Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

JurajKa 

všechny recenze uživatele

Neprekonaný zábavný seriál o dvoch skvelých priateľoch, susedoch nie len v CeskoSlovensku, ale na celom svete, dovolím si tvrdiť. Dokonalý nápad!!! Dôkaz, že skutočne skvelý seriál pre deti a určite aj pre dospelých sa dá robiť bez strieľania, bez blikajúcich subliminačných efektov, bez idiotských dialógov a bez politického vymývania mozgov. Kto tomuto seriálu nedokázal dať 5 hviezd*, potom ho asi vôbec nedokázal pochopiť. Možno preto, že mu chýbajú práve negatíva, ktoré som už opísal. Nič v zlom. :) :) :) :) :) ()

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě hnusné postavičky,se snaží kutit a socialistický divák plus dnešní mládež jsou u vytržení,tohle jsem nenáviděl už jako malé děcko a pamatuju si,jak sem asi v sedmi letech řekl tátoj,jestli bych ho mohl slušně poprosit,jestli by ty dva kretény laskavě vypnul,táta se usmál a hodil tam vhs predátora...jupí :-) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

"A je to" Šikulové je asi slabé slovo. Tahle dvojka Vám ukáže jak si se vším poradí a žádná věc jim nestojí v cestě. Když nevíte, jak si něco sami postavit nebo vylepšit, tak se podívejte na tento večerníček "Pat & Mat", vám určitě poradí. Zajímavost - Nikdy se na sebe nezlobí. Postavy se při činnosti vždy pozorně sledují a nikdy neprojevují pochybnosti i při zjevně chybných pokusech toho druhého o řešení problému. Když se ukáže, že se situace skutečně místo vyřešení zhoršila, nikdy se nezlobí, jen zavrtí hlavou a i to působí spíše jako konstatování zjevného neúspěchu než negativní hodnocení úsilí toho druhého. / Viděné epizody *78.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v dětství, opět i v dospělosti. Jednoduché příběhy, absurdně vtipné scénky - skoro jako ze života. Absence dialogů a naopak podkreslení hudbou je tu obrovský plus a dodává jakýsi nádech grotesky, ale hlavně možnost porozumění napříč všemi možnými kulturami. Ať už staré epizody z minulého století, či ty současné (kupříkladu z roku 2019) - stále dobré. Nemám problém dát plné hodnocení. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Až na první epizodu Postele (2009), ve kterém se o animaci postaral Bedřich Glaser, animoval všechny epizody Jan Smrčka. (halkovka)
  • Keďže seriál bol vyrobený bez dialógov, mohol byť vysielaný po celom svete. Vysielal sa vo vtedajšom Československu, Švédsku, Sýrii, Iraku, Poľsku, vtedajšej Juhoslávii, Islande, Dánsku, Nemecku, Holandsku, Estónsku, Rakúsku, Švajčiarsku, Brazílii, Fínsku, Japonsku, Nórsku, Španielsku, Iráne, Maďarsku, Jordánsku, JAR, Južnej Kórey a v ďalších krajinách. V Austrálii bol seriál súčasťou Kaleidoscope – týždennej polhodinovej prehliadky animovaných krátkych filmov na stanici SBS. (MerlinPolcic)
  • V prvním díle Pata a Mata Kuťáci (1976) měl Mat červený svetr a Pat žlutý. Cenzorům ale kombinace svetrů vadila (žlutý, že představuje Čínu a červený Sovětský svaz). Proto měl Mat v sérii A je to! (od r. 1976) šedý svetr. Červený si mohl zpátky vzít až v této epizodě. (halkovka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno