Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Nonna 

všechny recenze uživatele

"Tety tety tety....lední medvědi se zblízka taky neukazujou!.....a proto pro každou tetičku, koupil jsem rakvičku.....". Jedna z mých nejoblíbenějších komedií, přičemž oblíbenost umocńuje obsazení Nataši Gollové do hlavní role. Když vidím ten její herecký koncert, až bolestně si uvědomuju, jaká škoda pro český film je, že tato herečka nebyla mnohem více využita. Její komika je jedinečná, milá, inteligentní a prostě nenapodobitelná. Ve filmu jí směle sekunduje Eva Svobodová, ale Gollová hraje prim. Spojení Janžurová - Hrzán nebylo v době natočení snímku ojedinělé a autoři věděli proč. Těmto dvěma komikům to spolu sedne a jejich Míša s Hermínkou jsou k popukání. Energie z této komedie vyloženě čiší, vtipné dialogy, skvělá hudba s výbornými texty, celkově výborné herecké obsazení. Navíc se jedná i o docela slušnou detektivku a pachatele jsem při prvním shlédnutí skutečně neodhalila. A to ho hrál paradoxně "Ríša" - Helenčin milý z Pohádky máje (Gollová,Beneš). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sice neni nic extra, ale ja ho mam zkratka rad. Pribeh je takova krimi komedie, ale tady se to povedlo vcelku dobre skloubit, takze ty komicky sceny nerusi. Navic tu jsou dve vlezly baby, z nichz jednu hraje tady uz pekne stara Gollova a hlavne tu je Hrzan, kterej celej film svou energii tahne dopredu a pisnickama ho slusne ozivuje. Ale tvurci nezanedbali ani tu krimi linku, takze je vcelku dobre propracovana a diky zmatkujicim tetkam se to i krapet zamota. Pohodovej film. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie ze 70. let, která mi velice připomíná filmy Petra Schulhoffa jako Zítra to roztočíme, drahoušku, Co je doma, to se počítá, pánové, Příště budeme chytřejší, staroušku. I zde vidíme reálný socialismus a především s posledně jmenovaným filmem i nějakou tu kriminálku. Ve spořitelně je přepadení a po lupiči se rozhodnou pátrat dvě svérázné důchodkyně. Mimojiné jedna z nich Nataša Gollová, pro kterou to byla podle mého nejlepší role od Císařovýho pekaře. A jak se dívala skrz přepážku, hodně mi to připomínalo scény z Eva tropí hlouposti. Nakonec obviní roztržitého Herzána ala Pierra Richarda s hlasem Waldemara Matušky nebo kdo to vlastně zpíval. [8497. hodnocení, 167. komentář, 66%] ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

V momentech, kdy Jiří Hrzán zpívá a tančí, má člověk chuť využít možnosti rychloposuvu. Nevím, čím to je, ale jinak mi vůbec nevadí, a to ani v okamžicích, kdy se staví na hlavu. Přestože se Hrzán snaží velice, nedokáže si ukradnout celý film pouze pro sebe. Gollová zde sice již ztratila své mládí, nikoliv své komedíální umění a spolu s Evou Svobodovou vytváří výbornou dvojici (ač moc jako sestry nevypadaly). Ano, je to příběh velice naivní a celkem o ničem. Ano, vnímavý a zkušený divák dokáže pachatele odhalit ihned. To však neznamená, že se nevyplatí na něj podívat. Dobrého humoru přece jenom nikdy není dost. Odpovědní by měli litovat, že Gollová, které ve filmu přidali celých 9 let, nedostala po válce prakticky prostor. 70% ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

U filmů Zdeňka Podskalského a zejména jeho komedií se zpěvy je příznačné, že nic nepředstírají, na nic si nehrají a přesto jsou tolik oblíbené a málokdo je zatracuje. Jako by do nich dal pan Podskalský kus svého dobrého srdce, moudrosti a pohody. Ale hlavně při tom myslel na pobavení lidí a nikoliv na prestiž, festivaly a ocenění. Drahé tety jsou toho zářným příkladem. Miloučký film s popletou Hrzánem, starosvětskými tetičkami, pejskem Ťapinou a zpackanou loupeží pošty. Hvězdičkové hodnocení je jen srovnávacím parametrem, ale srdce dává těmto filmům hodnoty mnohem vyšší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Iva Janžurová poprvé ve filmu vystupovala se svými vlastními vlasy, které paradoxně filmařům moc nevyhovovaly. „Měla jsem je až do pasu. Potěšilo mě, že jsem je konečně mohla uplatnit,“ uvedla herečka Iva Janžurová. (SONY_)
  • Natáčelo se také v obcích Kakovice, Jiřetice a Koječín. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Své si během natáčení užil Jan Skopeček, který ztvárnil postavu manžela záletné hostinské (Miriam Kantorková). Tu měl v jedné ze scén za úkol zfackovat. „Mlátit kolegyni, to je vždycky špatné. A ještě horší je, když po vás chtějí ten záběr opakovat. Takže jsem se jí snažil dát hned tu první facku pořádnou, aby se to nemuselo točit znovu. No, Miriam ji koupila tak, že se jí obrátila pusa kousadlem dozadu. Brečela. Pak mi ale poděkovala, že jsme to zvládli hned napoprvé,“ prozradil Skopeček. (SONY_)

Reklama

Reklama