovanie neprinieslo miestami naozaj prepotrebnú inovatínosť, sviežosť, svižnosť (nemyslené nutne v temporytmickom význame slova). a ani pomerne slušné a pozerateľné herecké obsadenie a niekde v pozadí stojaca myšlienka - síce na poli žánru nesvetoborná a neobjavná, no stále potentná a silná - o nutnosti pridať sa na jednu alebo druhú stranu, pričom ani jedna z ponúkaných strán nie je východiskom, až musí nevyhnutne nastúpiť "evolučný" krok - vytvorenie tretej strany (azda preto ten názov) - nezachraňujú túto australskú krimietudu od toho, aby bola nudná. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má u mě smůlu, že znám daleko lepší a zábavnější pohled na australské podsvětí (nejen z Melbourne) ze seriálu Underbelly, kde mi jedna hodinová episoda řekne daleko víc a oproti kterému je tento film o malých a nezajímavých rybách s naprosto nudnou a nezáživnou hlavní postavou. .... A prý 'Oscar 1 nominace: Herečka VR - Jacki Weaver', ah, za co? Za to, že se tam furt jen usmívala a pusinkovala s mladýma chlapama? To je snad vtip. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama