Reklama

Reklama

Pat a Mat - Série 1

(série)
všechny plakáty

Epizody(28)

Recenze (2)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria, ktorá si zaslúži absolutórium, na rozdiel od sérií nakrútených podstatne neskôr, hlavne tých po roku 2000. Viac potom v komentároch k celému seriálu a k jednotlivým častiam. ()

OJan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po krátkometrážním snímku Kuťáci si slovenská televize objednává 28 dílů Pata a Mata a dává tak vzniknout jednomu z nejlegendárnějších československých seriálů. 1. série seriálu o těchto dvou kutilech se ale nese ještě v trochu rozpačitém duchu, ačkoliv obsahuje jejich nejznámější trampoty. Prvních 9 epizod je skvělých, poté ale přijde zvolnění v podobě epizod na chalupě, které osobně považuji za velice nudné. Při jejich sledování jsem měl pocit, že zde tvůrcům došly nápady a musím říct, že jsem byl nadšený, když ta chalupa spadla. Následující epizody už jsou zase velmi vtipné a mají něco do sebe. Za nejlepší epizody této série považuji: Grill, Pračka, Klavír a Porucha. A na závěr bych chtěl zmínit snad nejexplicitnější epizodu celého seriálu - Vinaři. Jde o silvestrovský speciál, čehož si při sledování epizody lze všimnout především díky hvězdičce v intru. Avšak tato epizoda tím, že se vymyká všemu na co jsme byli od Pata a Mata zvyklí, vyvolala solidní rozruch. |80%|, (počet zhlédnutých epizod: 28) ()

Reklama

Zajímavosti (36)

  • V této epizodě se poprvé objevuje lidský hlas, konkrétně hlas komentátora fotbalového zápasu. (OJan)
  • Do roku 2018 to byla jediná epizoda, na které pracovali tři animátoři. V titulcích jsou jako animátoři uvedeni pouze Alfons Mensdorff-Pouilly (pro kterého to byla první epizoda Pata a Mata, kterou animoval) a Karel Chocholín, začátek epizody je však animovaný Janem Klosem – ten při animování nemohl kvůli zranění používat pravou ruku. (halkovka)
  • Pat hraje na konci epizody na kytaru píseň „Tři citrónky“. (OJan)

Reklama

Reklama