Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem viděl intimnější film o vztahu, životě před a životě po. Ryan Gosling je boží, ale tady opět i s jeho sekundantkou Michelle Williams ukázali, že opravdu dobrá role se musí prožít. A na plátně to bylo opravdu hodně znát. Film o životě, o různých lidech mezi námi a o tom, jak jedna věta dokáže způsobit hotový uragán v jednom obyčejně neortodoxním vztahu. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

(500) days of Summer v manželské podobě. A neskutečně pravdivé a depresivní. Plus Grizzly Bear. Top Film. Update po 8 letech: shit, fakt netuším, jak jsem v 18 dokázala tenhle film takhle ocenit, když jsem ještě nic nezažila a věděla jsem velký nic, ale u názoru, že to je top film, pořád zůstávám. Jen je to čím dál tím těžší, se na takovej film koukat, protože je to pravidivý a pravda bolí:( ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $9,737,892Tržby Celosvetovo $14,913,000Tržby za predaj DVD v USA $2,896,100 //počet predaných kusov 182,957║ rozporuplné, necelistvé, nekompaktné, niekoľko pekných zaujímavých scén, hlavne ked príde na počiatočné zoznamovanie, ale zas tie ako že dramatickejšie tam vôbec nefungujú /40%/ ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice jemná až filigríánská psychologická drobnokresba dožitého vztahu dvou lidí, probouzející zvědavost, kam autoři svůj příběh nakonec dovedou, jaké řešení pro ty dva zoufalce najdou. Pointa může spočívat v usmíření a hledání nových cest, stejně tak jako v rozchodu, nebo třeba i ve vraždě. Zřejmě je to však film mnohem srozumitelnější pro ty, kteří již mají něco odžito. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa snaží zachrániť svoj rozpadajúci vzťah. Rozhodnú sa teda stráviť jednu noc bez svojej dcéry. Chcú oživiť spomienky na chvíle, keď boli šťastne zamilovaní, no to im prinesie iba rozčarovanie. Množstvo perfektne odpozeraných vzťahových situácií a ich dopad na obe časti páru oživuje výborná réžia a najmä skvelé herecké výkony Ryana Goslinga a Michelle Williams (nominácia na Oscara). Film krutý ako sám život vo vás zanechá stopu akokoľvek silno sa budete brániť. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Film kvůli nedostatečnému rozpočtu neměl filmově nasvícené scény. (kriplozoik)
  • Stejnojmenné album Toma Waitse bylo námětem k názvu filmu. (HellFire)
  • Michelle Williams a Ryan Gosling spolu žili měsíc v domě svých filmových postav. Slavili tam Vánoce a narozeniny, aby během natáčení mohli čerpat ze společných vzpomínek. (Ant)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama