Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Více než thriller, nebo nedejbože horror, jde o psychologické drama. A ne příliš podařené. Nápad nebyl špatný, ale realizace značně pokulhává. Jako by nestačilo, že hlavní hrdinka nepoznává lidi proto, jelikož si nepamatuje tváře, které se jí tak neustále proměňují. Aby se zřejmě divák do celé situace lépe vcítil, mění se každou chvíli i tváře samotných herců. V určitých momentech jsem v tom začínal mít hokej a nebavilo mě to. Samotná zápletka je vcelku jednoduchá a je jedno, zda se divákovi podaří odhalit vraha v polovině, nebo až na konci. Ostatně konec se mi rovněž nelíbil. Když už vše sklouzlo k červené knihovně, tak to u ní mohlo zůstat... Nejlepší ze všech byla Marianne Faithfullová. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Někdy už od prvních minut poznáte, že tento film nebude váš šálek čaje. Že tvůrce vypráví způsobem, který vám nesedí. Vidíte díry ve scénáři, některé okamžiky se vám zdají být nevěrohodné... . Nebo vám třeba nejsou sympatičtí herci. Dokonce se mi díky nějaké podvědomé averzi, zdála za vlasy přitažená i prozopagnózie, kterou hlavní hrdinka trpěla. Přitom obličejová slepota je regulérní porucha a vše co o ní zaznělo je pravda. Ovšem to, jak s ní bylo v rámci příběhu naloženo... součásně hrdince pokleslo IQ o dvacet bodů a ohluchla? Opravdu by člověk nikoho nepoznal ani podle hlasu, gest, smíchu...? Přesto se našlo pár zajímavých okamžiků a místy se povedlo navodit i správnou atmosféru. Takže jako thriller to místy fungovalo vcelku dobře. Jenže Tváře v davu je strašidelně špatná kriminálka. Film dojíždí na paskvilózní a hloupý scénář, který solidní napětí srazí romantickou vsuvkou, nebo nějakou nedomyšleností. Celé vyšetřování, vrah i detektiv...to vše působí jako psané žákem osmé třídy. Postavy se chovaly nesmyslně. Závěr je pak vysloveně otřesný. Jak chcete hodnotit film, ve kterém 50% bylo solidních a zbytek stál za nic? ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

U Milly Jovovich mě takový film jako je tento vůbec nepřekvapuje. U ní jsem si zvykla už téměř na cokoliv. S podobným nápadem si pohrává film Proměna, i když v Mlliině případě jde o trošku něco jiného. Trpět tím, čím trpěla Milliina postava, tak by mě určitě odvezli rovnou do Bohnic a nechali si mě tam pěkně dlouho. Samozřejmě ona za to nemohla. Nějak nechápu žánrové zařazení horor. Vždyť se tady nic děsivého nedělo a ani se tu nepohybovaly nadpřirozené bytosti. Tohle je jen obyčejný thriller s vězdou v hlavní roli. ()

7trpasliku 

všechny recenze uživatele

Jako nápad dobrej, to uznávám, ale zpracování teda nic moc. Od začátku až po jedno z posledních "I love you" se mi to zdálo kapku přepísklý a drobátko nereálný (i na mysteriózní film). To, že hlavního záporáka tušíte od půlky filmu taky není zrovna dobrou vizitkou. Ale o to nejde. Konec (samozřejmě očekávatelný, vždyť kdo jen tak náhodou neotěhotní, že?) mě přesvědčil o tom, že si to ode mě lepší hodnocení nezaslouží. Znova už se na to nepodívám a nenechává to ve mě ani kapku zaujetí. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Po nezvyčajnom obsadení v nervovo drásajúcom Štvrtom druhu, M.Jovovich opäť ukázala, že nepatrí len do radovo-akčne nabitej paľby, útočiacej na diváka z každej strany. Jej herecký "duch" stále rastie a dôkazom toho je ďalšie výborne zvládnuté dramatické stvárnenie Anny (kde využila svoju sympatickú tvár, svoje neskutočné oči a výborné vžitie sa do role), ktorá v úlomkoch črepín svojho rozbitého života, bojuje so svojím deficitom, len aby vražedná tvár masového vraha bola odhalená. Film odkrýva zrnka zaujímavosti postupne, ako piesok v presýpacích hodinách, nikde sa nenáhli a až posledné, dopadajúce zrnka odhalia celú skutočnú pravdu, presne tak, ako to má byť. K úplnej dokonalosti mi tam chýbalo ešte niečo viac (možno lepší scenár vyniknutia ďalšej osoby nie len vsadenie všetkého na M.Jovovich, ako aj viac napínavých scén) a filmu mierne poškodil aj neadekvátny koniec.70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama